krajši MV (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

nogometas -> krajši MV (15.5.2005 21:04:42)

ŽIVJO punce, sem ena tistih s krajšim MV, ki je v petek meril 25mm (konec 15.tedna). Zanima me, ker me namreč zelo skrbi, da bi se mi kasneje zelo skrajšal in bi se začela odpirati, če je katera donosila s podobno težavo do 40. tedna ali se je začel porod kaj prej ali je celo (bog ne daj) prišlo do splava... To je zaenkrat edini problem, ki me tare, vse ostalo je b.p. in nosečnost kar v redu prenašam. Pa še to: ali ste ležale zadnje tedne???
Najlepša hvala za odgovore in LP :rozica::rozica:

nogometas -> krajši MV (16.5.2005 15:51:43)

Hvala, si me malo potolažila, upam, da bo pri meni enako ugodno....
LP :rozica::rozica::rozica:

CIPRESA -> krajši MV (16.5.2005 20:22:10)

Nogometaš jaz mislim da pejt še kam pogledat za ta MV. Tudi mene je moja ginekologinja nazadnje vstrašla da se mi je MV skrajšal od zadnjega pregleda iz 4,4 na 3,2cm pa sem se kar malo sekirala in sem bolj mirovala, ko pa sem po 3 tednih prišla na pregled pa mi je ponovno pregledala in mi izmerila in je bil dolg 4,2cm. Tko da kot je že tudi dr. Pušenjak povedal da je to živo tkivo, kar pa pomeni da se raztezuje in krajša in da ni rečeno da je to tvoje skrajšanje na 2,6cm nevarno. Problem nastane šele takrat ko se zmanjša pod rizično mejo to je 1,5cm.

Upam da sem te malo potolažila in ti želim da bi bilo vse v redu.

nogometas -> krajši MV (17.5.2005 0:40:10)

Hvala vsem :nosecka: za odgovore, sicer je še malo prezgodaj za skrb, bomo videli, kako bo čez par tednov, bom pa vztrajala, naj to stvar kontrolirajo, ker me je zelo strah prezgodnjega poroda.
LEP DAN IN :rozica::rozica::rozica:ZA VAS VSE!!!

Stran: [1]