Gnojenje rož v koritih (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Od rožce do solatke

Sporočilo

Splišni -> Gnojenje rož v koritih (18.5.2009 10:52:01)

Ali se res ne sme gnojiti rož 1. mesec po zasaditvi?

Če se katera spozna na gnojila, a je kakšno bolj priporočljivo od drugega ali to pač kar tistega kupiš, kot ti prodajalka reče?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

bskrle -> RE: Gnojenje rož v koritih (18.5.2009 10:55:58)

Ja, tudi jaz sem tako slišala.

kokoska007 -> RE: Gnojenje rož v koritih (18.5.2009 11:11:56)

odvisno kakšno zemljo kupiš. na moji piše, da se 2 meseca ne gnoji.
drugače je pa najbolj simpl dat počasi topeče gnojilo, pa ni treba nič skrbet in vsak teden zalivat s tekočim gnojilom.

Splišni -> RE: Gnojenje rož v koritih (18.5.2009 11:16:57)

IZVIRNO SPOROČILO: kokoska007

odvisno kakšno zemljo kupiš. na moji piše, da se 2 meseca ne gnoji.
drugače je pa najbolj simpl dat počasi topeče gnojilo, pa ni treba nič skrbet in vsak teden zalivat s tekočim gnojilom.

Ja, samo to so meni kare tam kjer sme rože kupila, nasadili, tako da bom zdaj res kar en mesec počakala. No, zdaj že manj.

fusia -> RE: Gnojenje rož v koritih (18.5.2009 13:23:59)

Verjetno so dali tako zemljo, če so ti tako rekli. Jaz drugače tudi vsako leto dam počasi topno gnojilo že ko sadim rože zraven in potem šele tam sredi poletja malo dognojujem ali pa tudi ne, sem namreč bolj leva za taka opravila, čeprav imam rada, da vse cveti okoli hiše [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

kjava -> RE: Gnojenje rož v koritih (18.5.2009 14:02:03)

Jaz sem kupila to počasi topno al kakšno gnojilo, ki ga zmešaš med zemljo, pa so rekli v vrtnariji, da je to samo za rast, za cvetenje je pa še vedno treba gnojit. Pa mislim, da ponavad na gnojilu piše, kok časa po nasaditvi, na mojem piše po treh tednih, da se lahko začne gnojit.

bumerang -> RE: Gnojenje rož v koritih (18.5.2009 21:41:53)

Jaz vseeno že od začetka dognojujem ampak s takim, ki ima samo visok delež fosforja, dušik in kalij pa minimalno, tako se rastline prej in dobro ukoreninijo.
Drugače pa je glede gnojil prava znanost, ena so za ukoreninjanje, druga za rast zelenja, tretja za cvetenje, četrta za jesensko vzdrževanje, vsa pa glede na proizvajalce različna glede kakovosti.
Uporabljam pa gnojila Scotts.

Stran: [1]