koliko fiziološke raztopine? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

anikabd -> koliko fiziološke raztopine? (10.5.2009 11:23:45)

Naš devet mesecev star [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ima zamašen nosek.
Čistim mu z fiziološko rastopino. V vsako nosinico mu pokapam cca 5 ml fiz. raztopine ali več.
Vendar  nič ne priteče z nosa. Samo skozi usta, vendar ne izpluva ven.
Ko spi ga zelo moti in se zbuja.

Zanima me koliko fiziološke raztopine daste otroku, da začne teči ven iz nosnice?

zvesta -> RE: koliko fiziološke raztopine? (10.5.2009 11:29:13)

JAz našega poležim na trebušček, pa glavico na stran. Skozi zgornjo nosnico spustim noter eno brizgo (10ml) fiziološke. Mali se malo ustraši in se dvigne na rokice in spiha. Potem ponovim še na drugi strani. Ven gredo pa čuda.
Smo preiskusli več načinov, ampak pri tem najmnaj fiziološke in sekreta zaide v grlo, zato smo obdržali tega.

Klaudia -> RE: koliko fiziološke raztopine? (10.5.2009 11:34:08)

Jaz jo posedem na previjalno in pokrijem z debelo brisačo. Potem pa v vsako nosnico na hitro stisnem 10ml fiziološke. Če ne priteče pri dugi nosnici ven, postopek ponovim, dokler ne priteče čista fiziološka.

In to večkrat na dan, dokler ni vredu...

cupacups -> RE: koliko fiziološke raztopine? (10.5.2009 11:54:25)

Jaz jo posedem na previjalno in pokrijem z debelo brisačo. Potem pa v vsako nosnico na hitro stisnem 10ml fiziološke. Če ne priteče pri dugi nosnici ven, postopek ponovim, dokler ne priteče čista fiziološka.

In to večkrat na dan, dokler ni vredu...

SE PODPISEM

pipic -> RE: koliko fiziološke raztopine? (10.5.2009 12:37:01)

Ne kapaš,ampak v šusu naliješ v nos

Stran: [1]