alergija ali kaj? (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

tanjusi -> alergija ali kaj? (17.5.2009 19:48:32)

Bom še tu vprašala,ker čimprej rabim kako pametno mnenje. Sinu se je samo po trebuhu pojavilo vse polno rdečih pikic, izbočenih. Srbi ga ne pikice pa so že drugi dan enkrat bolj izrazite in enkrat manj, predvidevam da gre za alergijo.
Vendar ne vem ali ga naj peljem k zdravniku, ker ali lahko gre tak v šolo.

Anonimen -> RE: alergija ali kaj? (17.5.2009 20:02:55)

takoj zjutraj pokliči k zdravniku.

madela -> RE: alergija ali kaj? (17.5.2009 20:08:39)

Kdaj so se mu pikice pojavile? Lahko mu je bilo samo zelo vroče in je bil poten in je zaradi tega pikast.
Če nima nobenih drugih znakov lahko gre jutri v šolo. Malo preglej,če je morda še kje kaj otečen ali težko diha.
Če gre za alergijo ti ne morem reči,zaenkrat pa ni razloga za paniko. Tudi pri zdravniku vam ne bodo pomagali,razen kak claritin sirup,če bo zdravnik mnenja,da gre res za alergijo.
Zaenkrat samo opazuj,da se stanje ne poslabša,ker lahko gre tudi za kako virozo.

tanjusi -> RE: alergija ali kaj? (17.5.2009 20:17:30)

stanje bi rekla da niha enkrat so pikice bolj izrazite drugič pa manj. Bomo vidli kaj bo jutri, skrbi me da bi ga v šoli zavrnili...

madela -> RE: alergija ali kaj? (17.5.2009 20:24:11)

Kot pravim so lahko pikice posledica vročine. Naj se gre okopat,da se mu telo malo ohladi-osveži in domnevam,da bodo pikice dosti manj vidne. No,seveda če je to vzrok.
A kake vročine pa ni imel,da bi šlo za 6 bolezen?

tanjusi -> RE: alergija ali kaj? (17.5.2009 20:33:15)

A kake vročine pa ni imel,da bi šlo za 6 bolezen?

ne, počuti se povsem normalno razen napadov kašlja,ki pa so po moje druga zgodba.

madela -> RE: alergija ali kaj? (17.5.2009 20:37:57)

Pa ta kašelj...se je začel sočasno s temi pikicami?
Ker potem je verjetnost,da gre za alergijo precej velika. Namreč nekatere alergijske reakcije lahko povzročijo ožanje dihalnih poti,ki se lahko kažejo z težkim dihanjem ali suhim dražečim kašljem.
Če je kašelj že od prej pa verjetno nima veze s pikicami,ali pa gre res za kako virozno obolenje.
Namreč naš najmlajši  dobi pikice velikokrat,ko preboleva virozo.

tanjusi -> RE: alergija ali kaj? (17.5.2009 20:43:19)

dolga zgodba ja, izredno dražeč kašelj, ki se pojavlja že kar nekaj časa, sedaj pa resnično sovpada s temi pikicami , za kašelj so alergijo zaenkrat ovrgli. čeprav jaz še vedno mislim, da je kakšna alergija prisotna...

madela -> RE: alergija ali kaj? (17.5.2009 20:48:10)

Glede kašlja poskusi z Apisirupom,nam je zelo pomagal. Glede na pikice in ta kašelj pa bi jaz poskusila dat Claritin sirup ali tabletko(ne vem koliko je star otrok),pa boste takoj videli pri čem ste.
In če vam bo to pomagalo se kar oglasite pri zdravniku(ker brez zdravniškega nadzora,lahko zdravilo dajete cca. 1 teden)in povejte,da mu sirup pomaga in da želite na alergološko testiranje.

2mak -> RE: alergija ali kaj? (17.5.2009 22:33:56)

Moja hčerka je ravnokar prebolela škrlatinko in je bila pikasta po trupu, vendar je imela tudi vročino... Če bodo zjutraj še pikice, ti predlagam, da ga vseeno pelješ pokazat zdr, ker če je kaj nalezljivega ni prav odgovorno, da ga voziš v šolo... Držim pesti, da bo kmalu zdrav!!!

Stran: [1]