Lupilec krompirja (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Gospodinjski nasveti

Sporočilo

malania -> Lupilec krompirja (12.5.2009 22:59:52)

Živjo!

Doma imamo veliko majhnega (domačega) krompirčka... ki je zelo dober.. je pa malo zamudno ga lupit...[sm=smiley17.gif]
Gledala sem malo te lupilce krompirja.. vsi ''profesionalni'' stanejo okoli 1000 € kar se mi zdi ''malo'' preveč. Pa sem našla nekaj takega na netu...
Ali mogoče kdo uporablja, ali se ga sploh splača kupiti po vašem mnenju (v smislu ali res olupi, ali moraš še samo potem vse ročno olupiti...).
Če kdo kaj ve bom hvaležna! [sm=smiley1.gif]

malania -> RE: Lupilec krompirja (12.5.2009 23:01:25)

Pozabila prilepit LINK: http://www.veleblagovnica.com/dom/gospodinjstvo/elektricni-lupilec-krompirja-bomann-ks-351-cb.html

botrca -> RE: Lupilec krompirja (13.5.2009 21:46:28)

Jaz si ne bi delala nepotrebnih stroškov, ti se pa sama odloči.

malania -> RE: Lupilec krompirja (13.5.2009 22:09:36)

Ja, v primeru, da ''ni to to'' sem enakega mnenja kot ti... ker da se mi v kleti nanj prah nabira... [sm=zmeden.gif]
Samo če pa deluje se mi ne zdi slabo... edino cena mi je nekam ''nizka'' zato mi je sumljivo da ne deluje kot si jaz mislim...

alička -> RE: Lupilec krompirja (13.5.2009 23:04:21)

Jaz mislim, da bi se ti nabiral prah na njem.
Pa saj mladega krompirčka sploh ni potrbno lupiti. Ostrgaš ga z nožkom, ali zdrgneš z gobico. Obstaja pa tudi posebna rokavica za "lupljenje" mladega krompirja, ki je ziher ceneje kot tale napravica. Ne vem pa kje se kupi, ker sem jo dobila za darilo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

alička -> RE: Lupilec krompirja (13.5.2009 23:05:42)

Glej našla sem celo na netu: http://www.schaefer-boutique.si/mode/produkte/1257/10074014/Rokavica.za.krompir.html
[image]http://www.moj-album.com/slike/6760904/WWU7RB_rCWfN2iPL.t.jpg[/image]

malania -> RE: Lupilec krompirja (17.5.2009 18:48:33)

Ja, to sem videla, ja za mladi krompir. Problem pri nas je, da imamo ''navaden'' krompir majhen, ki ima normalen olup. Sicer pa mislim da zadeva najbrž ni ok, sumljivo ''nizka'' cena... [sm=smiley36.gif]

blaža -> RE: Lupilec krompirja (17.5.2009 19:52:50)

IZVIRNO SPOROČILO: malania

Ja, to sem videla, ja za mladi krompir. Problem pri nas je, da imamo ''navaden'' krompir majhen, ki ima normalen olup. Sicer pa mislim da zadeva najbrž ni ok, sumljivo ''nizka'' cena... [sm=smiley36.gif]

nizka[sm=zmeden.gif]

meni je to ful za dat, za lupit krompir.[sm=zmeden.gif]

Edino v primeru, da bi morala lupit vsak dan krompir za mojo družino, pa še npr za taščo in tasta, al pa še za koga, edino v takem primeru bi se to splačalo.

Ker pa smo itak samo 4je, pa še otroka jesta v vrtcu, jaz in moj mož pa ne jeva vsak dan krompir, pol mi je to ful drago.

meni se zdi ta naprava kot tista za kuhat jajca, al pa za delat hot doge.[sm=smiley36.gif]

ne bit jezna, ki sem tako odgovorila [sm=smiley9.gif]

malania -> RE: Lupilec krompirja (17.5.2009 21:10:17)

Nisem jezna... np.
Mislila sem, da je nizka cena v primerjavi z napravami, ki jih prodajajo za lupit krompir, pa stanejo čez 1000€ (sem brskala po netu), pa niso to samo tiste velike gostinske.. tudi manjše, pa imajo take cene...
Pri nas doma pa je tako, da je krompir kar veliko krat na jedilniku... problem pa je tudi ta, da imam jaz precej občutljive roke. Že če npr. operem eno majčko na roke s praškom imam naslednji dan že izpuščaje.. zelo težko režem npr. paradižnik, ker me vse ščemi enako velja za kuhano špinačo... zato bi mi ta zadeva prišla prav tudi iz tega vidika.. samo imam filing da ni to to...

blaža -> RE: Lupilec krompirja (17.5.2009 21:48:51)

IZVIRNO SPOROČILO: malania

Nisem jezna... np.
Mislila sem, da je nizka cena v primerjavi z napravami, ki jih prodajajo za lupit krompir, pa stanejo čez 1000€ (sem brskala po netu), pa niso to samo tiste velike gostinske.. tudi manjše, pa imajo take cene...
Pri nas doma pa je tako, da je krompir kar veliko krat na jedilniku... problem pa je tudi ta, da imam jaz precej občutljive roke. Že če npr. operem eno majčko na roke s praškom imam naslednji dan že izpuščaje.. zelo težko režem npr. paradižnik, ker me vse ščemi enako velja za kuhano špinačo... zato bi mi ta zadeva prišla prav tudi iz tega vidika.. samo imam filing da ni to to...

naj ti možek olupi krompir. povej mu po pravici, da maš alergijo, pa še prišparali boste.[sm=smiley1.gif][sm=bravo.gif][sm=smiley36.gif]

Stran: [1]