Anonimen -> beluši ali šparglji (17.5.2005 13:18:39)
|
Za moj okus je najbolje tako, da je čim bolj preprosto: Na dnu jih malo obrežeš, najlažje je spodnji del kar olupit s tistim nožkom za lupljenje krompirja (malo moraš odrezat in olupit, ker je spodnji del večinoma malo olesenel). Teh olupkov ne vrži stran ampak jih daj v posodo kuhat s šparglji. Najbolje je, da se kuhajo pokonci, da vršički niso v vodi ampak se skuhajo v pari. Notri daš malo masla in kakšno žličko ali dve vegete ali začinke. Kuhajo se cca 10 minut, odvisno od tega, koliko so sveži in debeli. Pazi, da jih ne razkuhš, ker hitro razpadejo, če so kuhani poskusiš spodnji del stebla. Ko so kuhani daš vse skup ven iz vode, tisto vodo lahko poješ kot juho, ker dajo veliko okusa od sebe, notri daš lahko malo kisle smetane in kroketkov. Šparglje pa postrežeš kar take, le kuhane, najbolje s pečeni9m mladim krompirjem, čeznje namažeš malo masla, zraven pa rezina ali dve pršuta. Preprosto ampak odlično!
|
|
|
|