Anja167 -> nasveti Pantleyjeve glede spanja - kako se je obneslo? (14.5.2005 21:45:52)
|
Ja, kaj je zdej, a tisti primeri zadovoljnih mamic, ki so navedeni v knjigi, te pa niso prepričali? :)-:)-:)- Pri nas tole z bradavico ni uspešno, če jo potegnem ven tako, da dam prst v Enejeva usta, ker to on začuti in ga zbudi. Jaz to naredim tako, da ko neha sesati, joško počasi vlečem ven, skoraj brez pomoči prsta. Sicer če je nategnjena, je en tak poseben občutek :)-, ampak tako mu sama počasi zleze iz ust in to ga pa ne zmoti. Malo pomiga z glavo pa spi naprej. Sicer pa sem jaz knjigo samo prebrala (ko je bil Enej star enih 5 mesecev), pa je še isti dan bolje spal. :)-:)-:)- Ne, čist zares! Ma, sej, a ni logično, da njene finte uspevajo, saj otroci vendar rastejo in ko preteče nekaj časa, jih večina bolje spi kot na začetku. No, jaz sem knjigo kupila na spletu, dala zanjo kar precej dolarčkov in ji moram verjet! :)-:)-:)- Meni se zaenkrat še ni dalo uresničevati vseh tistih fint. Sem si eno noč delala zapis tega, kaj se dogaja ponoči, pa sem bila zjutraj takoooo :zaspan:, da od takrat tega nisem poskušala več. Sicer pa poskušam uvajati ninico, pa vsakič obupam. Sem pa bila uspešna pri navajanju na dnevno spanje v posteljici. Postopno sem malega vse manj zibala in ga vse prej odlagala v posteljico. Tako da vem, da so metode lahko uspešne, če si vztrajen (5 dni pač ne bo dovolj, mogoče pa vaša potrebuje 1 leto :)-:)-:)- ). Kar sem potegnila iz prvega poskusa Panteyinih fint, je to, da se dejansko da otroka navaditi nekaj novega, samo da moraš biti silno spreten, da mu doziraš spremembe pomalem in postopoma. Vedno staremu vzorcu uspavanja dodaš neko čisto malo spremembo (npr. potegneš počasi bradavico iz ustk). Ko se je privadi, naj preteče kakšen teden, preden spet uvedeš novo spremembico (začneš otroka v naročju trepljati po ritki). Tako postopoma vzorec uspavanja vse bolj bližaš zaželenemu (npr. naslednji korak je lahko, da jo odložiš v posteljici in trepljaš, potem jo na koncu trepljaš še budno v posteljici). Če gledam vse skupaj, pa tudi meni ni zares uspelo, ker trenutno spiva čez dan skupaj v veliki postelji (odnehala sem, ker je začel v posteljici vstajati, plezati in se je drl kot jesihar, ker ni hotel spati), ponoči pa itak vsakič, ko se zbudi, dobi joško. Ampak ker se je pri nas z malimi spremembicami že enkrat dalo daleč priti, bom tudi v prihodnje pred uporabo metode "izjokavanja", ko bomo res hoteli spati brez dojenja in če ne bo šlo samo od sebe, napela vse sile in se potrudila z "brezjokavimi" metodami. Čav.
|
|
|
|