lorelei -> Izziv, da vam ne bo dolgčas (15.5.2005 22:04:03)
|
MOž mi je prejšnji teden prinesel uganko, za katero je bil prepričan, da je ne bom rešila. Sestavil jo je Einstein in menda je dejal, da 98% populacije na svetu ne reši te uganke...:ups: No, jaz sem jo rešila:sloncek:, res pa je, da rabiš pol urce popolnega miru.:grrr: Naslov: Kdo ima ribo? Imamo 5 hiš v 5-različnih barvah v vrsti. V vsaki hiši živi oseba druge narodnosti. Pet lastnikov pije določeno znamko pijače, kadijo določeno znamko cigaret in imajo svoje hišne ljubljenčke. Noben lastnik nima enakega ljubljenčka, ne kadi iste znamke cigaret in ne pije iste pijače. Drugi podatki: 1. Britanec živi v rdeči hiši. 2. Šved ima psa. 3. Danec pije čaj. 4. Zelena hiša je takoj na levo od bele hiše. 5. Lastnik zelene hiše pije kavo. 6. Lastnik, ki kadi Pall Mall redi ptice. 7. Lastnik rumene hiše kadi Dunhill. 8. Lastnik, ki živi v srednji hiši, pije mleko. 9. Norvežan živi v prvi hiši. 10. Lastnik, ki kadi Blends, živi zraven osebe, ki ima mačko. 11. Lastnik konja živi zraven osebe, ki kadi Dunhill. 12. Oseba, ki kadi Bluemasters, pije pivo. 13. Nemec kadi Prince. 14. Norvežan živi zraven modre hiše. 15. Oseba, ki kadi Blends, živi zraven osebe, ki pije vodo. Kdo je lastnik ribe? :zmeden2::zmeden2::zmeden2::zmeden2::zmeden2::zmeden2::zmeden2: No, pa ne povedat, da bodo lahko še druge reševale. A pozna katera še kako podobno uganko? Če ja, se priporočam, ker midva z možem te stvari ful rada rešujeva. Lp, Lorelei
|
|
|
|