BarbiG -> RE: Nova borba se pripravlja VI. (10.8.2009 13:04:29)
|
Živa, dihanju se pridružujem tudi jaz. Naj bo porod čim lažji in čim hitrejši. [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Oktavija, sicer poznam moške, ki se jim je to res zgodilo med samim porodom, vendar lahko svojemu možu poveš, da se ni noben delal norca iz njih. Pač tako odreagirjo. Sicer vem, da boš zmogla porod do konca speljati tudi brez njega, čeprav mi je žal, da se je tvoj mož tako odločil. Doživetje poroda je res nekaj enkratnega. Ti pa priporočam, da vzameš s sabo kakšno prijateljico, mamo, skratka nekoga, ki ti je blizu, ker če drugega ne, dokler se ne bo začela akcija, rabiš ob sebi nekoga za čvek, da ti čas hitreje mine. Vsaj pri meni je bilo tako. Mož je enkrat vmes skočil ven po sendvič, ker je postal lačen, in tiste pol ure mi je bilo grozno dolgčas. Sicer je pa tako, ko se bo začela akcija, se čist lahko zgodi, da si bo premislil in vseeno šel zraven. Sploh, če se ti bo porod začel s popadki doma ali pa ti bo odtekla voda in bo uvidel, da ga resnično potrebuje ob sebi. Tako da ne izgubi upanja. Plačaj vseeno za moževo prisotnost ob porodu, ki pa jo lahko izkoristi tudi kdo drug. Vendar še enkrat, ne obupaj, marsikateri moški si je zadnji trenutek premilil in bil potem ob svoji ženi pri porodu.
|
|
|
|