shyshy -> RE: Dieta- endometrioza (11.6.2009 13:46:48)
|
Jaz se je držim zdaj že več kot en mesec, mogoče zdajle v času menstruacije kako sladkarijo vržem vase, pa če si kak večer naredim topli sendvič s polnozrnatim kruhom... Menstruacija mi sicer res še vedno traja cel teden, vmes sem imela samo eno tako čudno obilno krvavitev (en večer- 5 minut, ravno toliko da se je zlilo), sicer pa nimam težav. Pa tudi neverjetno je, da je to prva menstruacija, ki je minila skoraj brez bolečin. En dan me je malo bolelo, sicer pa sem imela mir. V glavnem jaz še vedno vztrajam, naveličala sem se mal solate, ker ne morem jest preliva čez. Samo ko imam prov zelenjavno kosilo mi je za tisto solato itak vseeno[sm=smiley36.gif] Najraje pa imam zelenjavno juho in notr vmes ko se kuha zelenjava, kar vržem še en kos piščančjega mesa. Ko je kuhano, vzamem meso ven, spasiram vso zelenjavo da nastane gošča, natrgam mesek na koščke in ga dam nazaj v posodo. Super! Še moj fant je to, ki je res najbolj zbirčen za zelenjavo[sm=smiley36.gif] Sadne sokove si delam kar v blenderju. Najboljši za prebavo je kivi! Zaradi pečk. Jaz v blender vržem kivija in 2 stisnjeni pomaranči in vse skupaj miksam tolko časa, da se pečke od kivija čisto razpustijo. Za fanta dodam še mal banane, ker je zbirčen tut pri sadju[sm=jezicek.gif] Dobro mi je pa tudi, da si na male šnitke narežem krompir, na pekač dam peki papir, gor razgrnem krompir in ga malo pokapam z olivnim oljem, poleg pa dam še kak kos začinjene ribe... 20 minut v pečici na 200. Slastno. Vmes malo premešam krompir in obrnem ribo. Super res. Ali pa si stenstam zelenjavo (vse na ful velik čebule in mal česna), skuham makarone iz graham ali pirine... moke in imam zelenjavno polivko... To so take stvari, ki sem jih sedaj začela delat... pač ni več rdečega mesa, pa pireja, belega riža... meni ni nič hudega, sam skos mam v glavi, da bom s tem sebi dobro naredila...
|
|
|
|