kašelj (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje

Sporočilo

MARTINŠČICA -> kašelj (11.5.2009 0:32:01)

Kaj naredite, če otrok kašlja?

Naš 1 letnik sedaj pokašljuje že ene 3 mesece. Poskusili smo s slezovim sirupom proti kašlju, potem še s sirupom za izkašljevanje Prospan. Ker ni nič pomagalo, smo šli k P, ki pa ni odkrila nič posebnega. Rekla je, da je to najverjetneje odziv na virozo (en dan povišane temperature in izcedkov iz nosa). Svetovala je čim pogostejše inhalacije. Kako jih vi izvajate s tako majhnim otrokom? Imate električni inhalator? To res pomaga? Kaj pa mazanje z materino dušico od Justa? Bezgov sok?

Hvala.
LP M

madela -> RE: kašelj (11.5.2009 8:23:55)

Pozdravljena.
Tudi mi smo eni izmed teh nesrečnikov,ki imamo kar naprej težave s tem kašljem.Enako kot tvoj je kašljal skoraj celo zimo. Sicer s presledki,ker je bilo malo bolje,potem pa spet nova viroza in smo bili spet na istem.
Mi imamo ta električni inhalator in ja,res pomaga,vendar pa tudi nekih čudežev ne dela.
Od sirupov pa bi ti jaz priporočala apisirup. Za tega sem ugotovila,da mojim otrokom res ustreza in pomaga,seveda s kombinacijo inhalacij.
Če pa nimaš inhalatorja,pa pomaga tudi ,da v kopalnici spustiš vročo vodo,da se naredi fajn para in sta s tamalim čim dlje noter,da se mu dihalne poti navlažijo.

analucija -> RE: kašelj (11.5.2009 8:53:02)

ja apisirum je nazadnje pomagal tudi nam res je zelo dober. imeli smo tudi panatus proti kašlju, pa ne vem , včasih pomaga včasih ne. tako da tudi jaz priporočam apisirup.ja jaz tudi kamilice prepražim na maslu , dam v krpico in na prsi.
pa čimprej ozdravite

matkica -> RE: kašelj (11.5.2009 9:04:19)

pri nas smo tudi imeli problem s kašlanjem pa je pomagala materina dušica od justa. zraven sem jim pa dajala karamelo tako da sem prepražila sladkor potem pa z mlekom zalila.Pa je pomagalo.Čimprejšnje okrevanje.

Taanikaa -> RE: kašelj (11.5.2009 12:45:01)

a lahko nekaj vprašam..tud pri nas je isto kašljamo že celo večnost ,smo preboleli vnetje ušeska in bili na hikoncilu 2 tedna,pa smo isti teden takoj nazaj zboleli-prehlad,teče iz noska,kašlja,pijemo prospan sirup in slišim da mu hropi tudi v pljučkah..a morema it zaradi tega k zdravniku k slišim hropenje ali je to ker kašlja pač???

matkica -> RE: kašelj (11.5.2009 13:01:07)

če mu hrope v pljučih bi ga jaz peljala na pregled k pediatru da ga malo posluša.ker to lahko pusti posledice.

staši -> RE: kašelj (12.5.2009 17:43:02)

Si mogoče pomislila na kako alergijo ,ko je glih tak čas alergij?

Taanikaa -> RE: kašelj (12.5.2009 17:44:45)

ne na alergijo pa res nisem pomislila,ker je prehlajen,zdej pa že 2 dni nič ne slišim kako hropenje,tud kašlja ne več HB!!!tk da zgleda da se bo zdej malo poleglo ta prehlad.

madela -> RE: kašelj (13.5.2009 8:48:54)

Hropenje lahko slišiš tudi takrat,ko se otroku s kašljem izloča veliko sluzi in se le to nabere na zgornjih dihalnih poteh.
Če pa vidiš poleg hropenja še znake,da otrok težko diha,potem pa je treba nujno k zdravniku.
Našemu skoraj vedno hrope,vendar me je zdravnica podučila,da je to v zgornjih dihalnih poteh in da se bo zdaj zdaj izločilo s kašljem in da ni panike,če normalno diha in se igra.

Taanikaa -> RE: kašelj (13.5.2009 19:58:56)

IZVIRNO SPOROČILO: madela

Hropenje lahko slišiš tudi takrat,ko se otroku s kašljem izloča veliko sluzi in se le to nabere na zgornjih dihalnih poteh.
Če pa vidiš poleg hropenja še znake,da otrok težko diha,potem pa je treba nujno k zdravniku.
Našemu skoraj vedno hrope,vendar me je zdravnica podučila,da je to v zgornjih dihalnih poteh in da se bo zdaj zdaj izločilo s kašljem in da ni panike,če normalno diha in se igra.

no zdej si pa ti mene podučila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]..hvala ti..je bil normalen,se igral,ni težko dihal,bom pa zdej za drugič vedla[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

malania -> RE: kašelj (13.5.2009 20:21:23)

Za otroke ne vem... po moje najbolje da ga pelješ k zdravniku...
Vem pa, da je meni mama enkrat v med narezala čebulo ... in jaz sem to veselo papala.... [sm=smiley36.gif]
Bilo je bljak (komaj sem požirala, pa sem imela skoraj 20 let, tako da pri malih otrocih... težko verjamem..[sm=smiley13.gif])
Se mi zdi pa da je kar pomagalo....

tanjusi -> RE: kašelj (15.5.2009 16:02:37)

tudi panatus proti kašlju,

mene je dohtar v dežurni enkrat nadrl, ko sem prišla s sinom , ki je zelo kašljal in sem mu povedala da sem mu dala panatus.Dohtar je rekel , če hočem da bo sin dobil pljučnico[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], a ja pa bil je to en mal čuden dohtar ja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image], pa še vedno ne vem zakaj bi panatus škodoval...

madela -> RE: kašelj (15.5.2009 23:09:10)

Stvar je v tem,da če ima otrok produktiven kašelj,kar pomeni,da ima v dihalnih poteh veliko sluzi,ki jo s kašljem izkašljuje,da se panatusa ne sme dajat,ker pomirja kašelj in se sluz nezadostno izloča. Zaradi tega se sluz iz zgornjih dihalnih poti spusti v pljuča in lahko nastane pljučnica.
Če pa ima otrok zelo suh,dražeč in neproduktiven kašelj,pa sama ne vidim razloga,da otroku ne bi dala panatusa.
Sama sem ga otrokom dajala,vendar večinoma samo ob večerih,da so bile noči lažje.

Stran: [1]