Kdaj menjaš službo? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

marelina -> Kdaj menjaš službo? (18.5.2009 20:08:19)

Ko veš, da potrebuješ nekaj več. Več miru, več izziva ali tudi več denarja.
Takrat, ko ti medsebojni odnosi presedajo. A tu je nov izziv, nove preiskušnje, novo učenje. ki zahteva svoje. Veš da boš lahko delal v bolj mirnem okolju, z več razumevanja,... A cvikanje ostane še vedno!

tintin -> RE: Kdaj menjaš službo? (18.5.2009 21:02:41)

Ko imaš nočne more zaradi službe oz. ti gre v nedeljo zvečer na bruhanje...

ZmajTolovaj -> RE: Kdaj menjaš službo? (18.5.2009 21:18:37)

IZVIRNO SPOROČILO: tintin

Se strinjam. Lahko pa že prej, če se pojavi priložnost.

fusia -> RE: Kdaj menjaš službo? (19.5.2009 13:34:09)

Jaz sem jo, ko sem se stare tako naveličala, da ni bilo nič več od mene. Nujno se potrebovala spremembo - od dela od folka od vsega.

Lenck -> RE: Kdaj menjaš službo? (19.5.2009 13:43:16)

Takrat, ko veš, da ne moreš več - ker čez vikend ne prideš k sebi, ker v ponedeljek ob 9h že kolapsiraš, in ker te že misel na službo psihično in fizično utrudi, ko tvoje zdravje zaradi izčrpanosti trpi, in ko vidiš, da ko prideš domov, od tebe ni ničesar več, ker je služba še edino življenje, ki ga zmoreš - pa tudi tega le mukoma.

To je bil pač moj primer - službo sem pustila.

temboli1 -> RE: Kdaj menjaš službo? (19.5.2009 13:44:51)

menjaš ko šef nima posluha za tvoje pravice in ti naložijo nadurno delo, čeprav imaš otroka mlajšega od treh let doma in nikogar da ga popazi.

menjaš, ko ti dojadi klima na delovnem mestu in ti grejo vsi samo še na živce.

menjaš, ko ugotoviš da te sodelavci samo opravljajo za hrbtom v obraz se ti slinijo.

menjaš ko greš zjutraj od doma in imaš kepo v želodcu, in te tišči in tišči in kar ne neha.

menjaš ko bi samo jokal in jokal jokal ker nisi srečen in ne uživaš pri delu, ko te ne potolaži dejstvo da ti vsi govorijo, da nihče ni srečen v svoji službi,

ker verjameš da je še kje kaj boljšega in da si lahko srečen tudi v službi.

end1 -> RE: Kdaj menjaš službo? (19.5.2009 13:46:42)

jaz sem jo zamenjala, ker sem imela pun kufer žalhte. Tam sem namreč delala. Vsega je blo izkoriščanja, slabi odnosi, slaba plača..., le vrsta dela mi je bila všeč, zato sem počasi a vztrajno iskala službo, v kateri uživam, fer odnosi, skratka super, se splača. Dan ko sem pa odpoved dala sem misnla, da mi bo srce razneslo.

water lily -> RE: Kdaj menjaš službo? (19.5.2009 13:48:17)

-ko hočeš "več" pa veš da v tej službi to ni možno
-ko ti gredo ljudje v službi na organ
-ko ti je groza zjutraj vstat in it v službo
-ko jo "prerasteš"
-ko dobiš boljšo priložnost[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
.......
Ma ogromno je razlogov za menjavo službe.
Jaz jo trenutno nebi. Ker mi je super.
Moj jo je menjal dva meseca nazaj. Zelo, zelo zadovoljen. Včasih se splača imet jajca[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

ALWAYS LARA -> RE: Kdaj menjaš službo? (19.5.2009 18:18:09)

ko ti gre folk na jetra
ko ti gre šef na jetra
ko ni več možnosti napredovanja
ko se ti zdi plača prenizka
ko pač dobiš novo piložnost
ko bi rad pač zamenjal, ker si naveličan te službe k jo maš
.
.
.
.

marelina -> RE: Kdaj menjaš službo? (20.5.2009 20:51:01)

Punce zadele ste v nulo. Lahk rečem, da se mi je dogajal vse to. A pozor, dogajal se mi bo le še 8dni. JUPI! Štartam na NOVO. Srčno si želim, da na novo zaživim, oživim in začnem uživati kot človek. Ja res je, še sebi dopovedujem. Čeprav čist še nisn skapirala. A vem, da zaradi Otrok, družine, ki jo imam moram zaživeti na novo.

Vsem, ki vas mori, pa veliko sreče in uspehov pri iskanju prave. Eno je življenje!

Poka -> RE: Kdaj menjaš službo? (21.5.2009 13:13:54)

Ko šef zaradi nesposobnosti izgubi vso svojo avtoriteto nad tabo.
Ko vidiš, da zaradi narave dela začneš osebnostno nazadovat, ne pa napredovat.
Ko ti manjka izzivov in te to začne počasi ubijat, počutiš se nekoristnega...
Na koncu pa itak - ko sploh najdš (če) tako službo, kjer boš res imel možnost izrazit svoje sposobnosti, če pa ne - pa pač - odpeš svoje podjetje.

Tudi jaz sem jo enkrat pustila - ne tako dolgo nazaj. V trenutku, kot afekt, v isti minuti odločitve. Brez obžalovanja, povedala sem svojemu mnenje, pri čemer me ni zanimalo kaj misli in tudi nebi mogel vplivat na mojo odločitev, ampak je videl, da mislim resno in se je strinjal z mano. Brez odpovednega roka (nisem niti za minuto želela več ostat na delovnem mestu in tudi nisem) - zanimivo - delodajalec je to mirno sprejel tako da je bila odpoved sporazumna. Na zavodu nisem dobila nič in sem tudi vedela, da ne bom - dologov sem imela veliko - ampak ni mi bilo žal. Žal bi mi bilo živcev.

Od takrat naprej se je itak nekaj spremenilo - včasih sem se prilagajala drugim in sem marsikdaj potegnila ta kratko, od takrat naprej se drugi meni. Sem bolj samozavestna, vem kaj hočem, slabo je pa to, da sem tudi bolj sebična, pa dobivam neke komplekse večvrednosti [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] včasih.

cukr07 -> RE: Kdaj menjaš službo? (25.5.2009 19:22:26)

Jaz sem jo zamenjala, ko sem doživljala vsakodnevne močne glavobole že navsezgodaj zjutraj, ko se je šefici fučkalo za vse in mi je v obraz govoril eno, delala pa drugo, ko so sodelavke začele izkoriščat mojo dobroto in mi nalagale še svoje delo, ter ko enostavno zaradi preobilice dela nisem mogla biti več dovol zbrana, da bi ga kvalitetno opravila.

Sedaj sem že eno leto v drugi službi kjer sem zelo, zelo zadovoljna. Glavobolov ni več in jaz grem rada v službo.
Edino kar mi je žal je to, da je nisem zamenjala že prej.

caillou -> RE: Kdaj menjaš službo? (31.5.2009 21:41:20)

IZVIRNO SPOROČILO: ZmajTolovaj

IZVIRNO SPOROČILO: tintin

Se strinjam. Lahko pa že prej, če se pojavi priložnost.

Točno tako, obakrat!!

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (1.6.2009 12:55:32)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Stran: [1]