Hope2
|
IZVIRNO SPOROČILO: Melodie IZVIRNO SPOROČILO: Hope2 Sem hotela menjat svojo ginekologinjo (v leonišču), ker nisem zadovoljna z njenim delom. Se naročim k drugemu (isto v leonišče), ki bi si ga izbrala in ki mi predpiše samo kontracepcijo. Pa mi tam iz naročanja povejo, da moram plačat tale obisk . Banda hudičeva? Sploh mi ni jasno zakaj, če imam urejeno zdravsteno zavarovanje in mi ne bo delal nobenega pregleda. Jaz bom pri sestri podpisala izjavo in tam najbrž tudi dobila recept za kontracepcijo, ginekolog me sploh ne bo videl, kaj šele da bi me pogledal pod gate. Pa ko bi to bilo 5 ali 10 evrov, banda kasira za nič dela 40-5o evrov al kolk stane že pregled Zdaj mi pa povejte je to normalno, se naj razkurim, zahtevam koga lahko da se smatra kot samoplačniški obisk, glede na to, da še nimaš podpisane izjave in te je v času, ko si se naročala tudi tako tretirala. to ni tako redek pojav. sama ravno ne bi zaupala dohtarju, ki me še ni videl, niti pregledal, niti se pogovoril z menoj, pa bi mi kar na lepe oči predpisal kontracepcijo ali kakšna druga zdravila. vsak dohtar, ki dobi novega pacienta, najprej malo kartoteko prebere. čeprav tule menim, da boš vseeno šla k dohtarju notr, čeprav boš dobila samo recept. in da ne bo varianta, da boš sam prišla, podpisala izjavo, vzela recept in šla domov. in od tod tudi znesek za pregled kot stane samoplačniški verjetno. Izjave še res nimam podpisane za novega, imam pa za starega, ki ga hočem menjat. Ma vseeno ne razumem, če vsepovsod piše, da lahko menjaš osebne zdravnike brez kakršne koli obveznosti, zakaj bi moral pol plačat . Če pa bom res šla not do G in bo pogledal samo moj fajl in me skasiral polno ceno, se bom tam dol slekla in zahtevala pregled . Tarifa je enaka če te pogleda, naredi preiskave take in drugačne ali pa pogleda samo na tisti en tvoj list papirja.
|