KAKO IZ LJ V PO ČE TI ODTEČE VODA (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

merida -> KAKO IZ LJ V PO ČE TI ODTEČE VODA (16.5.2005 21:32:57)

Sem že na sosednjem forumu postavila isto vprašanje in sicer me zanima,če me v primeru da mi odteče voda lahko mož z avtom pelje iz Lj. v PO, kamor bi šla rodit z EA. Ker če ti odteče voda naj bi se takoj vlegla (da ne pride do izpada popkovine) in poklicala rešilca, kateri pa bi me verjetno peljal le v lj. porodnišnico in ne v PO.
Pa še eno vprašanje imam:kako v primeru če ti odteče voda priti iz drugega nadstropja -to je kar 32 stopnic-v avto;pravtako se mi zdi da s tem reskiram izpad popkovine??
Prosim za vaše izkušnje in vnaprej hvala.

še cca 6 dni nosečka

Mina1 -> KAKO IZ LJ V PO ČE TI ODTEČE VODA (16.5.2005 21:43:35)

Meni je pri prvem odtekla voda med lulanjem, pa niti nisem vedela, le dozdevalo se mi je:zmeden: (rodila sem 6 dni po tretjem roku).

Torej odtekla naj bi mi zjutraj, v porodnišnico me je moj pripeljal pozno popoldan, pa sem bila ful kregana, češ, če se hecam in tako, da bom pri drugem že vedela, da tako to ne gre.

Po 16-tih urah matranja sem imela CR in mali se je okužil z mojo vodo in zaradi tega sva namesto 7 dni ostala notri 13 dni.

Z vodo se ni za hecati, ampak ne vem, zakaj bi bile stopnice problem:zmeden: - čeprav mi je pa prijateljica povedala, da dobro, da je bilo potem vse v redu z mano in z malim, ker tole zaradi vode je lahko zelo narobe pri :duda:, lahko pride do nevem kakšne okvare pri glavici:zmeden: oz. možgančkih, če sem jo prav razumela:zmeden:

In jaz na tvojem mestu ne bi upala v Postojno. Saj ne veš, če bo EA prijela oz. če bo porod tako potekal, da boš sploh dobila EA. In v LJ zelo dobro in lepo poskrbijo zate in za :duda:.

Torej, odločitev pa je tvoja. Ti pa želim lep porod in zdravega in lepega:duda:

pa-pa Mina1

Gina -> KAKO IZ LJ V PO ČE TI ODTEČE VODA (16.5.2005 21:43:56)

Jaz še nisem slišala, da bi kakšni v resnici popkovina zdrsnila ven. Tudi v Lj. te pustijo hodit tudi s predrto plodovnico, tako da pretirano strašijo s tem. Možnost, da se ti to zgodi je zanemarljiva. lepo pojdi peš tistih 32 stopnic, pa se uleži v avto zadaj, pa se odpeljita. Če se pa še vedno preveč bojiš, pa pokliči rešilca in naj te pelje v Postojno.

urši77 -> KAKO IZ LJ V PO ČE TI ODTEČE VODA (16.5.2005 21:45:58)

Nekje sem zasledila, da če ti odteče plodovnica moraš maximalno v 2h priti v porodnišnico:)
...nevarnost okužbe otročka pač!
LP

Gina -> KAKO IZ LJ V PO ČE TI ODTEČE VODA (16.5.2005 21:48:00)

Mina, pri tebi je bil problem zaradi tega, ker otrok ne sme biti v maternici 24 ur brez plodovnice, tebi pa je odtekla zjutraj, rodila si pa več kot 24 ur po tistem. Zato je prišlo do zapletov. Ona pa sprašuje zaradi možnosti izpada plodovnice, če bi bila že toliko odprta in bi ravno popkovina ležala tam in bi po ne vem kakšnem naklučju ven pogledala in se še po večjem naklučju priščipnila in prekinila dovod kisika. To sta dve različni stvari.

BTW, rodila sem v Lj in rodila sem v Po. Ni primerjave. Mogoče so zdaj v Lj. bolj prijazni, samo jaz tja niti na obisk ne morem več k nikomer, taki nestrokovneži so bili tedaj, ko sem jaz 2x rojevala tam. V Po. sem se imela super.

merida -> KAKO IZ LJ V PO ČE TI ODTEČE VODA (16.5.2005 22:31:16)

gina, ti si res faca, si me ful potolažla,
čavči in thanks you all girls

Stran: [1]