pivo (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

CIPRESA -> pivo (17.5.2005 13:24:26)

Nekaj me zanima, pa sem prišla kar sem na ta forum ker ste že skoraj vse bile nosečke in ste že vse mamice. Namreč zadnjič na materinski šoli je rekla tista babica, da naj bi nosečnice lahko pile pivo, meni se je to zdelo tako grozno na materinski šoli pa nas učijo naj pijemo pivo. Bla sem tako zmedena da sem doma vprašala pa so mi doma rekle da je to res da so v starih časih ful pile nosečnice pivo za pol da so imele mleko pa vino.
No ta je pa dobra???

A ste ve to tudi že slišale???

LP CIPRESA:nosecka:

ery -> pivo (17.5.2005 13:25:51)

Ja, meni tudi ljudje pravijo, naj pijem pivo, da bom iemla pol dosti mleka. Jaz ga pa naredim le kak požirek pri fantu, saj imam slabo vest, če bi ga več.

Ne vem, kaj naj si o tem mislim....:zmeden:

Anonimen -> pivo (17.5.2005 13:28:17)

Ja, meni so vedno govorili, da je pivo dobro za mleko.
Nisem ga sicer pila, ker mi ni dišal, sem pa po nasvetu ginekologinje cca 3x na teden spila kozarček rdečega, ker sem imela zelo slabo kri.

Anonimen -> pivo (17.5.2005 13:55:16)

... da imajo mleko pa vino??? Da se po pivu dela več mleka v dojkah sem že slišala, ampak da bi se pa vino...? Hec.
Drugače pa najbrž niso mislili, da bi zdaj morale nosečnice biti vsak dan zadete, kakšen kozarec piva na dan so imeli najbrž v mislih.

BigWhale -> pivo (17.5.2005 14:13:59)

Pa dajte ze nehat verjet vsaki neumnosti, ki jo cencajo babe na trznici.

Citat:"No systematic studies are available to evaluate the clinical effects of beer on induction of lactogenesis, and short term studies have shown a reduced breast milk intake by infants after moderate alcohol consumption of their mothers."

In se povezava:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=PubMed&list_uids=11065057&dopt=Abstract

BigWhale -> pivo (17.5.2005 14:20:43)

Se ena povezava:

http://www.med.umich.edu/1libr/pa/pa_genrecco_hhg.htm

Poiscite besedico beer v textu. Kjer pise, da ni nic narobe, ce spijes kak kozarec piva ali vina. Nikjer pa ne pise, da bi se zato povecala produkcija mleka. Je pa treba pit razne tekocine.

baguSka -> pivo (17.5.2005 14:25:06)

Ne vem kako je z nosečnostjo in se opravičujem ker bom kr kle napisala, ampak moje izkušne s pivom so take, da mi olajšajo bolečine med menstruacijo.8)

BigWhale -> pivo (17.5.2005 14:52:32)

Ja, alkohol naredi svoje, to ni nic nenavadnega. Isti efekt ali pa se boljsi, bi bil, ce bi enga zrolala... ;)

Margareta -> pivo (17.5.2005 14:59:11)

Joj,
tole o pivu sem že slišala, po drugi strani sem pa ravno zadnjič brala članek v dnevniku, da že majhne količine alkohola škodijo plodu.:zmeden:

Jaz obožujem pivo, najraje kozoroga, ampak se med nosečnostjo vzdržim in pijem brezalkoholnega. :bravo: Mi je pa zadnjič tako grozno zapasalo vino, da sem ga popila 2 dcl, zmešanega s fanto. Ampak to je bila res taka potreba, :)-

Cipresa, kam pa hodiš v materinsko šolo?

Lp

baguSka -> pivo (17.5.2005 15:19:05)

Ej BW ne ti men o rolanju!!!!:grrr::grrr:
Žou mam glede tega strašen predsodke..
Pa pustmo zdej to temo. RAj drugič.;)

CatJa -> pivo (17.5.2005 15:30:25)

Ce te skrbi za proizvodnjo mleka, si po porodu kuhaj jecmenovo kaso. Ne vem zakaj bi clovek ze med nosecnostjo popil ne vem kolko piva. Med drugim v materinski soli ucijo tudi, da pri dojenju vlada zakon ponudbe in povprasevanja! Nisem pa se slisala, da bi si lahko vnaprej ustvaril mleko (med nosecnostjo). :zmeden2:

CatJa -> pivo (17.5.2005 15:33:08)

Sicer bos pa se veliko takih bolanih slisala. Men so tudi ene tetke tezile, kako naj otrokovo dudo namakam v vino, da pomaga, ko mu rastejo zobki. :)-:)- Bi rekla, da bolj pomaga njim, da se jim dojencki od pijanosti ne morejo jokat. :)-:)-

Anonimen -> pivo (17.5.2005 16:44:43)

Sem brala v eni knjigi, da je to stara vraža, ki pa ne drži. Alkohol povzroča sprostitev telesa in napetost, zato se mleko lažje proizvaja. Pivo pa je nastalo čisto tako v eni glavi in se širilo naprej. Katerikoli alkohol spiješ, je isto, sprostiš se in zadeva je sproščena, zato je tudi več mleka. Da pa poleg tega opijaniš sebe in otroka, pa so pozabili povedati.

Pajaca -> pivo (17.5.2005 18:18:24)

Kozarček mrzlega piva je dobro spiti če si prehlajen in nič drugega ne pomaga. Po moje "škodi" isto kot lekadol.

Rdeče vino pa dviguje železo. Sploh teran.

Po moje ne bo nič narobe če se občasno spije kozarček piva ali vina.... drgač pa naj to presodi vsaka nosečnica sama, če ji ni do tega pač naj ju ne pije.

Pupica -> pivo (17.5.2005 19:10:00)

Ma jaz ga nisem pila.Mi enostavno ne paše, še sedaj ko dojim. Popijem pa včasih kak radler, pa še to moram biti zelo žejna. Pivo mi je zanič pa pika.

lex -> pivo (17.5.2005 19:46:36)

Jaz pijem ponavadi UNI ker je kao alkohol fraj. Pa tud tak spijem kakšno (tu pa tam)ostalo UNION ali LAŠKO pa mam res več mleka, tamalemu pa se nič ne pozna - sam bolj sit je!!!:angel: probat ni greh

CIPRESA -> pivo (17.5.2005 19:58:30)

O.K. pol nisem sam jaz mal butasta, ker men se tole res butasto zdi da mi to reče moja mami ali pa stara mama, no nič ne rečem ima pač svoje prepričanje, da pa tole govori gospa v materinski šoli je pa mal čudno.

Mimogrede sem hodila v mat.šolo v Kamniku.

Stran: [1]