vaney -> RE: Februarke 2010 (20.11.2009 9:27:56)
|
jutro. Jaz sem nekaj dni samo brala, se mi sploh ni dalo pisat...vsak dan sem bolj lena, rodit me bodo morali glih z viličarjem odpeljat, ker se mi še hodit več ne bo dalo[sm=smiley36.gif] Drugače pa imam jaz trenutno 10-11kg plusa, pa mi je za to čisto vseeno. Pri 174 cm sem začela z 59kg, tako da mi je zadnjič sestra pri G samo rekla, da sem zdrava nosečnica, da se vidi, da rada jem, G pa je potem še enkrat rekla, da se vidi, da rada jem, ampak da dokler se kile vidijo samo na tehtnici, ne bo nič komplicirala. Ker poznat mi pa razen trebuha res ni nikjer nič. Od zadaj se baje sploh ne vidi, da sem [sm=nosecka.gif]Tako, da tele vaše zajtrke, sploh tisti burek zadnjič, meni sploh ni problem[sm=smiley36.gif]ima še katera kaj?[sm=smiley36.gif] Aja, recept je tak, da moraš spečt 6 enakih biskvitov (plasti) v velikosti tistega pekača, v katerega boš pecivo zlagala. Vsakega pečeš okrog 15minut na 180 stopinjah na peki papirju. Biskvit je iz margarine (15dkg), moke(60dkg), 1 jajca, sladkorja(50dkg) in pecilnega praška (točne količine si poglej na kulinariki, ker sem mi je to pecivo tako zamerilo, da sem recept stran vrgla). Potem pa zmešaš kakav, sladkor, vanilijin sladkor in ene 10 žlic moke in to počasi vmešaš (kot puding) v liter vročega mleka in mešaš dokler se ne zgosti. Potem moraš kremo ohladit in v njo vmešat še 25dkg margarine. Potem zlagaš biskvit, namažeš s kremo, pa biskvit, namažeš s kremo...in daš za kako uro v hladilnik. Na koncu na pari stopiš 10dkg margarine, sladkor v prahu in jedilno čokolado in premažeš čez. To je to. Je pa izredno izedno izredno sladko, tako da bi jaz na tvojem mestu zmanjšala količino sladkorja vsaj za pol, če ne še več. No, ker mi je bilo tako hudo po tem pecivu, sem se za tolažbo spravila naredit še torto v kombinaciji jogurta in gozdnih sadežev in ta je pa spet dobra...vsaj nekaj. zvesta, upam, da bosta z dragim kmalu natuhtala, kako bosta rešila problem/e, verjamem pa, da ti je včasih dost vsega, ker včasih tudi jaz več ne vem, kako naprej, pa se potem najde neka vmesna pot....srečno valentinčica, pa to je grozno, a zdaj se bomo še tukaj morali bat za svoje otroke[sm=zmeden.gif][sm=smiley13.gif]po eni strani je kar fajn, da se z avtobusom vozijo, so vsaj med potjo na varnem. Pa super, da ste mlajšo prepričali za toplice. Si tudi jaz ne predstavlljam zdaj pedenat 20 mulčkov, bi bilo čisto too much. Midva imava pa še karte za toplice, ki sem jih lani decembra dobila že vnaprej za rojstni dan, tako da če nam bo zdravje služilo, greva naslednji vikend se kopat (no, jaz bolj gledat), pa mogoče v kino ali na večerjo, Anže bo pa pri babici spal. Se je sama ponudila, ker pravi, da še 2 meseca imava časa, potem pa nekaj časa ne bova morala ponoči okrog hodit, moj ima pa samo 1 vikend na mesec fraj, tako da morava izkoristit.
|
|
|
|