Odvajanje od plenic (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

pupika -> Odvajanje od plenic (13.5.2009 12:24:51)

Mamice kako vam je uspelo otroka odvadit od plenic. Naš mali bo septembra star 3 leta in smo prvič poskusili že lani spomladi, pa je z veseljem lulal v školjko, edino kar nam ni povedal kadar ga je tiščalo lulat in se je samo polulal, včasih je kar močno tiščal, ker mu je bilo fajn ker lula in gleda, tako, da smo po celi hiši brisali. Pa smo se odločili, da mu damo pleničko nazaj, potem smo še parkrat poskusili, je bilo malo boljše, samo ni pa nikoli povedal za lulat, nam je pa sedaj uspelo med tednom, da je bil brez pleničke in je sam hodil lulat na travico, ker smo bili po cele dneve zunaj, ni pa nikoli rekel, da mora lulat. Včeraj je bil prvič v vrtcu brez pleničke in se je polula enkrat, niso ga morale pripravit na školjko, potem so mu dale plenico, ker so nekam šli, in pri spanju je še dobil, ko je prišel iz vrtca je bil od 14 do 20h brez pleničke in je sam hodil lepo na kahlico lulat, še ko je bil v drugem prostoru kjer je bila kahlica je takoj tekel, do kahlice se usedel in se lepo polula in tako smo včerajšnji dan zopet doma uspeli brez pleničke. Danes pa me je vzgojiteljica klicala, da še ni dovolj zrel, ker se je v roku dveh urah 2 ali 3 krat polulal, na školjko ga niso uspele pripravit, sem jim pa včeraj rekla, naj ga dajo na kahlico, res je da sam ne pove ko ga tišči lulat, se pa sam vsede na kahlico doma in lepo lula, medtem ko ga v vrtcu ne morejo pripravit. Ne vem sem tudi že pomislila, d amu je v vrtcu nerodno ali pa ima kaki strah, da tudi na kahlico noče it.

Kako je se je pri vas odvijalo odvajanje od pleničk.

Potem mi je vzgojiteljica rekla, naj ga imamo doma brez pleničke, če nam uspeva, v vrtcu pa pač naj ima pleničko. Samo ne vem, ravno s tem bomo otroka zbegali. Mi pa ni jasno, zakaj mu doma lepo uspeva in gre celo sam na kahlico, v vrtcu pa ne.

Anonimen -> RE: Odvajanje od plenic (13.5.2009 12:35:33)

No, no, če si se ti odločila, da bo otrok brez plenice, bo pač brez. Ga bodo dal večkrat na kahlo, pa večkrat ga bodo preoblekli, pa bo. Po mojem bo po parih dneh mokrote sam hotel na kahlo (al pa WC), tut če zdej noče. Najlažje je rečt, da ni zrel, ga zavit v plenico, pa ni več nobenga dela z njim. Lepo jim razloži, da si se odločila, da imate sedaj poskusno obdobje npr 1 mesec, ko boste cele dneve brez plenice, da ne begate otroka. S sabo mu daj ogromno oblačil in to je to. Najbolj, da se ti doma matraš z njim in ga odvajaš, oni bojo pa komot čakal kdaj bo suh. Pa saj so vzgojno varstvena organizacija, to pa tut neki pomen, a ne.

Pa razumela bi, če bi bil tvoj otrok star 1 leto in bi ga forsirala za iz plenice, sam pri skor 3 letih se pa splača mal potrudit. Pa veliko uspeha vam želim.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Luni -> RE: Odvajanje od plenic (13.5.2009 12:42:33)

IZVIRNO SPOROČILO: pupika

Potem mi je vzgojiteljica rekla, naj ga imamo doma brez pleničke, če nam uspeva, v vrtcu pa pač naj ima pleničko. Samo ne vem, ravno s tem bomo otroka zbegali. Mi pa ni jasno, zakaj mu doma lepo uspeva in gre celo sam na kahlico, v vrtcu pa ne.

Jaz vem, da ji ne bi bila tiho. Bi ji take napela! Pa ravno v tem je point, da otroku zaupaš. Kakšna vzgojiteljica pa je , da tega ne ve, da v bistvu s tem otroka ponižuje! Glej, če se je tvoj otrok odločil, da bo brez pleničke in mu to prav lepo uspeva, vztrajaj tudi v vrtcu! Jaz ne bi popustila. Nezgode se pa valjda bodo dogajale.

Ti opišem našo skupino v vrtcu: tudi naša frčafelca bo letos novembra stara tri leta. Na začetku leta, se pravi septembra, ko jih ni imela še niti dve leti, nam je vzgojiteljica na roditeljskem povedala, da bo ta skupina letos strmela k temu, da bodo junija, ko z letom uradno zaključijo, VSI OTROCI SUHI!!! To je bil cilj vzgojiteljice in njene pomočnice. In samo njima sem lahko hvaležna, da je naša Maša pri 30-ih mesecih postala čez noč suha!  Jo je pa želja prehitevala, to je pa res. Že pol leta nazaj je prosila za gatke in sem ji jih dala, hodila je na kahlico, pa je lužica vedno končala v hlačkah. Vendar so v vrtcu res spodbujale, jaz sem jo pa doma "začutila" ji dala ob pravem času ponovno ob previjanju namesto pleničke hlačke in to je bilo to. Ponoči je dobila še pleničko, zjutraj je šla v vrtec brez in ko jo je mož pripeljal iz vrtca je povedal, da je v vrtcu spala brez pleničke in da je vzgojiteljica priporočila, naj ji tudi ponoči zaupamo!!! In sva ji, in punca je samozavestno že 154 dni brez pleničke podnevi in ponoči!!!

pupika -> RE: Odvajanje od plenic (13.5.2009 13:02:22)

Jaz ne vem, doma mu lepo uspeva, in je bil celi vikend tako ponosen nase in vesel, da je bil lahko nagi in sam hodil lulat. Sem ga tudi sama hotela dat lulat, pa mi ni pustil je vedno rekel sam bom in je tako vedno sam poskrbel, doma se mi je v soboto enkrat v hlačke polulal in še to zgodaj zjutraj in potem v nedeljo dopoldan zunaj, mi je pa celo sam povedal v soboto, mami lej lulam. Včeraj pa celo popoldne tako lepo sam skrbel in hodil na kahlico. Sem vedno pravila, nič ga ne bom silila, bomo že ko bo cajt pokazal, smo pa tokrat v petek spet probali in je lepo funkcioniralo. Pa tako ponosen je bil včeraj, sem mu pa dala plenico za ponoči, ker mi spije tudi po več kot pol litra vode.

Sem pa včeraj dobila občutek, ko sem ga prišla iskat v vrtec da ima neki odpor, ali pa strah ker mi je potem pomočnica prinesla kahlico, pa ni hotel je pravil ne bom lula, ko sem mu pa rekla, če bo doma, je rekel ja in šel potem sam doma. Saj vem, če ga dajo v plenico je za njih komot, samo sem dobila občutek, da ga ne spodbujajo preveč, je pa že lani v taklem času hodil lulat na kahlico v vrtcu, samo so bile druge vzgojiteljice in mi je včeraj prav rekla, ta lanska, pri njem tako ne bo problema, ker je že lani hodil na kahlico, more pa it sam, to pa vem. No in potem mije danes zjutraj vzgojiteljica rekla, naj mu dam najprej flaško proč, ker ponoči tolko pije, potem tudi zjutraj ko s ezbudi tolko lula, ne vem, no če nam doma uspeva, nam bodo tam vse zašmurali, je tudi čez vikend ponoči ogromno spil, pa smo ga spominjal da mora lulat in je šel in se samo enkrat polulal. Mi je pa rekla, da naš mali še ni zrel, da damo plenico proč, potem je rekla, ko sem ji povedala kako je doma, da ga naj imamo doma brez, v vrtcu pa v pleničkah in naj damo flaško proč ponoči, potem bodo pa tudi v vrtcu vzeli pleničke proč. Meni se pa zdi da je to prevelik šok za oboje, pa na flaško je tako navezan, saj podnevi ni problema, ponoči pa se mi je tud po celi teden jokal, ko sem poskusla dat flaško proč.

metuljčica1 -> RE: Odvajanje od plenic (13.5.2009 13:15:57)

Ti jim res povej, da ste se tako odločili in da naj se tudi oni malo potrudijo.Naša tamala je januarja bila stara 19m, ko je začela doma lepo sama hodit na kahlico, pa sem v vrtcu tudi poslušala, da ni primeren čas za navajanje na kahlico in podobno.Sem jim lepo razložila, da je tamala sama pokazala interes in da jo bom pač spodbujala.Sem ji najprej za v vrtec dajala plenice, ampak so same videle da ji je težje slačit plenice in jo dajat lulat, kot pa če bi bila brez plenic tako kot doma.Ko pa smo doma bili še ponoči brez plenic, sem jo pa tudi zjutraj v vrtec peljala brez plenice in seveda odgovor od vzgojiteljice, da zdaj bodo morali pa bolj paziti.Sem se samo nasmejala in šla, tamala pa je od takrat brez plenice tudi v vrtcu.
Mislim, da se pri vas vzgojiteljice niti malo ne trudijo, malo jih okregaj.

kajalin* -> RE: Odvajanje od plenic (13.5.2009 13:21:28)

Moja Lin je bla "čista" pri 16mes.,bilo je poletje,že prej pa smo jo dajali na kahlico,tudi v vrtcu,pa je bila edina in pred vsem v skupini,dajale so jo na kahlico kot sem jim naročila.Veliko pa že narediš,če ga boš doma dajela na kahlico,poletje bo,nič pleničk pa če teče,pač teče...

madela -> RE: Odvajanje od plenic (13.5.2009 13:46:58)

Pri nas je bilo pa ravno obratno. Doma smo poskušali,vendar je kar lulal in lulal.Niti ustavil se ni,ampak je kar hodil in naredil cel potok.Ma v glavnem smo obupali in dali plenico nazaj.
Potem pa sem naenkrat,iz vrtca,dobivala otroka domov brez plenice.Zjutraj sem mu jo dala gor,domov je prišel brez.
In je kar nekaj časa trajalo,da sem videla,da zdaj pa bo in sem zaupala otroku.
Torej lahko rečem,da sem zelo hvaležna vzgojiteljici,saj so težjo delo naredili v vrtcu.
Seveda nisem zato ponosna na sebe,vendar pa mi je vzgojiteljica pojasnila,da otrokom veliko pomeni,da se med sabo vzpodbujajo in gledajo drug drugega kako napredujejo in da se jih veliko ravno v vrtcu znebi plenice.
Zatorej mislim,da bi vzgojiteljice v vašem vrtcu morale delat nekaj v tej smeri in otroke vzpodbujat,ne pa da se vi doma trudite,oni pa plenico nazaj gor.

anajmad -> RE: Odvajanje od plenic (13.5.2009 14:06:57)

Pa razumela bi, če bi bil tvoj otrok star 1 leto in bi ga forsirala za iz plenice, sam pri skor 3 letih se pa splača mal potrudit. Pa veliko uspeha vam želim.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
[/quote]
Kaj ima pa to veze? Otrok je pripravljen lulati na kahlo takrat,ko bo dovolj zrel. Ene tle dajete na kahlo že pri 6.mesecih(stvar posameznika) ene pa komaj pri treh letih.
V glavnem do šole se bodo že odvadili. Zato pa so plenice,a ne?

lenika -> RE: Odvajanje od plenic (13.5.2009 14:31:56)

IZVIRNO SPOROČILO: anajmad

Ene tle dajete na kahlo že pri 6.mesecih(stvar posameznika) ene pa komaj pri treh letih.

S tem se strinjam. Sama sem zagovornica tega, da otroka daš na kahlo takrat, ko smatraš, da je sposoben odvaditi se od plenic in nič prej, pa bo šlo gotovo brez problema. Naš je kahlo dobil za 2.rojstni dan. Že prvi dan se je v njo polulal in pokakal. Od takrat dalje ni več nikoli kakal v plenico, lulanje pa še ni šlo, zato smo ga dali nazaj v plenico. Potem smo ga nekaj mesecev pustili pri miru, ker ni hotel na kahlo, razen, če se mu je mudilo kakat. Pozimi sem ga zopet začela spraševat, če bi šel lulat na kahlico in vedno je bil odgovor ne, a planica mokra. Meseca marca, ko je bil star 2 leti in 10 mesecev, sem mu staknila plenico in oblekla hlačke in od takrat naprej je suh. Polulal se je mislim da 3x. Ponoči je bil suh pa že sigurno kakšne pol leta prej.

Luni -> RE: Odvajanje od plenic (13.5.2009 14:43:06)

IZVIRNO SPOROČILO: Luni

In sva ji, in punca je samozavestno že 154 dni brez pleničke podnevi in ponoči!!!

Pardon: 14 dni!

Paštetka -> RE: Odvajanje od plenic (13.5.2009 18:12:47)

Plenico dol. Doma in vrtcu. Zdaj pa je že toliko star, da mu lahko kaj špoveš in razume. In če se polula, naj bo par minutk v mokri plenički, da občuti kako je.

Jaz bi ga vsake toliko dajala na kallico, da če še ne zna povedati, da pač opravi svoje. Tudi v vrtcu bi inzistirala tako. Če 1x daš plenico dol, nikar spet gor je dajal. Boste se pač preoblačili. Otrok mora tudi začutiti mokroto, da ve kaj to pomeni.

Aja1 -> RE: Odvajanje od plenic (13.5.2009 22:10:09)

Pri naši je bilo podobno. Doma je lulala v wc/kahlico, v vrtcu so ji pa začele dajat nazaj plenico, ker se je prevečkrat polulala (ni povedala da jo tišči). Nato smo se zmenili, da ji dajo plenico za na sprehod (ponavadi hodijo vsaj eno uro in je res neprijetno, da se sredi sprehoda polula) ter za spanje. Po kakšnem mesecu, dveh so pa tudi to ukinili. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 

pupika -> RE: Odvajanje od plenic (14.5.2009 7:37:16)

Naj še napišem, da je bil potem včeraj tudi v vrtcu brez plenice, mi je pomočnica vzgojiteljice povedala, da je ona vstrajala, naj bo tudi v vrtcu brez, če mu doma lepo uspeva hodit na kahlico lulat in kakat, pa je bil res celi dan moker, je rekla, da ni hotel it na kahlico, tudi povedal ni da ga lulat tišči, so ga pa preoblačile. Potem je pa prišla lanska vzgojiteljica in je z njo lulal v kahlico. Doma se je potem 2 krat polula v hlače ko sva priščla v vrtec, potem pa je se je slekel in hodil na kahlico, na školjko lulat, še celo v bide se mi je 1 krat polulal, je imel kar nekaj dela s seboj in potem se ni niti enkrat polulal v hlače. Ponoči je tudi manj lulal, sva se manj previjala, zjutraj pa ga je bolel trebušček, ker je manj lulal in sem mu rekla, da mora lulat potem ga bo pa nehalo bubat in je lulal, pa je bilo v redu, prej pa kar jok, da ga boli trebušček, je imel kar napet trebušček, od 4h zjutraj pa do 6 mi je spil malo več kot eno flaško in je zadrževal v spanju.

Bomo videli kako bo danes v vrtcu, ko sem hotela it včeraj z njim na školjko ko se je sam odločil, da bo lulal v školjko, mi je rekel, naj grem ven in da bo sam, sem opazila, da mu je kar nerodno, včeraj mu je bilo še celo nerodno pred mano, ki mu nikoli ni bilo, ne vem kako to, ker se nikoli nismo skrivali doma, mogoče pa ima samo tak karakter.

Upam, da nam bo uspelo, ker so mi v vrtcu rekli, da naj bo do petka brez plenice potem bodo pa videli kako bo, ne vem pa zaka ne pove, da ga lulat, ker mi že vse lepo govoriin včeraj mi je sam rekel, mami lulat grem, in je šel potem lulat.

polkadus -> RE: Odvajanje od plenic (14.5.2009 10:06:47)

Da se še jaz prislinim zdraven z vprašanjem, našo (2 leti) tudi odvajamo, ker je sama pokazala interes. Ampak, ko jo dajem na kahlico, ponavadi sploh ne vem niti kolikokrat, da se ji ne zameri, ker pove pa ne, kdaj jo tišči lulat. In potem sedi brez problema, vse razlaga, ampak potem pravi, da ne bo še lulala, gre za vogal in se polula v hlačke. Oba z mojim sva brez idej, kako še in jo potem spet par dni nehava odvajat, pa spet. Zadnjič je bila cel popoldan brez in sva jo dajala lulat, spraševala, če gre in ni sploh lulala, pa ponavadi bi zihr. Kaka ideja?!

pupika -> RE: Odvajanje od plenic (14.5.2009 11:12:18)

Polkadus nekaj podobnega je bilo lani pri našemu, le da je lulal tudi kahlico, seveda če smo mu rekli naj lula, drugače je šlo vse v hlačke in kasneje ko je bilo dovolj toplo in smo ga imeli nagega, je lulal tudi na pol ure, ker mu je bilo fajn, ko se je polulal, potem pa me je poklical in rekel mami lej, mi smo pa brisali. Potem smo mu dali nazaj pleničko in sedaja poskusili spet po skoraj 6 mesecih. Jaz se prej nikoli nisem obremenjevala s tem, sem si pač rekla, saj je še mali in zgleda ne dovolj zrel za to, pa do treh let bo že še brez plenic, sedaj pa vem, da bi nam uspelo. Tako, da pusti času čas, je pa to po moje največja napaka nas staršev, ker je enkrat brez, potem pa spet v plenici in zopet brez. Meni je enkrat vzgojiteljica rekla,ko se odločimo, da bo otrok brez pleničk, mu jih odvzamemo in jih potem ne smemo dat več gor, normalno da bo moker, po kakem tednu dni ali še dlje naj bi našim malčkom uspelo, glede na to da me je ta ista vzg. klicela in mu hortela dat nazaj pleničko, je potem druga vstrajala da ne in je ostla brez, bomo pa videli kako bo danes v vrtcu.

polkadus -> RE: Odvajanje od plenic (14.5.2009 13:10:05)

pupika; ja se strinjam, da je ne bi smela več gor dat, ampak veš kaj mene premaga, ko kam gremo ali pa v trgovino, na obisk...takrat dam gor, da mi ne polula avtosedeža, sedežne kje na obisku...

pupika -> RE: Odvajanje od plenic (14.5.2009 14:18:31)

Saj vem kako je to, ker sem jaz tudi tako delala, ta teden pa nismo šli nikamor razen v vrtec in služba, tako, da sem rekla, pač ne greva zdej v trgovino, ali pa sem sama prej skočila, preden sem ga pobrala iz vrtca. Me pa že malo skrbi kako bo v soboto, ko bova šla v trgovino po čevlje.

Paštetka -> RE: Odvajanje od plenic (14.5.2009 21:55:15)

meni pa ni bil problem tudi, če sem šla v trgovino. Sem v nahrbtniku nosila cote. V sedež sem pa dala podlogo za previjanje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] za vsak slučaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Anonimen -> RE: Odvajanje od plenic (14.5.2009 22:00:45)

Tako, da pusti času čas, je pa to po moje največja napaka nas staršev, ker je enkrat brez, potem pa spet v plenici in zopet brez.

Po moje ga tudi to najbolj zmede.
To, da mu dajejo v vrtcu plenico gor, je po moje brezveze; ce je doma suh, ima ocitno v vrtcu neko oviro...kaj pa vem, naj vzgojiteljice kar vztrajajo. Drugace bi bilo, ce bi bil tudi doma veckrat polulan v hlace, potem se ne bi bil pripravljen.

pupika -> RE: Odvajanje od plenic (20.5.2009 7:37:58)

da samo napišem kakšno je stanje, v ponedeljek so mu v vrtcu dali plenico, polulal se je enkrat v hlačke in so mu dale pleničko na ritko, ko sva se peljala domov, sva se pogovarjala, da on je že velik in da bo doma brez pleničke. Ko sva prišla domov, je šel sam v kopalnico, si dal dol pleničko in hlače, ter šel lulat, lulal je v bide, dobro se nisem jezila, samo da je pripravljen da ne lula v pleničko. V vrtcu sem jih rekla, naj ga poleg tega da ima pleničko, ga poskusijo navajat na školjko ali na kahlico, sem ji rekla, naj ga vzamejo zraven če bo šel kateri drugi na WC, pa mi je rekla, da ja. Včeraj je bilo isto, ko sva pleničko slekla, je lepo celi dan lulal v kahlico, zunaj pa v travico, doma mu lepo uspeva, v ponedeljek se je celo lepo vsedel na kahlico in sedel na njej pol ure in kakal, seveda sem jaz mogla it ven iz prostora kjer je kahlica in je rekel, da ko se bo pokakal lahko spet pridem. Ne vem zakaj mu je tako nerodno, dokler ni šel v vrtec brez pleničke mu ni bilo nerodno, sedaj pa tudi kadar mora it lulat moramo it ven in počakat. Se pa v rtcu niti malo ne potrudijo, sem včeraj vprašala če je šel zraven koga koje šel lulat na WC, pa je rekla da ne, ker mu niso nič rekle in so ga kar lepo pustile  v plenici, seveda je za njih lažje, če dajo otroku plenico.

Anonimen -> RE: Odvajanje od plenic (20.5.2009 9:49:50)

Niso vsi otroci v enakem obdobju zreli, to se je vredno zapomnit.
Sedaj, ko je vroče, je edinstvena prilika za odvajanje, da so lahko brez plenic, da , če se v hlačke plula se ne bo prehladil.
V vrtcu, ki ga obiskuje moj vnuk e navada, da imajo otoc v ruzakih s seboj vedno vsaj dvakrat za preobleči, če se zgodi, da uide.
Večkrat na dan kar spraševat, če ga tišči ali pa kar na kahlico ali školjko dat, tak, da se navadijo ene rutine.
S potrplenjem iz vaše stani se bo kmalu uredilo, le otrokom dajte časa.

Taddy78 -> RE: Odvajanje od plenic (20.5.2009 16:55:53)

V vrcu bil suh že pred 3.letom, doma pa v plenico nehal lulat kmalu po 3.letu, kakat pa v hlače nehal pred 2.mesecema (jutri bo star točno 3.5let).
Ponoči pa je tako, da ko mu jo dam gor, je naslednji dan suha, ko pa ga pustim brez, pa se polula[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Billi -> RE: Odvajanje od plenic (21.5.2009 12:09:10)

Pupika, pri nas je bila zelo podobna situacija, kot jo ti opisuješ. V vrtcu so me na vsak način hotle prepričat, da naša 2,5 letnica še ni pripravljena in so ji vsakič, ko se je polulala tiščale gor plenico, čeprav je imela s sabo več kot dovolj rezerve za preoblečt. Doma je šla lepo na kahlo v vrtcu se je pa večkrat polulala, kar je normalno, saj se tam ne morejo z njo toliko samo z njo ukvarjat. Jaz sem vztrajala brez plenice še naprej, potem je pa tamala kmalu (v dveh tednih) tudi vrtčevski sistem poštudirala, tako da je bila potem suha.
Ti kar lepo vztrajaj, ker bo tudi tvoj kmalu poštekal.

pupika -> RE: Odvajanje od plenic (3.6.2009 10:16:35)

Evo Billi, pa smo rešili, tudi pri nas je malček tudi v vrtcu že teden dni suhi, ampak nikoli jim ne pove, da ga lulat, ga morejo vedno one spraševati, medtem ko doma kdaj pove, večinoma pa kar sam gre in redkokdaj hoče pomoč. Namreč naš mali hoče vsako stvar sam narest, ali se oblečt,...skratka hoče boiti samostojen, in to mi je zelo všeč pri njem, medtem ko med spanjem pa rabi še bližino in spi pri nama v zakonski postelji, ampak tudi to bomo rešili, ko bo malo večji.

Billi -> RE: Odvajanje od plenic (3.6.2009 11:18:30)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] pupika, izgleda da sta moja in tvoj na enak sistem narejena. Naša gre doma sama od sebe, ponavadi pove: grem lulat in potem vse sama zrihta. V vrtcu pa pravijo, da jo še vedno sprašujejo in gledajo kdaj bo začela "mencat" (na srečo zdaj lahko že kar dalj časa zadrži), nikoli pa ne pove sama. Se pa tudi še po enem mesecu, ko je čisto suha zgodi, da pride kakšen dan, ko se vedno polula in celo pokaka v hlače. Zdej so se že vzgojiteljice navadile, da je suha in še one ne morejo verjet kako se to lahko zgodi. Ampak jaz se ne sekiram, ker potem naslednji dan je pa spet vse v redu. Mi smo se kar poslovili od plenic podnevi, kakšen mesec kasneje pa še ponoči.
S spanjem v skupni postelji pa nimamo težav, ker že od rojstva spi v svoji. Tud to boste kasneje zrihtali, ampak zdej je čas, da uživate v zmagi nad plenicami [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>