starševski dodatek (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

biba83 -> starševski dodatek (7.5.2009 10:17:37)

Sem študentka, ki bo najbrž še v tem tednu rodila, imam pa eno vprašanje. ;)
Kot študentki mi pripada starševski dodatek in me zanima, kako je z nakazili le tega? Na Csd sem dala vlogo. Kaj pa zdaj? Moram še kaj sporočit na Csd, recimo točen datum rojstva otroka, ali grejo te info recimo kar preko matičarja do njih, oz. kar preko atija, ko si bo šel rihtat očetovski dopust? 

Torej je prvo nakazilo najbrž naslednji mesec?

Hvala. ;)

Anonimen -> RE: starševski dodatek (7.5.2009 10:44:29)

Ko boš rodila, gre očka s tistim potrdilom, ki ti ga dajo v porodnišnici na CSD, potem pa vsakega 15. (ali tam nekje okrog) dobiš nakazano par centov manj kot 189€.

biba83 -> RE: starševski dodatek (7.5.2009 10:52:03)

No zaj vsaj vem kak pa kaj. Hvala!

Zaj nam pa ostane še samo čakanje... ;)

Lp!

M1987 -> RE: starševski dodatek (24.6.2009 15:48:32)

No da napišem kako je šlo to pri meni, če bo katera iskala info o starševskem dodatku. Jaz in moj [sm=love.gif] sva šla 60 dni pred PDP-jem na CSD z Potrdilom o predvidenem datumom poroda (od G) in poročnim listom, ter izpolnjenim obrazcem http://www.csd-lj-siska.si/pdf/obrazec-DP-1.pdf kjer hkrati uveljavljaš še pravico do paketa ali enkratne denarne pomoči. Po pošti dobiš odločbo o paketu ali enkratnem denarnem znesku. Partner je dobil papirje za očetovski dopust, ki jih morajo v službi izpolniti in ko je otrok rojen jih mora nesti na CSD, takrat še enkrat preveri glede starševskega nadomestila. Menda da ti nato okoli 15. v mesecu nakažejo nekaj manj kot 190 evrov, namesto porodniške. Lahko pa se pozanite še o denarnem znesku od občine za novega družinskega člana. Upam, da bo kateri akj v pomoč

buba.miska -> RE: starševski dodatek (24.6.2009 19:29:00)

Pozdravljene

Sem študentka in maja sem rodila dvojčka, pa me zanima ali mi pripadajo 3 meseci več starševskega dodatka, tako kot je pri porodniški za dvojčke?

Hvala za vsako informacijo

p.s. Ali mogoče katera ve kem bi lahko pisala na ministrstvo o tem?

Kerensa* -> RE: starševski dodatek (24.6.2009 23:34:19)

IZVIRNO SPOROČILO: buba.miska
Sem študentka in maja sem rodila dvojčka, pa me zanima ali mi pripadajo 3 meseci več starševskega dodatka, tako kot je pri porodniški za dvojčke?

Ja. Toliko časa, kot boš na porodniškem dopustu, toliko časa boš prejemala starševski dodatek. Žal pa ne bo nič višji, kot za tiste mamice, ki rodijo enega otroka. Edino otroška dodatka boš dobivala dva in zaradi števila družinskih članov bo cenzus za družino nekoliko drugačen in boš morda padla v tisti rang, kjer bi lahko lažje dobila še kakšno drugo pomoč, če boste izpolnjevali pogoje.

katra55 -> RE: starševski dodatek (25.6.2009 6:55:57)

IZVIRNO SPOROČILO: buba.miska

Pozdravljene

Hvala za vsako informacijo

p.s. Ali mogoče katera ve kem bi lahko pisala na ministrstvo o tem?

Pripada ti 90 dni več dopusta za varstvo in nego otroka in za ta čas tudi starševski dodatek.
  [image]http://www.SiteVacuum.com/publisher/GoogleSearchIconShadow.gif[/image][image]http://www.SiteVacuum.com/publisher/SuperSearchIconShadow.gif[/image]

Stran: [1]