ronja -> RE: Koliko stari otroci že sami kam pridejo? (17.5.2009 14:24:24)
|
ma, meni se zdi, da je 2 km za take male kar veliko in smo lahko čisto ponosni, če tako daleč hodijo. Pri nas ni problema, če gremo same ven, ker ve, da obeh ne morem nosit in nič ne teži. Če gremo skup, ve, da jo lahko en nese in takrat dvigne rokice, ko se ji ne da več[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Sicer se mi pa zdi brezveze otroke silit v hojo po stezi, nekam, kamor smo si mi zapičili pod pretvezo, da je to zanje dobro. Zanje je ravnotako dobro, če se skampirajo na začetku poti ob eni zanimivi lužici in jo raziščejo do zadnje kapljice, uživajo in se ravno tako naletajo - pač v rangu tistih 50 metrov. S tem ni nič narobe. Seveda ni tudi nič narobe, da grejo otroci na dolge ture, če jih to zanima. Ni pa vse za vsakogar in tudi otrokom se je fajn malo prilagodit - ni nujno, da jim bo všeč isto, kot je nam... Naj spoznajo različne športe, naj bodo veliko v naravi, to seveda, ni pa nujno, da vedno tako, kot smo si mi zamislili... Otroci radi prevzamejo iniciativo. Če pa hočemo nekam prit, ker bi mi radi nekaj videli, jim pa to tako povemo in jih po potrebi nesemo. Sicer jim po moje samo priskutiš hojo, če ga teraš nekam, njemu pa ni za it...
|
|
|
|