Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
kje kupit veliko živo mejo 15.5.2005 20:14:03
|
|
|
|
Ro-La
|
malo večje ciprese, al pa manjše, pa čakat da zrastejo. imajo pa jih v drevesnicah- ena je na streliški v mb.
|
|
|
|
kje kupit veliko živo mejo 15.5.2005 21:26:01
|
|
|
|
JASNA D
|
Imajo, imajo - sam so drage kot žafran. Poglej v drevesnicah, pa v Kaliji. Jasna
|
|
|
|
kje kupit veliko živo mejo 15.5.2005 21:33:46
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz ti pa priporočam, da prevelikih sadik ne kupuješ, ker: - velike so v loncu že veliko časa, zelo verjetno je, da imajo slab koreninski sistem, - po presajanju se velike sadike veliko počasneje ukoreninijo kot majhne, - so kar drage. Ko jih posadiš, pa jim moraš itak porezati vrh, da se bodo zgostile, tako da bodo spet nizke :)-.
|
|
|
|
kje kupit veliko živo mejo 15.5.2005 22:00:05
|
|
|
|
Jutra
|
Selena, pa ti si pravi ekspert:bravo:
|
|
|
|
kje kupit veliko živo mejo 16.5.2005 0:40:46
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz ti priporočam, da si nabavi enih par grmov ruja, ne znam drugače povedati, mogoče bo Selena znala. grm, ki zelo hitro raste in ima bordo rdeče liste - zelo lep. Ali pa kakšno lesko - tudi zelo hitro radte.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 16.5.2005 7:07:05
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
kje kupit veliko živo mejo 16.5.2005 7:55:13
|
|
|
|
Anonimen
|
Ruj (Cotinus) je sicer fajn, ampak se precej razrašča (z ukoreninjenimi poganjki) in kmalu pride iz vsega skupaj ena zmešnjava :)-. Pa še zimzelen ni. Tudi leske niso. Moyca verjeto potrebuje nekaj, kar bi trajno funkcioniralo kot zaslon.
|
|
|
|
kje kupit veliko živo mejo 16.5.2005 8:23:54
|
|
|
|
Anonimen
|
Aja, zimzelen pa res ni :zmeden2: Selena, če ga lepo obrezuješ (ruja namreč) ne pride do nobene zmešnjave...vsaj pr ns ne :zmeden2:
|
|
|
|
kje kupit veliko živo mejo 16.5.2005 8:24:36
|
|
|
|
Moyca_
|
ja nekaj takega Selena. Mislim da bo treba kar ograjo postavit:)-
|
|
|
|
kje kupit veliko živo mejo 16.5.2005 8:49:53
|
|
|
|
Jutra
|
Bagi, zate bi bil pa idealen bambus. Rata takšna gošča, da še muhe komaj skozi vidijo.:)- Sam kaj, ko pa se korenine tako razrastejo, da ti lahko uniči vse podrastje daleč naokoli.:( Je pa lepo za videti.
|
|
|
|
kje kupit veliko živo mejo 16.5.2005 9:04:40
|
|
|
|
KIRA
|
midva sva lani kupila ciprese, kar tiste navadne. so ble od 60 do 80 cm visoke že takrat, pa po jurja pa pol. jih ma en privatnik v bližini. sva iskala tudi kaj drugega, večjega, pa ni blo, oz. ni blo tako poceni najt nič. je blo pa nujno to nardit, čeprav sva na knap z financami zaradi bajte, ker soseda cel čas nekaj špega k nam prek, včasih celo stoji za ograjo in kar tako posluša. sedaj pa imamo vsaj malo vizualne zaščite. drgač pa bi bili oni dolžni postavit ograjo, pa še staro so podrli že pred leti, ampak ne vem kaj čakajo. če bi mela dnar, bi jo že naredla, da bi bil mir. ne moreš se obrnit na dvorišču, da ne bi priletela gledat, kaj delamo. baba je radovedna da ji skoraj ni primerjave.
|
|
|
|
kje kupit veliko živo mejo 16.5.2005 9:11:12
|
|
|
|
KIRA
|
za bambus sem pa videla zadnjič eno oddajo, kako se nardi, da se ne razrašča. ne vem pa več, kera oddaja je bla, se mi je pa zdelo ful zanimivo tak nasvet. v zemljo se itak mora skopat luknja, ko ga sadiš, pol pa skoplješ pač malo večjo in globjo. pol se notri da ena taka folija - ne v globino - pač pa obstrani, da se poganjki ne morejo širit. pol se malo zasuje, bambus zasadi, tista folija pa mora enih par cm gledat ven iz zemlje, enih 10 ali nekaj takega. notri lahko nasuješ okrasno lubje ali kaj drugega, da je optično lepše. baje da to ful pomaga. bi pa mene zanimalo, kot alternativa k ograji, kje se pri nas to dobi, oz. kolko tokošta. v kaliji sem namreč vprašala, pa ga nimajo.:zmeden:
|
|
|
|
kje kupit veliko živo mejo 16.5.2005 9:27:08
|
|
|
|
Anonimen
|
Tole pa tudi mene zanima. Selena?
|
|
|
|
kje kupit veliko živo mejo 16.5.2005 9:41:39
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, pri vseh rastlinah, ki imajo koreninske izrastke, se lahko naredi kaj podobnega, ampak pri bambusu moraš biti posebej previden, ker prerase vse ovire, tako da priporočajo betonski zidek oz. sajenje v z betonom omejen prostor. Sicer pa funkcionira tudi sajenje v večje lonce. Okoli svojih mahonij sem dala kar lesene deske (debelejše), ki so ostale od gradnje hiše. Tista folija se dobi, vendar težko, zadnjič sem jo videla v Obiju, namenjena pa je za drevesni kolobar v sadovnjaku (daš na tla okoli drevesnega debla in ščiti pred plevelom). Izgleda pa kot kak črn til, debelo natkan. V paketu so štirje kosi, veliki cca. 1,5x1m. Prodajajo jo tudi v rolah, vendar je pri nas še nisem videla. Uporablja pa se kot zastirka proti plevelu - na zemljo daš to tkanino, vanjo zarežeš lunknjo in posadiš rastlino, potem pa posuješ z lubjem. Važno je, da prepušča vodo - da ni plastična ampak tkana. V skrajnem primeru si lahko pomagamo tudi z belo agrokopreno, ki jo položimo v več plasteh. V primeru bambusa bi jaz naredila takole: Če sadiš živo mejo, moraš izkopati jarek. Jarek bi izkopala nekaj dm širši in ob rob postavila betonski robnik, potem pa vanj živo mejo iz bambusa. Najbolj trajna in najbolj estetska rešitev, posebej, če je robnik barvni.
|
|
|
|
kje kupit veliko živo mejo 16.5.2005 9:57:19
|
|
|
|
Anonimen
|
Hvala, Selena, A taka da je tale stvar z bambusom? Si gre zapomnit, če me kdaj prime ;)
|
|
|
| Stran: [1] |
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......