coombsov test (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana

Sporočilo

alekseja -> coombsov test (17.5.2005 10:48:05)

drage ringarajevke imam en problemček. Sem A negativna (Rh) in že drugič noseča. Delali so mi combsov test in ugotovili, da je pozitiven kar pomeni, da imam protitelesa, ki pa lahko škodijo otročku...........zanima me ali je imela katera podobno izkušnjo in kaj ti v tem primeru priporočajo oz naredijo?

Jančika_ -> coombsov test (17.5.2005 11:01:43)

Nobene panike ni. V 28. tednu in po porodu dobiš zaščitno injekcijo, pa je stvar rešena.

Če boš vprašanje postavila še na kak drug forum, recimo na Nosečnost in porod, boš dobila še več odgovorov kot tule.

Jančika_ -> coombsov test (17.5.2005 11:07:30)

Aja, kaj pa v prvi nosečnosti? Nisi dobila injekcije? Jaz sem jo dobila preventivno, niso nič delali testov na tamalem, po porodu pa je nisem dobila, ker je tudi mali negativen.

alekseja -> coombsov test (17.5.2005 11:11:44)

v prvi nosečnosti sem dobila tole inekcijo in tudi takoj po porodu, ampak ne vem kako je zdaj v primeru da že imam ta test pozitiven

Jančika_ -> coombsov test (17.5.2005 12:14:08)

Kolikor vem, res ni sploh nobene panike. V bistvu dobiš injekcijo zaradi naslednje nosečnosti - če pride kri otroka, ki je +, v stik s tvojo, ki je -, se začnejo pri tebi tvoriti protitelesa, ki bi lahko "napadla" zarodek v naslednji nosečnosti, če bi ta bil +. Da se to ne more zgoditi, poskrbijo z injekcijo.

Stran: [1]