omak'ce (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Felicita -> omak'ce (6.5.2009 11:37:21)

mja, počasi bo kosilo, in ker bojo njoki, jest pa totalno naveličana že vsem mojih stalnih omakc (smetanova, sirova, tunina, paradižnikova), tko da prosim za še kakšno idejo...




blak -> RE: omak'ce (6.5.2009 11:46:22)


zadnjič sem jedla z bučkami in gamberi. Mmmm...




tanikaa -> RE: omak'ce (6.5.2009 11:52:28)

Meni je bučkina zakon. Bučko naribam. Na drobno sesekljam čebulo. Jo prepražim in dodam stisnjen česen. Potem dodam bučko in kuham na rahlem ognju tam nekje 10 minut. Dodam smetano in sir v lističih ter začimbe (poper, sol, petršilj ... po želji pač).




Felicita -> RE: omak'ce (6.5.2009 11:56:58)

u, tanikaa, že letim za štedilnik.... sicer mi gamberi tut dišijo, pa jih ni doma, ampak tele sestavine pa glih mam... mmm sporočim kako bo ratal [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

p.s.: ideje so še vedno dobrodošle [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




tanikaa -> RE: omak'ce (6.5.2009 12:00:14)

Jaz moram to omako narediti v enorminih količinah. Pa še vedno je zmanjka na koncu. [image]http://kofetkanje.mojforum.si/images/smiles/zmeden.gif[/image]




Hope2 -> RE: omak'ce (6.5.2009 12:57:45)

Jaz jo tudi obožžujem, najraje zraven pireja. Samo jaz moram dat ob pražženju ččebule malo rdečče mlete paprike, ker mi je drugačče prevečč bledo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Drugačče pa mi njoke jemo samo v gorgonzolini omaki




tanikaa -> RE: omak'ce (6.5.2009 13:00:55)

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Jaz jo tudi obožžujem, najraje zraven pireja. Samo jaz moram dat ob pražženju ččebule malo rdečče mlete paprike, ker mi je drugačče prevečč bledo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Drugačče pa mi njoke jemo samo v gorgonzolini omaki



Ja, jaz tudi dam papriko.

In gorgonzola je tudi fantastična. Jaz jo raztopim in ji dodam stisnjen česen in s tem prelijem blitvo. To mam najraje k pečenim ribam.




Hope2 -> RE: omak'ce (6.5.2009 13:27:54)

IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Jaz jo tudi obožžujem, najraje zraven pireja. Samo jaz moram dat ob pražženju ččebule malo rdečče mlete paprike, ker mi je drugačče prevečč bledo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Drugačče pa mi njoke jemo samo v gorgonzolini omaki



Ja, jaz tudi dam papriko.

In gorgonzola je tudi fantastična. Jaz jo raztopim in ji dodam stisnjen česen in s tem prelijem blitvo. To mam najraje k pečenim ribam.


Tako blitvo bi pa še jaz pol najbrž pojedla[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Sam čakam da oddojim, pol pa navalim na gorgonzolo nazaj, si moram zapomnit tole[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]






Felicita -> RE: omak'ce (6.5.2009 13:42:44)

no, jest gorgonzole ne maram...
tale bučna zadeva je bla pa super... dodala še mal drobno naribanga korenčka, mal paradižnikove mezge... mmmm, res je blo odlično [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




muška -> RE: omak'ce (6.5.2009 13:44:39)

pa mora  bit omaka? Jaz jih ocvrem in zraven imamo recimo samo solato ali kompot. Moji imajo take najraje. je pa res, da jaz to delam z domačimi




tanikaa -> RE: omak'ce (6.5.2009 13:44:39)

IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

no, jest gorgonzole ne maram...
tale bučna zadeva je bla pa super... dodala še mal drobno naribanga korenčka, mal paradižnikove mezge... mmmm, res je blo odlično [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]



Ja, saj v bistvu dodajaš po svojem okusu. Pri meni mora biti dosti sira. In obvezno mora biti tisti v lističih.




tanikaa -> RE: omak'ce (6.5.2009 13:48:05)

IZVIRNO SPOROČILO: muška

pa mora  bit omaka? Jaz jih ocvrem in zraven imamo recimo samo solato ali kompot. Moji imajo take najraje. je pa res, da jaz to delam z domačimi


Čakaj. Zraven k ocvrtim naribanim bučkam mate solato ali kompot?

Meni moja dva crkneta od gladu. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Jih pa rada narežem na dolge šnite, popečem v teflonski plošči, potem prestavim v pekač in posipam s sirom. Ful dobro je tudi, če tako prepečene bučke dodaš v pečici pečenemu krompirju, dodaš zelenjavo iz juhe (cvetača, korenje, brokoli...) in posuješ s sirom ter v pečici zapečeš sir. Mlajs. Lačna sem. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]




muška -> RE: omak'ce (6.5.2009 13:49:37)

jaz govorim o njokih [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] , imamo pa tu pa tam samo zelenjavno kosilo tudi ja. Srečna sem pa v tem primeru itak da samo jaz [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Felicita -> RE: omak'ce (6.5.2009 13:50:33)

IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

no, jest gorgonzole ne maram...
tale bučna zadeva je bla pa super... dodala še mal drobno naribanga korenčka, mal paradižnikove mezge... mmmm, res je blo odlično [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]



Ja, saj v bistvu dodajaš po svojem okusu. Pri meni mora biti dosti sira. In obvezno mora biti tisti v lističih.


jap, jest sem dala 2 sira za toast notr, konkretno žlico ... kar je na količino bučk velik aja, pa mal muškatnega oreščka...

muška, men se zdi cvrtje njokov precej zaudno, plus mam ene take male njoke, cca 0,5 cm v premeru pa pomoje sploh ne bi ratal kot bi mogl




tanikaa -> RE: omak'ce (6.5.2009 13:52:02)

IZVIRNO SPOROČILO: muška

jaz govorim o njokih [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  , imamo pa tu pa tam samo zelenjavno kosilo tudi ja. Srečna sem pa v tem primeru itak da samo jaz [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]



kristus, danes ga pa redno serjem. [image]http://kofetkanje.mojforum.si/images/logos/kofetkanje.smilie.joj.gif[/image]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (6.5.2009 17:36:58)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




tanikaa -> RE: omak'ce (7.5.2009 14:20:52)

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

dimljeni losos v smetanovi omaki; brokoli (tudi) v smetanovi omaki (surov brokoli naribam v smetano, dodam strt cesen in vse skupaj pokuham par min); koscki piscanca v curryjevi ali senfovi omaki; sampinjoni s cesnom


Jaz to zadevo rešim na lažji način. Ker sem čisto prelena za ribanje. [image]http://kofetkanje.mojforum.si/images/smiles/zvizgac.gif[/image]

Brokoli pokuham, odcedim, dodam smetano in vržem v mikser. Potem prelijem v lonec, dodam še kake začimbe in prekuham.

Glih tak delam z zelenjavnimi kremnimi juhami.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (7.5.2009 14:38:49)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




tanikaa -> RE: omak'ce (7.5.2009 14:39:57)

Ja ampak čakaj. Saj ti tudi prekuhaš v smetani. V čem je razlika? Res ne razumem, zato vprašam.





Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (7.5.2009 14:50:11)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Hope2 -> RE: omak'ce (7.5.2009 15:04:49)

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

prekuham mogoce 2min, tko da je brokoli se mal hrustljav. (kolikor je pac nariban brokoli lahko hrustljav [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] )


2 minutu jaz kuham velike cvetove brokolija, tak da res ne vem kaj pajsašš naribanega tolk ččasa[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Stran: [1]