Miselne igre (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

pikecpokec -> Miselne igre (14.5.2009 10:20:18)

Pozdravljene!

Prosim za en nasvet. Namreč, naš dedek (82 let) jutri prihaja domov po eni težki operaciji na glavi (možgani). Možgani sami sicer zaradi operacije niso prizadeti. Zaenkrat ima še malo posledic, ker se mu še možgani niso umirili (malo ima prividov, pa občasno ga malo ''odnese''). Zdaj ga moramo doma postaviti na noge - za to bo fizioterapevtka poskrbela. Mi mu moramo pa nazaj možgane ''naštelati''.

Tako da prosim za predloge za kake miselne igre in podobne zadeve (križank še ne more reševati ker še slabo vidi). Kakšni kvizi? Spretnostne igre (v bolnici so mu dali elastične povoje za zvijat)? Kaj še lahko pride v poštev?

Lep dan!

Sonrisa -> RE: Miselne igre (14.5.2009 10:25:14)

Mi smo se radi igrali, da si nekoga imel v mislih in potem so te drugi spraševali, ti pa si lahko odgovarjal samo z ja in ne.
Npr.: si zamisliš Tita (ali nekoga, ki ga tvoj dedek dobro pozna), vprašanja pa bi lahko bila: a je ženska, je znana oseba, ima očala ... dokler ne ugotovi.

No, tega sem se najprej spomnila. [sm=smiley1.gif]

Lunca1 -> RE: Miselne igre (14.5.2009 10:28:41)

mogoče spomin, pa Boggle (kocke z različnimi črkami, potem pa moraš iz tega naredit čim več besed), pa scrabble, pa kakšne logične naloge, sudoko. Koliko pa ima prizadete funkcije, a morajo biti to čisto lahke naloge, ali lahko že malo težje. Lahko tudi sestavlja sestavljanke, tukaj uporablja tako miselne kot tudi motorične spretnosti. Lahko tudi mikado ali rubikova kocka, pa razne igre s kartami.

pikecpokec -> RE: Miselne igre (14.5.2009 10:48:03)

Hvala.
Funkcij nima trajno prizadetih, samo obnoviti jih mora. Tko da bo treba začet z lažjimi zadevami. Ne vemo še kako mu bo šlo pisanje. Če bo OK, bo lahko reševal križanke, sudokuje, ... (to je tudi prej že počel).

Stran: [1]