Nadomestna terapija s progesteronom - nujno! (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

grahek85 -> Nadomestna terapija s progesteronom - nujno! (10.5.2009 18:11:41)

Zdravo!

Na sosednjem forumu sem ravnokar prejela Pušenjakov nasvet, da mi v teh zgodnjih tednih nosečnosti priporoča nadomestno terapijo s progesteronom, saj naj bi imela PCO, ki pogosto privede do prezgodnjega propada rumenega telesca. Za sabo imam že en zgodnji SS. Zanima me, kako naj se sedaj zadeve lotim.

Moram do svoje ginekologije po recept? Naj počakam do prvega pregleda, ki ga imam 18. 5.? Naj grem na urgentno ginekologijo tukaj v Lj čeprav nimam nobenih izcedkov? Grem lahko po tablete kar sama v katero od lekarn na Hrvaškem, saj kolikor slišim, se dabrostona sploh več ne dobi pri nas? 

Hvala.

grahek85 -> RE: Nadomestna terapija s progesteronom - nujno! (10.5.2009 19:09:15)

Ah, tako je to, če človeka zgrabi panika. Pušenjak mi je že odpisal, pa tudi sama sem pobrskala po netu. Če bo še kdo bral to temo - Dabroston se dobi na Hrvaškem, Utrogestan pa tudi v Sloveniji in sicer v lekarni Tabor v Mariboru. Zadostuje beli recept, lahko od ginekologa ali od osebnega zdravnika, njim je vseeno.

Se opravičujem, ker sem odprla novo temo brez potrebe.

mandreja -> RE: Nadomestna terapija s progesteronom - nujno! (11.5.2009 13:47:25)

Če katera rabi dabroston, jaz sem na hr še jutri in ji ga lahko priskrbim (če ga tu seveda imajo).

anci banci -> RE: Nadomestna terapija s progesteronom - nujno! (11.5.2009 14:35:47)

IZVIRNO SPOROČILO: grahek85

Zdravo!

Na sosednjem forumu sem ravnokar prejela Pušenjakov nasvet, da mi v teh zgodnjih tednih nosečnosti priporoča nadomestno terapijo s progesteronom, saj naj bi imela PCO, ki pogosto privede do prezgodnjega propada rumenega telesca. Za sabo imam že en zgodnji SS. Zanima me, kako naj se sedaj zadeve lotim.

Moram do svoje ginekologije po recept? Naj počakam do prvega pregleda, ki ga imam 18. 5.? Naj grem na urgentno ginekologijo tukaj v Lj čeprav nimam nobenih izcedkov? Grem lahko po tablete kar sama v katero od lekarn na Hrvaškem, saj kolikor slišim, se dabrostona sploh več ne dobi pri nas? 

Hvala.

lahko jemlješ tudi prometrium(je boljši kot dabroston ker ni sintetični progesteron), jemlje se ga lahko oralno ali vaginalno (je boljše ker je večji izkoristek zdravila)  dobiš ga v Italiji in je škatlica cca 5 Eur
jaz sem ga jemala od začetka nosečnosti pa do 14 tedna pa dobila sem ga tudi brez recepta

Stran: [1]