Tanja55 -> RE: slabokrvnost in zannositev (17.5.2009 18:33:37)
|
kar se tice scitnice: ce sumis na povecano delovanje scitnice (si hitro vzdrazljiva, se potis...) potem takoj pojdi na pregled in ce bo rezultat bp, ponovi vajo cez nekaj mesecev. Vcasih je odstop od normalnega delovanja tako majhen da tretirajo zadeve kot bp potem se pa lahko hitro stvar slabsa. Ni pa nujno seveda. V glavnem, ker je to dedna zadeva, jo pri meni letno spremljajo, oz. sama recem vsakic ko pridem na pregled krvi zaradi slabokrvnosti. Sej gre oboje skupaj v laboratorij, vzamejo samo nekaj vzorcev vec in malo dlje cakas na rezultate. Ampak, resno, ne odlasaj s testi. Sem se pa spomnila se necesa, kar meni pomaga dvignit apetit in posledicno spravit vsebnost zeleza na normalno raven (jst mam obicajno tam nekje 2 od 10-12, tko da sem bla ze res boga): medeni sirup Cebelica Maja od Medex-a ki je za otroke ali pa sirup Omega-3 za otroke in nosecnice. Oboje je iz naravnih sestavin brez dodanega sladkorja in barvil, so pa to multivitaminski napitki. Vprasajte, tiste, ki jemljete zelezove tablete, ce lahko dodajate se kaj takega, meni je blo receno, da lahko. Ne se pa prodozirat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Ampak, resno, jst vztrajam na dodatkih ze eno leto in stanje je neprimerno boljse. Sploh pa kaksen dodaten sirup ob zelezu meni koristi, ker tablete povzrocajo zaprtje. Rdeca pesa: joj, jst je ne morem v soku, sem ze probala, pa ni slo. Enako teran, je premocen zame, kaksen kozarec refoska se gre. Ampak pesa, skuhana in naribana v jogurt je pa v redu. Poskusi kaj takega. Ali pa kaksen drug recept, kjer ni pesa v soku...tud tista, v solati, vlozena, je men zakon.
|
|
|
|