Sofi -> Razcepljeni nohtki (18.5.2009 12:22:42)
|
Sin je star skoraj štiri leta in ima problem z nohtki. Pred mesecem sem opazila, da mu začenja nohtek pri korenu na palčku na rokici odstapljati. Sem mislila, da se je kje stisnil, da gre za poškodbo, vendar so se pred dvema tednoma začeli tudi nekateri drugi nohtki čudno obnašat, kot bi bili razcepljeni od spodnje strani nohtka navzgor. Seveda sva šla takoj k zdravniku, ki ni vedel zakaj do tega pride in kaj to je. Rekel je, da najbrž ni razloga za zaskrbljenost, da je v svoji karieri že imel podobne primere in da se je vedno dobro izšlo. dodal je, da nohti pač niso še dobro raziskani, da je pa pred kratkim od kolega slišal, da je treba take nohtke mazat z olivnim oljem in napisal recept za olje. Nohtke mu mažem in olje vtiram not in dva od petih sta po par dneh odstopila, spodaj seveda raste nov noht, ki je zaenkrat še malce mehkejši. Zanima me če ima kdo izkušnje s takšnimi nohtki, kaj je to pomenilo, ali se je pozdravilo, se mogoče spet ponovilo.... Res sem zaskrbljena, ker pediater v današnjem času ne ve, kaj to je in ga tudi k strokovnjaku ne pošlje. Hvala
|
|
|
|