Rdeče pikice??? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

dejzi -> Rdeče pikice??? (8.5.2009 16:49:06)

Moja pupa, stara 9m, je dobila po trebuščku in po hrbtu drobne rdeče pikice. Pikice se širijo, danes jih je več kot včeraj, pojavile pa so se tudi na rokah in vratu.

Je to od vročine?
Od jajca? (ta teden sem ji dala prvič jajce za poizkusit)
Od mleka penaten? (mleko za po kopanju "gute nacht")

Patronažna sestra pravi, da če ne bo boljše, naj jo peljem jutri k zdravniku (itak, to bi naredila tudi, če mi ne bi tako svetovala).

Aja, vročine nima, je dobre volje, apetit ima.

Hvala za odgovore.

evamaja -> RE: Rdeče pikice??? (8.5.2009 21:09:25)

no naša jih ma tudi, pa je zdravnica rekla da je to 5 bolezen.  Dobili pa smo zyrteck

sanelaa -> RE: Rdeče pikice??? (8.5.2009 22:07:12)

IZVIRNO SPOROČILO: dejzi

Moja pupa, stara 9m, je dobila po trebuščku in po hrbtu drobne rdeče pikice. Pikice se širijo, danes jih je več kot včeraj, pojavile pa so se tudi na rokah in vratu.

Je to od vročine?
Od jajca? (ta teden sem ji dala prvič jajce za poizkusit)
Od mleka penaten? (mleko za po kopanju "gute nacht")

Hm, lahko je karkoli od tega. Ne bi ti znala pametno svetovat oz. če je preobčutljivost na jajca, bi morale pikice zginat nekje v treh dneh.

dejzi -> RE: Rdeče pikice??? (9.5.2009 12:46:08)

Smo skoraj 100%, da je kombinacija mleka Penaten in vročine.
Mleko smo nehali uporabljat, pa večkrat na dan sem jo skopala in pikice izginjajo. Hvala bogu.

nia5 -> RE: Rdeče pikice??? (9.5.2009 13:41:10)

Naša 11,5m je tudi od Penatena (krema za telo) dobila zelo suho kožo, no pripomogla je k suhi koži, pa čeprav imamo vse od Penatena in smo zelo zadovoljni. Pri P je dala diagnozo dermatitis in sedaj mažemo z kremo, ki so jo zmešali v lekarni in je super. Pred par dnevi pa so se ji pojavile rdeče pikice, ampak ne suhe in predvidevam da je od vročine, je ne srbi in je začelo zginjat.

Stran: [1]