vrtec brez igrišča (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Vrtec in varstvo

Sporočilo

livia -> vrtec brez igrišča (9.5.2009 12:19:04)

Zanima me ali lahko obstaja vrtec brez igrišča? Ali lahko tak vrtec dobi uporabno dovoljenje? V katerem zakonu, pravilniku je kaj na to temo določeno?

Pa ne mi napisat bodi srečna, da ste sploh dobili vrtec, pa al je ta z igriščem ali brez, ker je meni zelo pomembno koliko so otroci na zraku. In ne, ne bodo mogli it na zrak (sprehod), ker gre za jaslično skupino, ki bo imela prostore v drugem nadstropju in jih večina še ne hodi. Po stopnicah bodo znali hodit pa šele čez kako leto.

Najaa -> RE: vrtec brez igrišča (9.5.2009 14:24:38)

Imajo mogoče teraso ali balkon?
Vem za kar nekaj vrtcev, ki so v bloku, ampak imajo urejeno teraso. Se strinjam, da je zelo pomembno, da so na svežem zraku vsak dan. Če vreme dopušča, seveda.

Splišni -> RE: vrtec brez igrišča (9.5.2009 14:42:02)

IZVIRNO SPOROČILO: livia

Zanima me ali lahko obstaja vrtec brez igrišča? Ali lahko tak vrtec dobi uporabno dovoljenje? V katerem zakonu, pravilniku je kaj na to temo določeno?

Nimam pojma, kako lahko dobi dovoljenje, ker so normativi tudi glede igrišča, koliko ga mora biti glede na šptevilo otrok. Vem, ker je bil pri nas problem, ker je bilo igrišče res malo in je predstavnica sveta staršev rekla, da niti pod razno ne izpolnjuje kriterijev. To rej kriteriji obstajaj, ne vem pa, kje so napisani.

In ne, niti pod razno otroka ne bi dala v tak vrtec. Kaj pa pozneje, ko niso več v jaslih, a misliš, da je dobro, da hodijo "na srehode"? Niti slučajno. Ja, če gredo na sprehod v knjižnico, ali na sprehod na kmetijo, ali na srehod ... bilo kam, samo da vedo kam in s kakšnim namenom tja gredo. Da bi pa kar nekaj hodili ... ne to, se pa več ne dela.
In itak se otrok ves čas do šole vsega uči skozi gibanje. Kako pa potem tukaj to poteka? To učenje? Ma jaz NIKOLI VEČ ne bi dala otroka v vrtec, ki ne izpoljuje kriterijev glede igrišča. Nikoli.

Bom pobrskala, če bom našla kak pravilnik.

Tukajle je en pravilnik, poglej, če to v redu ali ipščem še naprej:

http://predpisi.sviz.si/vzgoja%20in%20izobrazevanje/vrtci/3.html

Anonimen -> RE: vrtec brez igrišča (9.5.2009 14:45:11)

ker gre za jaslično skupino, ki bo imela prostore v drugem nadstropju in jih večina še ne hodi. Po stopnicah bodo znali hodit pa šele čez kako leto.

ja sj pol jim pa tud igrišče nič ne koristi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] al kako? zdej če ven, na sprehod ne morjo it, kako bojo pa na igrišče šli?

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Naja31 -> RE: vrtec brez igrišča (9.5.2009 20:45:17)

Ne vem kakšni so kriteriji,ampak vem da je v Lj (Šiška) en tak vrtec, ki je v poslovni stavbi. Igrišče imajo čez cesto, vkopano v ozek del med cesto in hribom, in še to full majhno. Zgleda prav grozno in smilijo se mi otroci ki morajo tja hoditi v vrtec.  

mayci -> RE: vrtec brez igrišča (9.5.2009 21:22:48)

Tudi pri nas so enote, ki so v stanovanjih v bloku. Otroci vseeno hodijo ven....

Tisana -> RE: vrtec brez igrišča (10.5.2009 19:44:30)

Pri nas je vrtec v stanovanjskem bloku. Uredili so igrišče v neposredni bližini bloka in ga zaščitili z ograjo. Otroke, ki še ne hodijo, naložijo v vozičke ali cize in jih tako peljejo na sprehod oz. na igrišče. Je pa res, da ni potrebno prečkati nobene ceste, je pa seveda takoj pred vrtcem parkirišče.

Stran: [1]