Zavarovanje stanovanja (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Tejči -> Zavarovanje stanovanja (15.5.2009 12:38:04)

Pozdravljene/i,

lanska toča nam je popolnoma uničila dvojne zunanje žaluzije. Klicali smo upravitelja (preko njih plačujemo zavarovanje) in nam je zagotovil, da bodo vse to uredili in da bodo prišli zamenjat. Čez čas smo videli, da v pritličju menjujejo žaluzije in jih povprašali, ali jih bodo zamenjali vsem. In spet dobili pozitiven odgovor, da pridejo tudi k nam. A o tem ni bilo ne duha ne sluha. Vsi smo na to pozabili in sedaj spet privlekli na plano, ko jih je bilo potrebno čistit. Poklicala sem upravitelja, ki se je sedaj zgovarjal na to, da bi morali sami za to poskrbet (mislim haloo, kot da jih nisem non-stop klicarla..). A ok. Oni bi nam jih sedaj menjali. Toda..jaz ne bi koristila menjave in bi raje vzela denar, kar pa pri njih ni možno. Ker imam stanovanje zavarovano še posebej, sem včeraj podala prijavo škode. In sedaj me zanima sledeče: je sploh možno, da dobim denar od zavarovalnice, ker sem komaj sedaj podala prijavo škode, ki se je zgodila že avgusta lani (zavarovanje imam sklenjeno že 3 leta pri isti zavarovalnici...). Kako dolgo traja, da dobim odgovor od zavarovalnice- dan, dva, teden,...? Kako je s tem?




mika -> RE: Zavarovanje stanovanja (15.5.2009 12:43:36)

Prijavo škode je bilo treba podati v treh dneh, kar je mene presenetilo. Še dobro da smo čez dva dni prišli z morja in videli poškodovane žaluzije. Tast, ki je bil doma tega ni opazil, tako da bi se lahko obrisali pod nosom.....no, to najbrž ne, ampak bi lahko imeli težave.

Sicer ne vem kje imaš zavarovano, ampak Generali je del denarja nakazal proizvajalcu žaluzij, del pa nam. Tako da je možno, da denarja brez menjave žaluzij, ne moreš dobit.




bori2 -> RE: Zavarovanje stanovanja (15.5.2009 14:21:30)

IZVIRNO SPOROČILO: mika

Prijavo škode je bilo treba podati v treh dneh, kar je mene presenetilo. Še dobro da smo čez dva dni prišli z morja in videli poškodovane žaluzije. Tast, ki je bil doma tega ni opazil, tako da bi se lahko obrisali pod nosom.....no, to najbrž ne, ampak bi lahko imeli težave.

Sicer ne vem kje imaš zavarovano, ampak Generali je del denarja nakazal proizvajalcu žaluzij, del pa nam. Tako da je možno, da denarja brez menjave žaluzij, ne moreš dobit.


A vi to resno? Ker tale s tremi dnevi je totalno bosa,...
Seveda so zavarovalni cenilci zadovoljni, da se zadeva ogleda in likvidira čimprej, samo za vse veljajo isti zastaralni roki - in to je tri leta od škodnega dogodka. No sicer z izjemo kraje, oziroma nedostavitve blaga, oz. če je podan ugovor pri prevzemuu blaga- reklamacijo. Takrat je po ogojih določeno v kolikem času je potrebno podati prijavo, pa še to samo zato, da se zavarovalnica pravočasno angažira.
Po tej tvoji 3 dnevni logiki : v nezavesti ležiš na KC-ju, nesposoben, napol živ, zatorej v treh dneh ne sporočiš, da so te povozili. Da nisi upravičen do odškodnine? Ah dejte no mir,...

Torej. Če imaš svojo zavarovalno polico jo  vzemi sabo na enoto, kjer si zavarovanje sklenila in preveri, seveda, če ne veš na pamet, pod kakimi pogoji si jo sklenila, predvidevam, da ti lahko pomaga tudi tvoj zavarovalni zastopnik. Na zavarovalnici prijavi škodo in povej, da ne nameravaš popravljati, ampak želiš dobiti zavarovalnino,...




mika -> RE: Zavarovanje stanovanja (15.5.2009 16:55:40)

bori, kaj pa ti primerjaš? Škodo hiše in ponesrečenca v smrtni nevarnosti[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ...

da se je škoda morala prijavit v treh dneh, si nisem jaz zmislila, ampak je možu to povedala ženska, kateri je prijavil škodo.

Poslal je slike na zavarovalnico, cenilec je pa prišel šele pred novim letom. (toča je bila avgusta). Povrnjeno  smo pa dobili februarja.

In če bi to primerjala s ponesrečencem, že zdavnaj ne bi bil več med živimi. Za prvo pomoč ti sploh ni treba bit zavarovan.

tejči, najboljše da pokličeš na zavarovalnico. naj ti upravljalec da zapisnik škode, mogoče boš s tem lažje uredila.




špelin@ -> RE: Zavarovanje stanovanja (15.5.2009 17:00:55)

Meni je zavarovalni agent (Triglav) povedal, da ta "3-dnevni rok" prijave škode propagirajo zaradi velikih težav, ker so ljudje večinoma predolgo odlašali s prijavo škode. Če so posredi objektivni razlogi, so ti "predpisani" 3 dnevi larifari.




Tejči -> RE: Zavarovanje stanovanja (15.5.2009 17:43:58)

Moj zavarovalni zastopnik mi je ravno svetoval naj prijavim škodo, kar sem potem tudi naredila. Me pa zanima, kako dolgo se čaka, da sploh kaj sporočijo iz zavarovalnice? Ali naj bom tečna in jih kličem? Upam, da se kaj reši. Res pa jih sedaj ne bi dala popravljat, bi raje vzela denar, ker smo ravno pred poletjem in je velika možnost, da bo ponovno toča..in če že misli bit naj stolče stolčene žaluzije, ne novih[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




anajmad -> RE: Zavarovanje stanovanja (15.5.2009 18:44:57)

Ma pri nas(na Triglavu) ne komplicirajo tolko.Res pa je,da praviloma v čim krajšem času. Ti pa mora upravnik povedati,da imaš preko skupnega zavarovanja zavarovano samo skupne prostore(hodnik,stopnišče in streho) ostalo ne. Bolj se ti splača,da obdržiš svoje individualno zavarovanje,ker tudi krije že prej našteto. Moj nasvet,mal boš prišparala.




Stran: [1]