Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Sem tak dibidus...prosim pomoč! 14.5.2005 20:54:17
|
|
|
|
Anonimen
|
:zmeden:koliko jaz vem ni najboljše krompirja zamrznit.:zmeden2:
|
|
|
|
Sem tak dibidus...prosim pomoč! 14.5.2005 20:54:24
|
|
|
|
Anonimen
|
jah js krompirja nism zmrzovala, do zadnjič ko sem skuhala zelenavno župo in ker jo je ful ostal sem jo pač dala zmrznit - v njej je bil tudi krompir in je čist ok in tamali ni nič ko ga je. sam en nasvet ti še dam. predlagam da raj zmrzneš vse posebej, ne mešat skupej, tko boš mela več možnosti ko boš delala obrok. enkrat eno zelenavo drugič drugo, včasih pa vse skupaj, drugače pa lahko ponudiš samo vse skupaj kar se men zdi čist preveč enolično lp, lara
|
|
|
|
Sem tak dibidus...prosim pomoč! 14.5.2005 20:54:36
|
|
|
|
Anonimen
|
Krompirja ne zamzrovati. Ne vem, če je to škodljivo, je pa zanič. Ostalo zelenjavo skuhaj, spasiraj in zmrzni, krompir pa potem dodajaj sproti.
|
|
|
|
Sem tak dibidus...prosim pomoč! 14.5.2005 20:57:33
|
|
|
|
Jančika_
|
Ko smo že pri takih zadevah - kako se zmrzuje svežo zelenjavo? A kr narežeš pa zmrzneš? Ali je treba prej poparit? Res nimam pojma:ups:. Al je boljše prej skuhat? Ful mam namreč teh glažev od Hippa, pa sem mislila, da bi kar svežo zelenjavo not zmrznila. Tastov vrt se počasi razcveta:bravo:.
|
|
|
|
Sem tak dibidus...prosim pomoč! 14.5.2005 20:58:35
|
|
|
|
BONI*
|
Hvala!!! Še nekaj. A ste ve posamezno zelenjavo zamrzovale v modelčke za led delat? To se mi zdi zelo malo. Bi mogla ponucat kar 10 kock naenkrat:zmeden: Lp, Boni
|
|
|
|
Sem tak dibidus...prosim pomoč! 14.5.2005 20:59:44
|
|
|
|
Anonimen
|
sveža zelenjava bo uničena ko jo boš zamrznla ker popokajo celice in je pol fuč. najbolje je vsaj blanširati - nahitro prevreti zelenjavo in jol dat zmrznit a ne v steklene kozarčke, ker ji lahko razgon. uporabljaj vrečke za zamrzovanje al pa plastične posode ki se hermetično zaprejo. lp, lara
|
|
|
|
Sem tak dibidus...prosim pomoč! 14.5.2005 21:02:21
|
|
|
|
Anonimen
|
ja js od začetka sem uporablala kocke za led - no modelčke, pa sem dala recimo 3 korenčkove, 3 cvetačine, pa en krompir sem skuhala zravn in je blo super, al pa kr v rižolino zamešala. kocke so super. zdej k je 10 mescov stara pa več poje pa vzamem kr eno tako mal večjo žlico k za omake za mero pa dam tako mero zelenjave v vrečko za zamrzovanje, pol pa z elastiko prevežem tik nad zelenjavo pa spet v isto vrečko dam zeenjavo pa elastiko in tko do konca vrečke da dobiš k eno kito. pol pa sam odrežeš eno kuglco zelenjave ostalo pa nazaj v zmrzovalnik pa je lp, lara
|
|
|
|
Sem tak dibidus...prosim pomoč! 14.5.2005 21:08:05
|
|
|
|
Jančika_
|
O madona, Lara, ti si pa polna trikov:bravo:. Aha, pol bo pa malo več dela, kot sem misila, pa s tistimi glaži tudi nimam kaj počet:zmeden2:. No ja, se bom že znašla. Jih bom pa porabila za vkuhavanje kakih omakic, to vsaj približno obvladam, ker s tastom vsako leto vkuhavava paradižnikovo mezgo. Mi je podaril knjigo o vkuhavanju, pa je še odprla nisem:ups:. Se moram letos malo izprsit....
|
|
|
|
Sem tak dibidus...prosim pomoč! 14.5.2005 21:10:49
|
|
|
|
Anonimen
|
hehe a ne. zvita k lisic. ja glažke pa ponucaj za kake omakice, tut js delam paradižnikovo, al pa letos mam namen narest kako fino marmelado iz jagod al pa jabolčni žele mljask! hočem narest marmelado brez cukra al pa vsj z zelo mal cukra da bo tut za našo punčaro pa zame k mam skos kil preveč, pol pa čim manjši je kozarček boljš je k jo morš met itak v hladilniku pa hit pojest da se ne pokvar. lp, lara
|
|
|
|
Sem tak dibidus...prosim pomoč! 14.5.2005 21:12:42
|
|
|
|
Spark
|
Kolk časa pa je lahko taka zelenjava v zmrzovalniku? Sem total out na tem področju!:zmeden:
|
|
|
|
Sem tak dibidus...prosim pomoč! 14.5.2005 21:19:58
|
|
|
|
mala maja
|
Jaz sem tud slišala da se krompirja starega ne sme jest. JAz ga vržem stran tudi če po kosilu ostane. Nikoli ga ne dam pol recimo za večerjo. Drgač pa zelenjave nikoli ne poparim. Umijem narešem na majhne košče pa dam zmrznit. Eno finto pa vem z ledenimi kockami. Moja soseda to dela že več let jaz se bom tega lotila letos(če bomo mel kaj sreče s paradižnikom) Uglavnem paradižnik prekuha -spasira in da zmrznit v modelček za ledene kocke ko se zamrzne strese v vrečko zaveže pa vajo ponovi. TAko ni teba met ne vem kolk modelčkov. Ko se naredi pretreseš. Drugač gre pa pri nas full v promet sladoled. Pri Tupperwarju sem kupila modelčke za lučke. Smetanca pa sadje pa naliješ not. Al pa kar kupim vrečko za sladoled pa je. LARA mamrmelada z malo sladkorja ti bo splesnela. Vsaj meni je že dve leti zapored. Tista k je bla sladka pa ne:zmeden2::zmeden2:
|
|
|
|
Sem tak dibidus...prosim pomoč! 14.5.2005 21:22:57
|
|
|
|
mala maja
|
Spšark jaz sem nekje brala da 12 mesecev se pravi eno leto. Jaz ponavdi zelenjave kar jo ostane do naslednjega poletja zavržem da dam novo not. Aja fižol je treba pa vedno napol prekuhat k ga daš zmrznt. MEne pa zanima koliko časa je lahko margarina zamrznjena????
|
|
|
|
Sem tak dibidus...prosim pomoč! 14.5.2005 21:31:10
|
|
|
|
Anonimen
|
A PA JE SUROVA ZELENJAVA ZMRZNEJENA OK? JS SEM DALA ENKRAT KORENE ZMRZNT, PA NIMA VELIKO VODE PROTI DRUGI ZELENJAVI IN MENI JE OGABNO! ojo se opravičujem za velike črke. ja z amrmelado pa še ne vem..bo treba kak drug konzervans najdt. lan sem jo sicer nardila s cukrom za diabetike za očeta k ma sladkorno pa je bla super pa tut splesnela ni, sam to za pikopoko nau, bo pa zame :) lp lara
|
|
|
|
Sem tak dibidus...prosim pomoč! 14.5.2005 21:31:23
|
|
|
|
Spark
|
Sam še neki. A svežo zelenjavo dam v vodo in koliko časa jo tako pustim vreti? Sorry za neumna vprašanja sam jest sem pravi antitalent kuhinje. Meni ista stvar po istem receptu rata vsakič drugač:ups::)-.
|
|
|
|
Sem tak dibidus...prosim pomoč! 14.5.2005 21:34:17
|
|
|
|
Anonimen
|
ma ene par minutk
|
|
|
|
Sem tak dibidus...prosim pomoč! 14.5.2005 21:42:16
|
|
|
|
BONI*
|
He,he,he...vidim, da ste pravo debato razvile! Si bom probala vse vaše trike memorizirat v svojo bučo:)- No, jaz sem se odločila za ledene kocke (za enkrat). Ampak kaj naj pa zdej z 0,25 ml Tapperweri, ki sem jih kupila ravno danes prav za ta namen. Jih mam 7, za vsak dan enega za kosilo:zmeden:
|
|
|
|
Sem tak dibidus...prosim pomoč! 14.5.2005 22:04:23
|
|
|
|
Jančika_
|
Saj nekaj jih pa lahko napolniš z mešanico, a ne. Da ne boš zdaj škatel stran metala:)-.
|
|
|
|
Sem tak dibidus...prosim pomoč! 14.5.2005 22:26:43
|
|
|
|
Anonimen
|
Moja pijetljica je vedno govejo juho zmrnila v tistih kozarčkih od frutkov in podobnega. Samo do vrha se ne sme naliti, ker se potem zmrznjena prostornina poveča.
|
|
|
|
Sem tak dibidus...prosim pomoč! 15.5.2005 9:04:47
|
|
|
|
Bejba
|
Jaz ponavadi skuham zelenjavo skupaj - korenček, cvetačo, bučke, krompir,...nato spasiram, dam v lončke velikosti jogurtovega lončka (cca. 2 dcl), nato v vrečko za zmrzovanje ter v zmrzovalnik. Pa je super, ko odmrzneš. Potem primešam še malo kisle smetane in je mnami :bravo:. Razno zelenjavo prepraženo na čebulci in pire krompir pa delam sproti.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?