Kuhana smetana za torto (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


nynna -> Kuhana smetana za torto (18.5.2009 21:11:58)

Slišala sem da se da smetano za recimo nutelino torto tudi skuhati (z nutelo vred), da je pol taka krema veliko bolj trdna in na splošno boljša. Če katera dela na ta način bi me zanimalo, ali to pomeni da smetano skupaj z nutelo zavreš, ali samo pogreješ. Pa nekje sem zasledila da se to potem ohladi in naknadno še stepe, kar mi pa sploh ni logično. Hvala za odgovore




Felicita -> RE: Kuhana smetana za torto (18.5.2009 21:27:18)

men sicer nutela torta pride čist super z močno ohlajeno smetano pa navadno stepeno... kakorkoli, mene so učil, da smetana nikoli ne sme vret, tko da ne vem kako je s tem oz. se jo pomoje potem samo pregreje.




robinzon -> RE: Kuhana smetana za torto (19.5.2009 8:09:09)

Za nutelino naredim, kot je napisala Felicita, za čokoladno kremo pa vzamem tričetrt litra sladke smetane in 35 dag ali več gorenjka jedilne čokolade. Segrevam toliko časa, da se čokolada popolnoma raztopi . Ohladim, dam v hladilnik in drugi dan stepem v trdo kremo. V zadnjo, ko sem delala to kremo, sem vzela namesto gorenjke  preliv iz pekarne Vrhnika, pa krema ni bila tako čvrsta in zelo hitro se je stepla. Ponavadi traja kar par minut, da se začne gostiti. Marsikatera je pojamrala, da se krema ne naredi, pa se, samo dolgo časa jo je treba miksat. Najbolje je z ročnim mešalnikom, do željene trdote in da se ne sesiri.




pety78 -> RE: Kuhana smetana za torto (19.5.2009 8:09:59)

Jaz jo prevrejem, no v bistvu jo zagrejem tako, da čist mal vre, dokler se vsa čokolada ne stopi. Pa jo potem do trdnega stepem, res pa je, da potem ne naraste več tolk.




Stran: [1]