Prvič meso (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

Evica22 -> Prvič meso (17.5.2009 20:48:21)

Ker sem bolj nevešča kuhanja, me zanima, kako ste ve prvič dojenčku ponudile meso. Kuhano/pečeno? Telečje/piščančje? Ste kaj dodale za boljši okus? Kdaj ste ga pa prvič ponudile (oz. kaj vse ste že pred tem uvedle)?

Jelcy -> RE: Prvič meso (17.5.2009 22:03:09)

Jaz sem mu skuhala piscancje meso na pari z ostali zelenjavo in rahlo zmiksala s palicnim. Dodala sem samo en sircek, sem pa kuhala brez soli in ostalih zacimb. Ce nimas moznosti kuhat na pari, lahko skuhas v vodi z ostalo zelenjavo.

Anonimen -> RE: Prvič meso (17.5.2009 22:09:22)

Prvo meso je jedla goveje iz juhe. 

sanelaa -> RE: Prvič meso (17.5.2009 22:09:37)

kater sirček pa dodate in pri kateri starosti?

Jelcy -> RE: Prvič meso (18.5.2009 11:00:10)

Jaz sem dajala Kiri sircek ali pa MIo od Nestle (samo tega dobis samo v Italiji), mislim da takoj po 6,5 mesecu ali 7.

špelin@ -> RE: Prvič meso (18.5.2009 15:53:36)

IZVIRNO SPOROČILO: Evica22
Ker sem bolj nevešča kuhanja, me zanima, kako ste ve prvič dojenčku ponudile meso. Kuhano/pečeno? Telečje/piščančje? Ste kaj dodale za boljši okus? Kdaj ste ga pa prvič ponudile (oz. kaj vse ste že pred tem uvedle)?

Najprej sem dala piščanca. Kar lepo sem en košček dala kuhat med zelenjavo, potem pa to "enolončnico" zmiksala s paličnim.
Ne spomnim se točno, kdaj sem prvič dala meso, sem pa prej uvedla praktično vso zelenjavo in vse možne zelenjavne kombinacije.

Andromeda -> RE: Prvič meso (19.5.2009 15:04:55)

Prvič ponudila piščančka pri starosti 7 mesecev - je pa 1,5 m prezgodaj rojen. Skuhala sem ga v vodi z ostalo zelenjavo in "obdelala" s paličnim mešalnikom.

livia -> RE: Prvič meso (27.5.2009 13:06:11)

Naši dve sta imeli najraje ali vse kar se kuha v juhi - malo govedine, korenje, kolerada, krompir, peteršilj zmiksaš in ponudiš. Ali pa sem košček piščanca ali teletine dala skupaj z razno zelenjavico malo pokuhat, in zmiksala. V stilu zelenjavne mineštre.

sanelaa -> RE: Prvič meso (29.5.2009 8:50:15)

Naš bo star 7 mesecev, pa že kakšne 3 tedne je piščanca. je bla ravno dva dni nazaj tukaj patronažna in je rekla da lahko začneva tudi z vsem ostalim mesom, razen svinjine, ta pride na vrsto par mesecev kasneje. 

Stran: [1]