Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: jagoda77 priporočam Sparkasse ali BKS najprej sem vzela hipotekarni ravno pri sparkasse, vezano na evro. tam sem imela odprt tudi račun. zaradi 6 mes. evriborja je obrok ful zrasel. obresti so bile malo višje, vendar takrat ni šlo drugače. potem sem po enem letu malo bolj razmišljala, da me bodo povečanja pri sparkasse spravile bolj v minus kot v plus. in sem se nato odločila za hypo banko. vzela sem pri njih, vezano na švicarja, s tem, da sem prenesla svoj račun na njihovo banko. je res, da tečaj skače, vendar se vse nekako zgliha. tako sem imela obrok na začetku nizek, nato je šel gor, ker je šel gor tudi libor, vendar imam sedaj spet nizek obrok. obresti so pa pri tem trikrat nižje. ko sem sparkasse omenila, da grem na drugo banko, ker imajo ugodnejše obrestne mere, je una takoj ponudila znižanje, vendar so bile obresti kljub temu še vedno visoke. dočim, ko sem zapirala račun pri sparkasse, jao, skoz sem jih morala nekaj opozarjati, da ne rečem, za zapretje računa sem morala plačati 16 €, ker je taka politika banke. hypo za zaprtje npr. nič ne računa, nlb računa cca 4 €. naj vas pri sparkasse ne zavedejo tiste reklame, ki jih delajo, ker ko začneš riniti notri, opaziš, da so reklame za kamuflažo. hypo ravno tako nič ne računa za dvig na bankomatih. sama sem zelo zadovoljna s hypo in tudi mi ni žal, da sem iz sparkasse zaradi kredita odšla na to banko. pa da ne rečem, pri sparkasse sem imela na 25 let, pri hypo imam pa na 15 in sem dala preračunati tudi samo za 15 let, da bi videla razliko med sparkasse, pa me je kap zadela, ko sem videla razliko. preplačala bi v 25 letih ful ful preveč. raje plačujem mal nižji ali pa enak obrok 15 let, kot pa 25 let.
< Sporočilo je popravil Melodie -- 14.5.2009 21:44:05 >
|