urška
|
masaž je tolk vrst, da je težko izbrat. če še nikoli na nobenih ni bil potem vzemi klasično masažo celega telesa ali pa samo hrbta. pa če ima kakšne posebne zdravstvene težave se je tudi dobro prej posvetovati z maserjem. lahko izbiraš med: - masaža z vročimi in hladnimi kamni (stone teraphy), lahko je samo s vročimi, lahko je kombinirano - lomi - lomi, havajska masaža. ni tako grozna, kot se sliši, gre pa za masažo celega telesa, kjer maser masira s podlahtmi in ne dlanmi - potem imaš na izbiro različne aromaterapije. masira se z eteričnimi olji, je neka mešanica klasične in shiatsu in zna biti precej bolečan zadeva, ker je precej točkovnih pritiskov na mesta, kjer smo ponavadi zvozlani. obstajajo pa aromaterapija celega telesa, aroma anti stres, aroma anti celulit, aroma detox, aroma hujšnje, pri slednjih se masirajo samo določeni deli telesa. - potem recimo tibetanska masaža, kjer se na človeka postavijo kovinske posode po katerih maser udarja in gre u bistvu za masažo s temi vibracijami - potem pa jaz poznam še masažo z zliščnimi snopki, kjer te masirajo s snopki v katerih so zelišča (za detox ali za relax), zraven pa se uporablja tudi toplo olje. to je bolj nežna masaža in bi jo priporočala tudi takemu ki na masaži še ni bil. - potem obstaja še refleksoconska masaža stopal pa limfna drenaža (ki je zelo nežna zadeva in spodbuja delovanje limfe in se priporoča kot anti celulitna terapija) te masaže poznam jaz. tajske ne poznam, prav tako ne ayurvedske in shiatsu. vse ki sem ti jih pa zgoraj naštela pa lahko najdeš tudi na youtubeu, čeprav se potem lahko izvajanje razlikuje od maserja do maserja. aha pa še tole: cene so zelo različne. v wellnessih znajo bit masaže zelo drage, medtem ko v kozmetičnih salonih malo manj. najceneje je dobit privat maserja, ki ima salon, vendar ti ponavadi ne izvajajo kakih eksotičnih zadev.
< Sporočilo je popravil urška -- 9.5.2009 14:10:40 >
|