Bulica na lulčku (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

nanč -> Bulica na lulčku (13.5.2009 19:29:46)

Vem,da ni tema na pravem mestu,odgovor bo pa najhitreje tukaj,vsaj upam.ravnokar sem opazila,da ima na desni strani lulčka kar veliko bulo,takšne rumene barve.Zadnje čase je tožil,da ga boli in kazal na pleničko,pa sem predvidevala,da ga moti plenička(star je 22 mesecev).Boli ga tudi,ko mu kožico potegnem nazaj.Jutri nameravam k zdravniku.Me pa vseeno zanima,če je imela katera podobno situacijo?Da vem kaj lahko pričakujem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image],me je kr malo strah...

pob@linček -> RE: Bulica na lulčku (13.5.2009 19:32:30)

Ponavadi so to izločki lojnic ki se nabirajo za kožico,naš je imel malo tega pa se je samo očistilo,kožico boste pa moral zrihtat,tko kot tudi nas to še čaka;(

nanč -> RE: Bulica na lulčku (13.5.2009 19:38:44)

kožico boste pa moral zrihtat,tko kot tudi nas to še čaka;(

To misliš na operacijo?

TomTaylor -> RE: Bulica na lulčku (13.5.2009 19:43:14)

IZVIRNO SPOROČILO: nanč

Vem,da ni tema na pravem mestu,odgovor bo pa najhitreje tukaj,vsaj upam.ravnokar sem opazila,da ima na desni strani lulčka kar veliko bulo,takšne rumene barve.

če ni okrog bulice otekline ali rdečine, bi tudi jz pomislila na kakšno zamašeno lojnico, kar pa tudi zna boleti.

nanč -> RE: Bulica na lulčku (13.5.2009 19:45:21)

če ni okrog bulice otekline ali rdečine, bi tudi jz pomislila na kakšno zamašeno lojnico, kar pa tudi zna boleti.
Nič rdečo,le takšna bulica rumene barve,kr čvrsto izgleda.Ojoj,res mi je grozno,ker nevem kaj ga čaka.

mojcaziga -> RE: Bulica na lulčku (13.5.2009 19:54:05)

Naš jih je včasih imel po par malih hkrati. Pa je urolog rekel, naj jih narahlo stisnemo in z gazico očistimo. Mi smo to ponavadi dellai po tuširanju v topli vodi ali pa z mlačnimi kamilicami. Nič nismo na silo, ampak z malo pritiska se je naredila luknjica skozi katero smo potem iztisnili rumeno tekočino. Res gre za zamašeno lojnico, vsaj če ni nobene rdečine okoli. Tak da kar brez panike. Pri nas operacija ni bila potrebna ker ni šlo za popolno fimozo, ampak za parafimozo (priraščeno kožico). To pa se običajno odpravi z vztrajno vajo vlečenja kožice preko glavice ali pa v končni fazi to opravi urolog, ko potegne kožico prek.

lp, mojca

nanč -> RE: Bulica na lulčku (13.5.2009 20:32:57)

Nič nismo na silo, ampak z malo pritiska se je naredila luknjica skozi katero smo potem iztisnili rumeno tekočino. Res gre za zamašeno lojnico, vsaj če ni nobene rdečine okoli. Tak da kar brez panike. Pri nas operacija ni bila potrebna ker ni šlo za popolno fimozo, ampak za parafimozo (priraščeno kožico). To pa se običajno odpravi z vztrajno vajo vlečenja kožice preko glavice ali pa v končni fazi to opravi urolog, ko potegne kožico prek.

Hvala vsem!
Jaz tega ne bi sama stiskala,glede na velikost.Nikoli nismo imeli problemov z kožico in vlačenjem kožice.smo pa kak dan pozabili potegniti čez,to je res.Bom videla kaj bova rešila jutri.
Lp

Stran: [1]