tinaaja -> RE: reakcija na prvo cepljenje (15.5.2009 7:11:40)
|
Jaz pa ne vem, kaj je tukaj smesno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Moja je dejansko jokala 5 dni po cepljenju in to je bila reakcija na cepljenje (na na pik z injekcijo, ampak na cepivo). Ni bil to jok non stop, ampak ker drugace prakticno ni jokala, je bilo to nenavadno zanjo. Ko sem povedala P za to, smo takoj dobili odlog cepljenja in sli na preverjanje IgG teles v krvi, ki so se izkazala za nizka in smo sli na pediatrijo naprej. Punca je imela imunski deficit. No v nadaljnjih preiskavah smo morali tudi do nervrologa, ker ena izmed moznosti so neke nevroloske motnje, kjer otroci dejansko po cepljenju neutolazljivo jokajo tudi 12-24 ur.. Tako da naj ponovim svoj prvi stavek - ne vem, kaj je tukaj smesno.. meni definitivno ni bilo, ne otrokov jok ne vsi pregledi, ki so temu sledili, pa tudi to ne, da imamo pri dobrih 2 letih se vsa cepljenja pred sabo (pod nadzorom sevede) in da me ornk stiska ob misli na mozne reakcije. PetraSkok - velika vecina otrok nima ali ima mile reakcije na cepivo. Tako da ne skrbi v naprej ampak sele takrat, ko bos imela razlog za skrb. Ce se bo pa pri cepljenju histericno dru, pa ima zato otrok sabo mamico, da ga bo potolazila. Spet - vecina morda mal zajoka in se hitro pomirijo.
|
|
|
|