Krstni botri (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Poroka, krst, obletnice ...

Sporočilo

štorkljica -> Krstni botri (10.5.2009 9:54:24)

Mene pa zanima, ker imamo že eno starejšo hčerko, ki ima svoje krstne botre ali more imeti naša druga hčerka iste krstne botre? Kakšne so navade? Ker jaz bi namreč za najino drugo hčero zbrala druge botre, ampak nevem če bo moj za....mislim, da bo želel imeti iste, ker sta z botrom dobra prijatelja, meni pa oni niso preveč pri srcu.
Torej, kako je kaj s tem?

Ploha -> RE: Krstni botri (10.5.2009 9:57:17)

pri nas so pri vsakem otroku drugi botri,...izberi kogar želiš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Ploha -> RE: Krstni botri (10.5.2009 9:59:18)

sploh nism do konca prebrala, u glavnm, ja so drugi botri in kokr se z drugimi pogovarjam imajo vedno druge botre, midva sva tud vzela njegovega dobrega kolega, pa jst svojo prjatlco, ko bo če bo naslednji otrok šel h krstu bova pa druge izbrala,...tud prvič slišim, da bi se iste zbiral. 

bskrle -> RE: Krstni botri (10.5.2009 10:21:02)

Mi smo imeli doma vsi 3 iste botre,tudi 2 moji hčerki imata skupno botro.

Isabellabina -> RE: Krstni botri (10.5.2009 12:10:17)

Jaz imam pet otrok in vsak ima drugega botra oz.dva!Nisem še slišala ,da bi vsi otroci imeli istega botra!

tailor -> RE: Krstni botri (10.5.2009 12:12:35)

jaz pa sem pri obeh vzela tasta in taščo

urška -> RE: Krstni botri (10.5.2009 13:02:37)

obvezno ni, da imajo vsi otroci istega botra. lahko pa, če želiš.

katra55 -> RE: Krstni botri (10.5.2009 19:57:13)

Mi imamo vsi istega botra in botro. Ni pa to nujno.

štorkljica -> RE: Krstni botri (10.5.2009 21:19:17)

Uf hvalabogu, torej mi ni treba istih zbrat. Ker jaz bi zbrala druge za drugo hčero, moj pa bi kar iste obdržal, ker se kao noče zameriti. Ampak torej kolikor razumem to ni pravilo, da bi bili vedno isti botri, tako, da nimajo kaj zameriti!
Hvala punce[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

zmajaz -> RE: Krstni botri (10.5.2009 21:21:41)

Pravila ni - to je čisto vajina izbira. Pri nas recimo, je bolj navada, da imajo otroci večinoma različne botre.

krtek 1 -> RE: Krstni botri (10.5.2009 22:38:45)

pri nas je enemu boter po moji strani,drugemu pa po njegovi.ni zamer pa še luštno je ko nas je na praznik več skupaj.

petruska -> RE: Krstni botri (11.5.2009 8:49:48)

Da so zbirali iste botre je bilo včasih bolj pomembno, ker so starši s tem povedali koga želijo, da vzgaja njihove otroke v primeru njihove smrti. Saj je bila včasih (pred letom 1945) smrtnost zaradi bolezni in različnih drugih vplivov (težke delovne razmere) smrtnost stršev ali vsaj enega od niju dokaj velika. Tako so se botri vključili v delno ali popolno vzgojo in skrb za otroke.
V novih časih pa se botre izbere po prosti presoji. Vsekakor pa če ga že dajate krstiti pomeni, da bi mu naj bi boter verski vzgled. V kolikor ga krstite samo za to, da bo krščen, pač izberete kogarkoli.

botrca -> RE: Krstni botri (12.5.2009 22:12:53)

Pri mojih dveh nečakih sem jaz botrca, moja sestra je pa najinemu sinu botrca.
Moja mama je eni svoji nečakinji botrca, drugi pa ne.
Lahko menjaš če želiš, tvoja odločitev.

Stran: [1]