CIPRESA -> novorojenčki okuženi z toksoplazmozo (5.5.2009 8:52:03)
|
Vse mamice ki ste med nosečnostjo staknile tokso in ste jo z rojstvom prenesle na svoje otročke bi prosila za malo vaših izkušenj z to boleznijo. Tu jaz sem ena izmed njih. Anja je okužena z tokso, zdaj je že drugi izvid pokazal pozitivno, sicer protitelesa padajo vendar počasi. Smo na zdravilih. Tole me zstrašuje ko berem po forumih razne članke: "Okužena nosečnica je lahko popolnoma brez znakov bolezni, za plod pa vseeno predstavlja okužba nevarnost, ki se kaže v obliki splava, prezgodnjega poroda, mrtvorojenosti ali pa se otrok rodi z različnimi kliničnimi znaki in simptomi okužbe: povišana telesna temperatura, vodenoglavost, premajhna glava, povečana jetra in vranica, zlatenica, krči, okvara oči , slepota, izpuščaji, motnje sluha, vnetje srčne mišice in pljuč. V 12% pride celo do smrti. Med trajne posledice spadajo: duševna prizadetost, krči, spastičnost, okvare vida, mikrocefalija, nižji IQ." Kako je bilo pri vas? Kdaj ste prenehale z zdravili? Ko je vrednost protiteles na ničli ali takrat pomeni da je otrok zdrav in ni treba več zdravil ali se še vedno vse lahko ponovi in bo strah pred tem naštetim zgoraj vedno ostal? Prosim za kako informacijo!!
|
|
|
|