čas je za AVGUST (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Jessy -> čas je za AVGUST (17.5.2005 17:21:26)

Ojla, :nosecka::nosecka::nosecka:

Kako smo kaj? Nič se ne slišimo! A je to za kam? Kaj pa počnete, da se nič ne oglašate? A imate doma že majhno štručko, da vam ne uspe??? :)-:)-:)-

Meni je pa tako dolgčaaaas! Kar naprej visim na RR (odkar sem prišla iz službe) in čakam, pa čakam, kdaj bo kak post odprt za avgustovke, pa ni nič. Ja, ni druge, kot da ga odprem jaz!

Torej, kaj počnete? Nakupujete, opremljate, spite, pospravljate, perete...???? Kako kaj počutje?

Jaz sem še vedno utrujena in vsak drugi ali tretji dan omagam za kake pol ure na kavču. Zvečer sem tudi vsa povožena in komaj čakam, da grem spat, tako da se mi moj :love: kar pošteno smili, saj :sloncek: le na 14 dni ali 3 tedne. Ampak je res uvideven in sploh ne rine vame, dokler sama ne dam pobude. Res je zlat, ni kaj!!! Mi je pa že napovedal, da zadnji teden pred PDP-jem (če do takrat ne bo nič), bova vsaj 2x VSAK dan! :)-:)-:)-:)- Kakšen optimist, ko bom jaz že pravi Trojanski krof!!! Po moje :love: že komaj čaka tisti teden, da bo spet lahko na veliko :sloncek:.

Naj še povem, da sva šla v PO na predavanje o EA in sva dobila še dodatno potrditev, da definitivno greva v to zadevo, tako da res z velikim veseljem in predvsem sproščenostjo pričakujem popadke, da našega :duda: spravimo ven.

Zdaj pa moram pohvaliti mojega :love:, ker se je res izkazal, glede na to, da sem bila še nedolgo tega zelo huda nanj. Se je res potrudil in sestavil previjalno in posteljico, v naslednjih nekaj dneh pa namontira še krniso in lustrček. Sva prejšnji petek malce nakupovala in sva za :duda: nabavila škarjice, krtačko in glavniček, dve dudi, tisto verižico za dudo, milo s šamponom, zaščitno kremo za ritko in olje. Nisva gledala na znamke ali trenutno popularnost izdelkov med mamicami, ampak sva enostavno povonjala in kar nama je dišalo, to sva kupila. Obema je najbolje dišalo od Sanosan-a.
Sva sproti v Velani naročila še zavese za v sobico s tako cartkanimi račkami (mladički), da komej čakam, da jih dobiva in jih obesim.
Zdaj imava pa res že skoraj vse. Danes sem kupila še 3 slinčke od Lumpija (podloženi s PVC) za 475 SIt za kos in prevleko za kovtrček in povštrček od Katja&Alen za 2675 SIT. Se mi zdi, da je kar ugodno, lahko pa da se motim. Sem pa to dvoje kupila v Mercatorju - sem zagledala čisto po naklučju.

Se mi zdi, da dnevi letijo s svetlobno hitrostjo naprej, saj imam samo še 11 tednov do PDP. Še ni dolgo tega, ko sem delala Clear Blue, zdaj bomo pa vsak čas rodili. :bravo::bravo::bravo:

Toliko od mene! Zdaj pa še ve!!! GREMO!

lp, Jessy

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (17.5.2005 17:30:20)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Jessy -> čas je za AVGUST (17.5.2005 17:34:50)

Meni se čist zdi, da sva sami na RR od avgustovk. A so se ostale zmenile in šle kam na :kava: ali pa morda na sladoled??? Meni je to sumljivo!!! :zmeden2:

Jaz bom pa kar do konca pouka delala, oz. nekje s 1.7. bom upam da končala. Uradno pa itak začnem s 5.7.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (17.5.2005 18:05:46)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

hugolina -> čas je za AVGUST (17.5.2005 18:20:49)

Ojla!:rozica::rozica:

Da ne bosta samevali, se vama pridružujem. Ne vem, ali je to krivo vreme al kaj, ampak danes se pa ne počutim prav nič fino. Že cel dan me neki štoka, pa dol tišči, pa trebuh mi otrdeva vsake tolk časa.:(
Brrr.... kdaj bo sonce.
Drugače pa.... jest sm tud čist noter v cotkah, k sem jih dobila. Sploh nevem na katerem koncu naj začnem. Tolk mi jih je dala (moja kolegica), da je kar noro.:bravo: Počasi bom začela prat in likat. Omarico sem že kupila, drugače mi pa manjka še poseljica, kar se sobice tiče.
Spanec tudi mene te dni napada, tko da popoldne kar mal dol padem. Samo problem imam potem zvečer, ko ne morem zaspat.
Moj :love: je tudi kar uvideven, kar se :sloncek: tiče. Zadnjič sem mu rekla, da se počutim kot nasedel kit :)- no in od takrat se kar nazaj drživa. Če je pa vse tko čudno s tem trebuhom :ups::zmeden2: Sej bo bolš. Samo on se tolaži da potlej, po porodu.;)
:duda: brca včasih mal bolj, včasih manj. Sedaj je opaziti že kar "ornk" premikanje tam notri. Ful sem začela jest sladkarije, kar jih prej sploh nisem marala. Hm... čudno, kako se okusi spreminjajo v :nosecka: .
Danes sem imela namen it na predavanje EA, pa nisem utegnila in tud počutje ni lih najbolje. No, pa sej mam še čas se mi zdi. :zmeden2:
To bi bilo to, zaenkrat.
lp vsem :rozica:

Jessy -> čas je za AVGUST (17.5.2005 18:27:59)

Končno še ena! :bravo::bravo::bravo:

He..he..tiste sladkarije, ja!!! Danes sem v trgovini opazila kokosovo čokolado od Krasa (Dorina), jo seveda kupila, doma dala v hladilnik (samo iz hladilnika so mi dobre čokolade) in jo kako uro po kosilu CELO pohrustala! :ups: In potem se čudim mojim naraščajočim kg???!!!
No, saj z mojo domačo tehtnico sva se že skregali, saj mi kaže lažne kilograme - tolk kot želim, da bi kazalo. Sem se začela kar pri mojih starših tehtat, ker vredu kaže, pa še bolj poredko stopim nanjo, kar je le še boljše!

Kety -> čas je za AVGUST (17.5.2005 18:54:58)

Ojla!
Tudi jaz sem ena bolj pridnih in se poskusam cimbolj pogostokrat oglasat, ampak dostikrat ostanem le pri branju :)-

Imam se faks, tako da se zaenkrat trudim ucit, ker se zacenja izpitno obdobje....tako, da imam opravicilo!;) Sprejmete?!?

No, pri nas se nismo nic kaj kupovali, kot da ne bomo kmalu rodili. Kupila sem banjco za kopat in par plenick za brisat in umivat. Naslednji teden bom sla pa mogoce v IKEO pogledat kaj imajo kaj za dojencke.

Pocutje je drugace kar OK, razen neke cudne utrujenosti. Zgleda, da smo v nekem cudnem obdobju, ko smo vse takoooo zaspane. Vcasih me zvecer , ko grem ze spat pece zgaga, ampak kmalu zaspim, tako, da me ne moti prevec. Apetit imam ful velik in bi kar naprej jedla, ampak sem karakter in malo pazim, ker sem bila nazadnje kregana pri G. Sem pa nekje +8kg.

Na kozi na obrazu so se mi pojavile pikice, kot bi me naspikal z sivanko. Ne vem kaj je to, niso mozoljcki. Pravijo, da je to od mojega fantka.

LP Kety

Tiamo -> čas je za AVGUST (17.5.2005 19:01:39)

Tudi jaz sem se oglasila, samo s problemi, sem pa še vseeno avgustovka...

Zdajle je malo bolje z mojim počutjem, malo mi še v glavi šumi ampak bo. Bolj me strah, kakor kaj drugega. Jutri grem zdravniku dati kri, mogoče imam res premalo železa.

Drugače imam za :duda: že veliko bodijev, majčk, žabic, pajackov, kapc, spalno vrečo, odejico..dobila sem lupinico, zdaj čakam še na voziček.

Ta in prejšni teden sem zelo slabo jedla, če vidim čokolado se mi kar obrača... še vedno imam 6 kg+.

No z mojim :love: imava kar redne odnose, ker meni nenormalno paše :ups::ups:. Tako, da nič ne strada.

Včeraj sem šla po papirje za porodniško in ostalo, v petek zaključim bolniško in nastopim z dopustom :morje:.

Še kaj napišite avgustovke...

Lp Tia74

hugolina -> čas je za AVGUST (17.5.2005 19:20:44)

Jooooj Jessy, pa ne samo čokolado, vse kar mi sladkega pride pod roke bi zmazala.:(
Zadnjič nisem mela nič pametnega, sem vzela žlico in zmazala skori cel kozarec Nutele. Mislim.... če bo šlo tako naprej se bo končalo nekje pri 90kg:)-
Na tehtnico pa že skor en teden nisem stopila in me tudi ne mika. Ko bom pa na pregledu, me bo pa spet skor kap zadela, kako gre to hiter gor.
Ampak sej se tolažim, da bomo pol mislili na kilce.

Tia74, brez zamere, ampak kje imaš pa trebuh takrat ko imata odnose?8)
Hecam se. Midva s :love: sva trenutno kar približno enaka po obsegu okrog pasu, tko da se fino drgneva :)-
Joj, če bi me zdej slišal.
Pa saj bi jaz tud, ampak sem tolk štorasta, pa kej me štoka, pa lih tko ne paše, .... pol me pa že vse mine. No se pa na drugačen način cartamo, pa je tudi fino.

Jessy -> čas je za AVGUST (17.5.2005 20:24:35)

He, he, hugolina, ta s trebuhom je pa dobra!!! Midva tud skor drsava s trebuščki. Zdaj si pa predstavljaj enega večjega :sloncek: in enega manjšega :sloncek: skupaj! Jaz se prav kobacam, saj sem postala tako zelo spretna v obračanju v postelji, da te kar glava boli.

Ah, pa saj bo bolje!

Kje ste pa ostale???

Tia, boš zdržala do roka? Držim pesti, da bo vse ok!

Zdaj pa peljem ta trebušček pod tuš!

Tiamo -> čas je za AVGUST (17.5.2005 20:24:56)

Holja Hudolina,

ja, trebušček kar ovira zadevo, vendar obstajajo tudi druge poze :ups::bravo::ups:.

Tudi jaz mojemu :love: delam že konkurenco s trebuščkom. ;)

Lp Tia74

Tiamo -> čas je za AVGUST (17.5.2005 20:27:09)

Jessy, hvala, upam, da bom zdržala oz. moram zdržat...evo zdajle sem spet čist OK. Prav dobre volje sem...

Ne vem kaj se mi tole dogaja, vas obveščam.

tia -> čas je za AVGUST (17.5.2005 20:50:56)

Čer,

tudi jaz spadam med vas avgustovke,ali vas vedno berem,nisem kaj prida pri pisanju se mi ne da.

Mi nimamao še nobene stvari doma,sem pač vraževerna in ne bom pred sredino junija nosila domov,to pa zato ker sem že enkrat zgubila :duda: in sedaj bom še malce počakala.Dobim pa veliko stvari od prijateljice tako,da bom nabavila le najnujnejšo.

Tudi mi imamo :sloncek::sloncek::sloncek:bolj retko,namreč imam bolj rizično,ali se pa cartamo tudi tako brez :sloncek::sloncek::sloncek:.

A so vaši :duda: tudi tako živi,moj namreč zvečer kar lepo brca tako da me izpod reber kar lepo boli,najraje me pa kar v mehur potem grem tudi na 10min. na WC.

Res pa da dnevi tečejo,še malo pa bomo ujčkale svoje :duda:.

Jutri nesem papirje za porodniško s katero začnem z 16.07.,sem pa od 14t na bolniškem,tako da niti dopusta letos ne bom izkoristila.

Tako malce sem še jaz dodala,se bom še kaj oglasila,seveda berem vas pa vedno.

pa pa

Pobožajte svoje bušije.

Tia
:zaspan:

miševi -> čas je za AVGUST (18.5.2005 20:39:58)

Madonca, danes vam pa že tretjič pišem; zdej upam,da bo ratalo. Sem ravno zjutraj pisala, ko je RR nagajal. Zdej pa ne vem, a nej še 1x vse napišem (da ne bodo potem od nekod priletele vse tri moje variante):zmeden2:.

Pa vseeno - na hitro:
Bila sem na predavanju EA - Hugolina, se splača, vse lepo povejo, lahko vprašaš...:bravo:
Potrdilo g. dobim šele 31.5., potem grem takoj urejat - sem mislila, da bom zgodna, bom pa le pozna:(.
Tudi mene daje čokoladomanija in ostala manija:grrr:. Se bomo morali malo brzdati, ker sem z prejšnjo podlago že pravi :pujs:.
Tudi moj :love: ima sušo. Že nekaj časa nismo :sloncek:, upam, da bo potem bolje.

Drugič, ko bo pa spet vse delovalo, pa zopet en malo daljši pozdrav napišem. Dons se mi res ne da že v tretje vse ponavljat.

Lepo se imejte!!!:angel::rozica:

Jessy -> čas je za AVGUST (18.5.2005 20:51:26)

Miševi, ne boš verjela, ampak uspelo ti je napisati sporočilo. Jaz sem pa ravno preklinjala, da mi nekaj računalnik nagaja, saj je pisalo, da si napisala sporočilo, pa grem pogledat, pa sporočila ni bilo. Očitno so to težave na RR, ki jih odpravljajo. Očitno jim uspeva!!! :bravo::bravo::bravo:

Kam si šla na predavanje? Jaz sem bila v PO, ampak že prejšnji petek in tja grem tudi roditi. Se boš oz. si se odločila za EA? Jaz sem definitivno ZA!!!

miševi -> čas je za AVGUST (18.5.2005 21:02:02)

Jessy, res je pisalo, da je že nekaj mojega gor... To je bilo po moje drugo sporočilo oz. samo moje ime, sporočila pa nikjer:zmeden2:. Srčno upam, da se ne bosta kar od nekod pojavila še ostala dva...

Bila sem na Jesenicah in tam bom tudi rodila. Mislim, da z EA. Glede na to, kar so povedali, da je vse možno, se je meni že pri prvem porodu dogajalo, pa nisem imela EA (glavobol, končanje z vakuumom,,,). Tako da je EA vsekakor prednost - vse to brez bolečin:zmeden2:.

LP:rozica:

Jessy -> čas je za AVGUST (18.5.2005 21:13:25)

Nam je full dobro komentiral anestezist, ko je rekel, da je večja možnost, da ti na avtocesti pri 160km/h poči guma, kot da bi šlo zaradi EA kaj narobe.

Drugače pa jaz razmišljam nekako takole, da tudi, če pride do kakega glavobola, slabosti ali kaj drugega, bom najbrž lažje prenašala te simptome, kot pa samo porodno bolečino.

miševi -> čas je za AVGUST (18.5.2005 21:18:20)

Ja, jaz tudi tako mislim. Do glavobola pa naj bi prišlo le, če naj bi predrli duro, pa je praviloma ne.
Oni samo morajo povedati morebitne stranske učinke, drugače pa mislim, da so tudi temu naklonjeni. Še vedno je to odločitev posameznika.
Je rekla anestezistka, da lahko vstavijo kanalček, sredstvo proti bolečinam pa dovedejo ali pa ne - glede na stopnjevanje bolečine - kot želiš. Sicer si ne moreš ne vem kaj izmišljevat, malo te pa le upoštevajo. Je rekla, da pač lahko rodiš čisto brez EA, če preneseš takšno bolečino in niso hudi, če so ti prej vstavili kanalček.

Jessy -> čas je za AVGUST (18.5.2005 21:28:10)

Tudi naš je isto rekel, vendar je še dodal, da običajno kar vse prosijo po anesteziji, kar je v tem primeru tudi možno, ker imajo vstavljen kateter.

Mene sploh ni strah iti rodit, zdaj, ko vem, da mi ne bo treba prestajati take bolečine.

miševi -> čas je za AVGUST (18.5.2005 21:36:02)

Ja, res je.

Nič ni lepšega kot spočita in zadovoljna mamica. Seveda so tudi srečnice, ki rodijo hitro in je to en dva tri za njimi. Toda to je že druga zgodba. Pa še takrat ti lahko dajo spinalno - brez vstavljenega kateterčka, ki drži cca 1 uro in pol, a je ne morejo dopolnjevati... Res veliko možnosti, lepo,d aso se odločili tudi popnekod v SLO tako lepo skrbeti za :nosecka:.
Sva se pa razpisali... Malo že postajam :zaspan:, bom šla počivat. Danes sva namreč z :love: domov privlekla material za izdelavo pograda in omare v otroški sobi za ta večjo bejbo, da bom potem previjalno opremila samo za našo novo :duda:.

Lahko noč!!!:rozica:

hugolina -> čas je za AVGUST (18.5.2005 21:49:41)

Ojla, miševi!
Sem prov nate čakala, pa je RR neki štekal, tko da se dons sploh nisem več priklapljala gor, da poveš kako je blo. Meni je prav žal, da nisem mogla ta torek, ampak saj je vsak torek ane, če sem prov razumela?
A to si kar na vrhu v avli počakala, ali moraš kam noter it?:zmeden: Jaz sem tak tip, da zlo hitr kej pobrkam, pol me pa vsi čudn gledajo :)-
A vas je bilo dosti?
Mater sem te okupirala z vprašanji, ampak me res firbec matra. Kaj pa :love:, a grejo zraven ali ni potrebno?
No, pa sej se še tipkamo, da ne bo vse naenkrat.
lp in lahko noč :rozica: (pa brez zamere ;))

Jessy -> čas je za AVGUST (18.5.2005 22:19:10)

Saj je prav, da tudi me malce poklepetamo, kajne???!!!

Hugolina, pri nas so šli :love: kar lepo zraven. Navsezadnje so oni skoraj več spraševali, kot me s trebuščki. Po moje je okrog tega povsod enako. Kar oba pojdita, saj gre za vajinega otroka. Se mi zdi, da so časi, ko so :love: izločevali v zvezi s porodom, na srečo že minili.

Zdaj se grem pa tuširat, da gremo potem malce spančkat!

lp, Jessy in trenutno zelo :sloncek: :duda: (ne vem, če mi bo pustil spati)

hugolina -> čas je za AVGUST (19.5.2005 8:23:31)

Ja, maš prav Jessy! Prav fino je mal poklepetat in si izmenat izkušnje. Se mi zdi, da smo to rundo prav rekord postavle s posti :bravo:. Čeprav št. udeleženk ni ravno veliko:zmeden: Kje pa so vse ?????

Ej moj :duda: si tudi zvečer, ko ležem v posteljo da duška. Sem tudi ravn včeri mislila, da bo ven skoču. Pa začuda sem celo noč spala, brez obiska WC-ja.

No, danes se pa mal sonček kaže in res upam, da bo kej na tem, da se bo naredilo lepo vreme :bravo: Je že skrajni čas, da grem mal ven.

lp:rozica:

miševi -> čas je za AVGUST (19.5.2005 8:47:05)

Zdravo!

Joj, ne me narobe razumet, nič nimam proti klepetanju... Tudi meni paše... Oprostite:rozica:!

Ja, Hugolina, čisto vsak torek je, nas je bilo pa kar nekaj. Počakaš na tistih stolčkih v predprostoru oz na ta velkem hodniku (ta leseni, oblčoženi). Ponavadi že kakšna :nosecka: tam sedi oz. nas je bilo kar nekaj. Potem pa sestre, ki hodijo mimo, pokličejo anestezista in se gre v sobico, kjer delajo drugače ctg-je. Potem popišejo :nosecka: in pričnejo predavanje. Razdelijo tudi take zloženke, kjer vse piše... :love: imaš sigurno lahko zraven, sploh nič ne komplicirajo - ednino, če nas je preveč, potem so oni gentlemani in stojijo. Pa že koj si odprite okno, ker je postal slab zrak in je bilo potem eni slabo... Ostalo boš pa slišala tam:)-.
Tudi jaz nekaj modrih krpic vidim med oblaki - mogoče bo pa res kaj sončka. Tako čudno piha:zmeden2:, vendar pa to potem oblakce preč odpihne, a ne?

Mene je moj :duda: ob 4-ih zjutraj veselo premetaval. Sem mogla na wc, pa sem ga verjetno zbudila, potem je pa on meni vrnil z akrobacijami...

LP:rozica:

hugolina -> čas je za AVGUST (19.5.2005 9:31:24)

Najlepša hvala za informacije:rozica:. So zlata vredne.
Ena :nosecka: mi je enkrat govorila o tem (ampak že kakšno leto nazaj) in je omenila, da greš nekam noter v eno sobo al kaj, .... V glavnem pojma nimam. In pol sem premišljevala, kukr sm "smotana" bi še v porodno zavila po možnosti :)- . Bi me pomoje kar na rit vrglo.8) Sej sem že bla tam gor, ampak na kontra strani.
Zato je pametno vprašat ;).

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>