|
RE: Lačen otrok v vrtcu, ker ne zna sam jest 8.5.2009 6:53:19
|
|
|
|
blaža
|
IZVIRNO SPOROČILO: xerox ...je to tko normalno? Namreč, ker v aprilu nisem dobila vrtca, sem dala mojega v zasebni vrtec. Že takoj nisem bila ne vem kako navdušena nad tem vrtcem ampak nisem nič komplicirala. Zdaj mam pa počasi že dost. Že par dni ko pridemo iz vrtca, takoj po malici, mali joka kot zmešan in sem ugotovila, da je ful lačen in mu dam takoj doma za jest in poje porcijo za odraslega človeka. Potem je pa mož v vrtcu vprašal, če kaj poje in je vzgojiteljica rekla, da v bistvu ne, mogoče mal kruha, da naj bi to znal sam pojesti, da kosila pa ne zna, da vse skupaj neki razmaže in pomeče po tleh... Pa je mož rekel, da še ne zna sam jesti, ker ni star niti eno leto, da ga doma hranimo mi. In je rekla, da pa ona nima časa se samo z njim ukvarjat, ker ma še veliko drugih otrok za zrihtat. Jaz razumem, da ne bo sedela zraven mojega otroka in samo njega hranila, ampak vseeno mislim, da bi ga nekako morala nahraniti? Ko sem ga vpisovala v vrtec mi niso rekli, da je pogoj za vpis, da zna sam jesti Potem sem pa klicala ravnateljico in je rekla da bo ona urgirala in me poklicala in še vedno ni poklicala. Vrtec pa plačujem 385 eur + prehrano še posebaj okoli 100 eur. Drugi problem pa je da je v vrtcu nenormalno mrzlo, tudi sedaj ko je zunaj že zelo toplo, so otroci še vedno v žabah in hlačah ter dvojnih dolgih rokavih oz nekateri v puloverjih. Hvala bogu, da sem dobila javni vrtec za september, ampak se mi zdi ful dolga do tja, kaj bo lačen do septembra? Ma kakšna izjava, ma haloooo??!!!! Ma jaz bi takoj začela iskat privat varstvo, magari kakšn upokojenko, vsaj lačen ne bi bil revček. Mi imamo našega v jaslih, v naši vasi. Normativ je 12 otrok, pa tudi ne znajo vsi še sami jest, pa ni nibeden zaradi tega lačen. Jaz štekam, da se morajo navadit jest še vso ostalo hrano, ki je mogoče doma niso jedli, pa da se morajo navadit, da ni vedno kaka zelenjavna mineštra, ma vseeno, ne semjo bit lačni. jaz bi definitivno začela iskat novo varstvo, pa še bolj poceni bi šla skozi. Tam bi se pa šla osebno pogovorit, ker to bi mi blo too muh, da mi je lačen.
|