|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  81 82 [83] 84 85   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2009 - part.II
10.6.2009 9:11:29   
Tanik
IZVIRNO SPOROČILO: BBP
Koliko od vas bo šlo v Tosamino trgovino? Razmišljam, če se mi splača iti tja nabavljat, ali naj pogledam še kje drugje.

jaz bom šla v tosamino trgovino, predvidevam, da so njihovi izdelki tam najcenejši, kot v kateri drugi trgovini. če te zanima delovni čas: pon-pet:8-19, sobota 8-12.

če boš tam primerjaj ceno, tetra plenice 10 kos so v baby centru 17,49 EUR.

Žan
4.10.2009:50 cm, 3050 g
6.11.2009:55 cm, 4320 g (1 mesec)
30.11.2009:58 cm,5080 g (2 mesec)
11.1.2010:63,5 cm,6140 g(3 mesec)

(odgovor članu BBP)
Neposredna povezava do sporočila: 2051
10.6.2009 9:22:24   
Erdbeere
Tosama: Kolikor se jaz spomnim, ni neke blazne razlike v ceni...imajo kr lepe cene. Meni je sicer blizu, tako, da ni panike, drugače pa ne vem, če se splača od kje daleč vozit. 

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 2052
10.6.2009 9:25:55   
baby blue
midva bova kar v BC kupila sem ugotovila da so par centov cenejše kot v Pikapolonici user posted image ... 

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 2053
10.6.2009 9:33:57   
sontschica
dobro jutro,

lepi bušiti in lepe slikiceuser posted image user posted image user posted image user posted image

jaz sem pa ugotovila, da so tosamini izdelki od vseh otroških trgovin najceneje v DMju, ne vem pa kakšne se cene v tosamini trgovini.

grem najprej eno kavico spit, pol pa še kej pokomentiratuser posted image user posted image

(odgovor članu baby blue)
Neposredna povezava do sporočila: 2054
10.6.2009 9:39:27   
sontschica
vsem, ki imate doma bolane otročičke, želim čimprejšnje okrevanje. očitno res nekaj razsaja, če je tok bolanih. se bodo pustili razvajatiuser posted image user posted image

jaz sem rekla, da bom naštimala torbo za v porodnišnico nekje sredi  ali konec julija (nikoli ne veš, kdaj te lahko preseneti). tako, da jo bom vedno imela pri dosegu rok.

grem pa v ponedeljek na zadnji šoping za user posted image in za stvari, ki jih rabim jaz za v porodnišnico, potem smo pa zaključli z nakupovanjem.

(odgovor članu sontschica)
Neposredna povezava do sporočila: 2055
10.6.2009 9:39:55   
cukr07
Sem zadnje dni šla malo po trgovinah gledat stvari za user posted image , pa sem zelo razočarana. V nevtralnih barvah je zelo malo oblačil in tudi bodijev z dolgimi rokavi še nimajo (vsaj na našem koncu ne). user posted image   A jih je katera morda kje zasledila?

< Sporočilo je popravil cukr07 -- 10.6.2009 9:40:16 >

"Če hočete, da bodo vaši otroci pametni, jim pripovedujte pravljice! Če hočete, da bi bili še bolj pametni, jim povejte še več pravljic." Einstein

Neposredna povezava do sporočila: 2056
10.6.2009 9:42:27   
Bety11
Dobro jutro in samo vas lepo pozdravljam danes.....Toliko ste napisale, da sem eno uro brala..user posted image ....

Slikice so čudovite, trebuščki tudi.....user posted image user posted image user posted image

Jaz se v teh dneh dobro počutim in ne vem zakaj....user posted image ....Mogoče sem se tako spočila s ležanjem, da se mi pa pozna....

LP

Neposredna povezava do sporočila: 2057
10.6.2009 9:56:26   
Sarchi
jutro ufff dns sm pa potegnla spanec...sem še čist zlimana user posted image

jzt se kar ne morem nagledat mojga bušija k se premika, ko začne bebi svoje kobacanje je prou zabavno.
hvala vsem za pohvale slikce našga bebija, kr non stop bi jih gledala....

kolk bodiju in hlačk boste kuple št.56, jzt sm ful v dvomih, al nej raj kar 62 nakupujem. pa bodije z dolgimi rokavčki al tud kej s kratkimi. he ja pojma nimam.

smrk zakaj pa ni sončka zuni?

< Sporočilo je popravil Sarchi -- 10.6.2009 9:57:56 >

Želi si, upaj in ujemi srečo!

(odgovor članu Bety11)
Neposredna povezava do sporočila: 2058
10.6.2009 9:59:22   
Tanik
jaz s kratkimi rokavi ne bom kupovala. vzela bom pa obe številki 56 in 62. koliko, pa nimam pojma.

a pravite da ima DM cenejš tosamine izdelke?

Žan
4.10.2009:50 cm, 3050 g
6.11.2009:55 cm, 4320 g (1 mesec)
30.11.2009:58 cm,5080 g (2 mesec)
11.1.2010:63,5 cm,6140 g(3 mesec)

(odgovor članu Sarchi)
Neposredna povezava do sporočila: 2059
10.6.2009 10:02:00   
altaja
Ojla,

LitlleMiss, Casiopea, Sarchi...lepe 3D slikce, pa da ne omenjam bušita od LitlleMiss, prav lušna nosečka...

Bodije z dolgimi rokavi nevtralne barve sem kupila v Baby centru, nekaj pa v HM. Je pa res da je zdaj zelo težko dobit dolge rokave, jst sem jih več al manj že prej kupila. Sem hotla zadnjič kupit še kakšno jopico s kapuco, ampak se tega zdaj ne dobi, tko da bom počakala. Konec julija mislim da bodo že dolgi rokavi v trgovinah.

Škorpijončica:
za obiske pa kar povej, da jih v porodnišnici ne želiš. Takrat sta pomembna ti in tvoj otroček, pa seveda očka. Firbci lahko počakajo. Energijo ki bi ti jo vzeli obiski pokuri raje za kaj drugega. Jst kar vsem povem da bodo malo počakali z obiski.  V primeru dobrega počutja lahko pridejo starši, ampak to 10 min, nič več. Tiste 3 dni bom egoist in se bom ozirala na svoja čustva. Takrat bomo pomembni user posted image , partner in jaz. Pa tud v sobi ne bom sama in se mi ne zdi korektno do drugih mamic da mam skos folk okrog sebe pa splošno veselico...takrat rabimo počitek. Dragi pa...boš vidla kako bo komaj čakal da pride k tebi user posted image . Moj je že povedal da bo častil ko bova oba doma....

you're so funny, you're so fine, you're so perfect, you're so mine...
-------------------------------

(odgovor članu cukr07)
Neposredna povezava do sporočila: 2060
10.6.2009 10:37:47   
sontschica
IZVIRNO SPOROČILO: Tanik

a pravite da ima DM cenejš tosamine izdelke?

vsaj jaz sem kupla v DMju te izdelke, takoj nato sem šla pa v Baby Center in vidla, da se kar precej rezlikujejo cene - npr. tetra pleničke sem jaz vidla v DMju za 14 ali 15 EUR (se ne spomnim točno) v Baby Centru so 16 v Pikapolonici pa kar 17 ali 18 EUR.

jaz tut ne bom kupovala bodije s kratkimi rokavi, cotk sem velik dobila, tako da najbrž ne bom nč kupla - po potrebi.

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 2061
10.6.2009 10:39:08   
planinc1978
dober dan nosečke

najprej morm pohvalit lepe sličice bejbijev in bušijev. Čudovite souser posted image

ok in tudi jaz, čeprav pričakujem drugega, nimam pojma kako je s to dokumentacijo, kam se vse nese (v prvo sem bila še študentka)Tako, da punce, ko boste začele s tem, na dan z besedo, okuser posted image

škorpijončica, nič bat vse bo ok. Kot so ti že ostale napisale, greš če je vse ok tretji dan domov. Pokažejo ti kako se "stvari streže" glede vsega...včasih tudi večkrat, če le ne naletiš na sitne sestre. Meni je v prvo ena mal bolj grobo rekla v smislu, kako bom pa doma previjala, dojila malčka...mislim doma je le doma in jaz imam to srečo, da živim v hiši staršev in mi bo mami pomagala, če partnerja ne bo vedno poleg... Glede obiskov pa, ti kr lepo reči, naj te ne bo nerodno  šparat besed...ker v končni fazi preveč obiskov na kupu moti tudi tvoje cimre. K meni so prišli le partner, mama, "tašča"...ostali so lepo počakali, da sem se lepo nastanila doma, pa še potem mi je pasalo kakšen dan brez njih, da smo se navadili en na drugega. To jim moraš kr rečt, pa zamera gor, dol...Moja "tašča je, že takoj drugi dan, ko smo prišli domov hotela prit, pa ji je moj rekel, da nima sedaj še kaj delat pri nas, da rabimo mir, pa še mojstre na hiši smo imeli tist čas....in je pač počakala.

Življenje je lepo

(odgovor članu altaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2062
10.6.2009 11:19:41   
ja.lo09
Pozdravček še od mene.
Da se zopet malo javim. Najprej lepi trebuški in še lepše slikice, zdaj ko to napišem, grem takoj izkat številko, da se naročim na 3D, upam da še ni prepozno.
Glede bolezni, sedaj je ogromno otrok bolanih, od driske in angine. Pri nas smo tudi bolani, a tokrat je obležal naš ati. Angina.
Brala  sem nekaj o tem, kako te v MŠ pripravljajo na porod, po tem ko  pa prideš domov pa je druga pesem Sama sem prvič rodila pri 23 in sem mislila da bom otročka samo cartala in bo vse lušno. No, dobili smo sicer krasno punčko, ki pa jo je grozno šrafalo in do devetih mesecev nismo vedeli kdaj je noč in kdaj je dan. Saj je bilo vseeno, ker je bilo skozi isto. Že ko se je rodila se je tako drla in brcala, da jo sestre skoraj niso mogle stehtati in obleči. Nato sva počasi prišle na odelek je tako vpila, da je kar donelo po hodnikah in po moje so si prav odahnili ko sva četrti dan šli domov. Pa je prišla ponoči nočna sestra in me našla vso objokano, ker nisem več vedela kaj naj storim in mi rekla, " ja mlada dama, kaj ste pa mislili, da dojenčki kar spijo". Rekla je dajte jo na prsi, ampak saj tam je skozi bila. Ko je dopoldan prišla druga sestra in me zopet našla objokano, iz prsi pa mi ni več teklo mleko, ampak kri, saj so bile že vse vnete, se je zgrozila in me vprašala, da kaj so pa mislile  in delale sestre ponoči.
Vzela je otroka, da ga bodo nahranili, mene očistili in mi namazali prsi in poslali spat. Spala namreč nisem že skoraj 48 ur, od poroda dalje.
Na srečo sem doma imela super taščo in tasta, ki sta bila res v pomoč. Dan in noč smo delili na štiri, da smo drugi vmes počivali, razen za dojenje sem bila vesno prisotna. Tako je bilo prva dva meseca. Ker je tamalo tako zvijalo, se ji ni zazelil popek in zdravnica nam je naročila, da se ne sme napenjati. In tako smo jo nosili in nosili.......
Upam da vas moja zgodba ni prestrašila, ampak res je da moramo biti pripravljeni tudi na take stvari. Res pa je, da mi je zdravnica rekla, da že zelo dolgo ni videla otroka, ki bi ga tako zvijalo. Danes sem že vse pozabila, naša pupa je sicer zelo živahna in razvajena, ampak samo da jo imamo. Tudi nad dojenjem ne smete takoj obupati, sama sem si bredavice pozdravila in uspešno dojila 2 leti in pol.
Sedaj si govorim, da bo v drugo sigurno boljše, če pa ne bo, pa sem vsaj bolje pripravljena in nočni sestri bom povedala ta svoje in da vem da dojenčki kdaj tudi jočejo.

(odgovor članu planinc1978)
Neposredna povezava do sporočila: 2063
10.6.2009 12:45:37   
Lubenička
Pozdravljene,

danes sem tudi jaz dala cuker čez...FUJ! OGABNO!! user posted image Ne toliko, ko popiješ ampak potem, ko si z navadno vodo ne moreš okusa popraviti...
No...važno, da je to za nami in da je vse OK! user posted image

Majra...delajo od 7h-10h. Prideš tja, spiješ cuker, sediš eno uro, vzamejo kri, počakaš 20-30min in ti povedo, če je vse ok, izvide pa pošljejo domov, na tvoj naslov.

Sarchi...lepa slikca! user posted image

Škorpijončica...punce so ti že lepo povedale, kako in kaj. Drugače to vse zveš v MŠ, če pa ne boš šla (tudi jaz ne grem), pa malo pobrskaj po internetu...pa boš vse zvedla. Pa ne se preveč sekirat...na koncu bo vse OK. user posted image Jaz sem tudi razmišljala o Po, a sem se na koncu odločila za Lj. In tudi jaz bom na CSD-ju vela denar.

Bodiji...z dolgimi rokavi, sem videla v HM-ju. Jaz bom kar kupila št. 62...pri nas smo bili vsi veliki, ko smo se rodili. user posted image Malo povprašaj doma, koliko si bila velika in tvoj partner tudi...pa boš prižlino vedela, katero št. rabiš.

Lep dan!

17.9.09 je nasvet prijokal Arian...naša mala sreča!

(odgovor članu ja.lo09)
Neposredna povezava do sporočila: 2064
10.6.2009 12:48:20   
Lubenička

user posted image

Kepica bo sporočala vesele dogodke, po ZS da svojo gsm številko.

user posted image  PDP / NICK (STAR.)  (user posted image ,user posted image )   NP Spol Porodnišnica Kg

28.08. 
altaja (27)             (1. user posted image , 0.user posted image )     06.07. user posted image   LJ +8

30.08. 
Lorian (37)            (3. user posted image , 2.user posted image     03.06.   user posted image   +12
tulpek (27)            (1.user posted image , 0. user posted image )    06.07., 04.08., 12.08., 21.08  user posted image   CE +6

31.08.  
veselka (28)          (1.user posted image , 0.user posted image )      25.05.   user posted image   PO +13,5
eva Ana (27)           (1.user posted image , 0.user posted image )     11.06.  user posted image  +9

01.09.
binči (24)                ( 4. user posted image , 3.user posted image  ?.?.
Tanchy (?)               ( 2. user posted image , 1.user posted image  ?.?.

02.09. 
koss (25)                 (1.user posted image , 0.user posted image )    03.06.  user posted image +4,5
Lenck (25)               (1.user posted image , 0.user posted image   ?.?.
tinec78 (30)            (1.user posted image , 0.user posted image )     ?.?.
vila MaLiNa (26)     (1.user posted image , 0.user posted image )     02.06. user posted image   LJ +9

03.09. 
barika (24)              (2.user posted image , 1.user posted image )     17.06. user posted image   CE +3,5
cembi (28)               (2.user posted image , 0.user posted image )     ?.?.
planinc1978 (30)    (2.user posted image , 1.user posted image )     01.07. user posted image   +8
TiaŽan (23)              (1.user posted image , 0.user posted image )     ?.?.  CE

04.09.  
Kruce Fiks (37)        (2 user posted image . , 1.user posted image )   ?.?.
Pupček (29)             (1.user posted image , 0. user posted image )    ?.?.  user posted image IZOLA +3
ne vem (29)             (3.user posted image , 1.user posted image )     ?.?. user posted image

05.09. 
enaS (32)                 (2.user posted image , 1.user posted image )     ?.?.
jasmina (22)            (1.user posted image , 0.user posted image )     26.05. user posted image MB +7
Mihaelca (26)         (2.user posted image , 0. user posted image )     ?.?.  LJ

06.09.  
pingi (29)                 (2.user posted image , 1.user posted image )     ?.?.
teta tulpa (29)         (3.user posted image , 2.user posted image )    22.05.   LJ

07.09.  
aromaja (30)           (1.user posted image , 0.user posted image )   10.06.  user posted image   +4
Erdbeere (29)         (4. user posted image , 2.user posted image )    27.06. user posted image   LJ  +5,5
Dulsineya (24)        (1. user posted image , 0.user posted image )   19.05.  user posted image    PO +8
oktavija (28)           (2user posted image . , 0.user posted image )   19.06.  user posted image   +7
škorpijončica (20)   (1 .user posted image , 0.user posted image )    08.07.     user posted image   +5
litlleMiss (18)          (1. , 0. )    15.06.   PTUJ  +10

08.09.

draja (29)               (2user posted image . , 1.user posted image )     18.06.  PO  +5,5 

09.09. 
cukr07 (27)             (1.user posted image , 0. user posted image )   19.06.   NM
kepica (28)              (4.user posted image , 1.user posted image )     ?.?. user posted image  JESENICE  +3,5
S1902 (29)              (2.user posted image , 1.user posted image )    18.05.
sontschica (24)        (1.user posted image , 0.user posted image )    11.06. user posted image   TRBOVLJE +3
zadovoljnalana(?)    (?.user posted image , 1.user posted image )     ?.?.
JaLuca (32)             (3. user posted image , 2. user posted image  06.07. user posted image   PTUJ +10

10.09.  
baja* (29)               (2. user posted image , 1.user posted image   ?.?. user posted image   MB 
kdusic (?)                 (1.user posted image , 0.user posted image    ?.?.
Lubenička (20)         (1.user posted image , 0.user posted image   07.07.  user posted image  LJ +11,5
tejabrina (?)             (?.user posted image , 2.user posted image )     ?.?.
vn1983(25)             (3. user posted image , 2.user posted image )    28.05.   +6

11.09.  
jpnincy (25)              (1. user posted image , 0.user posted image )   ?.?. 

12.09.  
Chebelzza (28)           (2.user posted image , 2.user posted image )    ?.?.
darjau (28)                 (3.user posted image , 2.user posted image )    ?.?.
jancyika (19)             (1.user posted image , 0. user posted image )    ?.?.

13.09. 
baby blue (26)            (1.user posted image , 0. user posted image )   06.07. JE +2
indy0024 (26)            (1.user posted image , 0.user posted image )    15.06.  user posted image   LJ +4,5
majra (30)                  (2.user posted image , 1.user posted image )    05.05. MF    -4      
mojgal (30)                 (2.user posted image , 1.user posted image )    ?.?.     
Sarchi (29)                 (1. user posted image , 0.user posted image  08.06. 3D/4D 06.07. PO +4,5
spela** (22)               (1.user posted image , 0.user posted image )    ?.?.    user posted image   MB +7
pika_nogavicka (22)  (1.user posted image , 0.user posted image )    ?.?.

15.09.  
*Angelina*(?)             (2. user posted image , 1. user posted image )   ?.?.    user posted image
Barbka26 (25)            (1. user posted image , 0. user posted image )   ?.?.     

16.09. 
majica (?)                    (?.user posted image , ?.user posted image )     ?.?. 
Alma84 (24)                (?. , ?. )    04.06. 3D/4D      +8

17.09.
noa1  (33)                   (2. user posted image , 1.user posted image )   ?.?. user posted image    MB +8,5
nussy (28)                   (?. user posted image , 1.user posted image )    05.05. MF

18.09.  
BBP (27)                      (1.user posted image , 0.user posted image )    18.06.  user posted image  +4
janezz (27)                  (2.user posted image , 1.user posted image )    ?.?.  user posted image

19.09.  
Logi1 (29)                   (2.user posted image , 1.user posted image )     ?.?.  
Doria (30)                   (1.user posted image , 0.user posted image )     ?.?.  user posted image
mayathebee (22)        (1. user posted image , 0.user posted image )    03.06. MB +3,5
miki_miska83 (?)        (?.user posted image , ?. user posted image )     ?.?.  
zorion  (30)                 (2.user posted image , 1.user posted image )     ?.?.   

20.09. 
Casiopea (28)              (1.user posted image , 0.user posted image )    15.06.  user posted image   +9
laraa (24)                    (2. user posted image , 1.user posted image )  12., 14., 15. 05. MF
larilu (23)                    (3. user posted image , 1.user posted image )    03.06.   user posted image   LJ +7
yenny (34)                   (2. user posted image , ?.user posted image )    19.05.   user posted image

22.09. 
ANABOJAN (?)             (1.user posted image , 0.user posted image )     ?.?.
_melody_ (?)               (1.user posted image , 0.user posted image )    22.06. BREŽICE +3
maayaa (27)                (1.user posted image , 0.user posted image )     ?.?.

23.09. 
Mat3ja22 (24)             (2. user posted image , 1.user posted image )    ?.?. 

24.09.  
Anya22 (25)                 (2.user posted image , 1.user posted image )    13.07. in 19.06. 3D/4D user posted image +2,5 
ja.lo09 (28)                  (3.user posted image , 1.user posted image )    ?.?. user posted image    +4
Picabo (29)                  (1.user posted image , 0.user posted image )     ?.?  user posted image    LJ +6

25.09.  
*kinnie* (29)              (3.user posted image , 2.user posted image )      ?.?.
Nepoznana (26)          (1.user posted image , 0. user posted image )     ?.?. BREŽICE user posted image +3

26.09.  
Katka11 (33)              (2.user posted image , 1. user posted image )      ?.?.  user posted image  + 3
Rožica82 (26)             (2.user posted image , 1. user posted image )      ?.?.  user posted image MS +2
tažana (?)                    (2. user posted image , 1.user posted image )      15.05.
klaja (28)                     (3.user posted image , 2.user posted image )      02.07. MB
Rubin. (38)                  (4.user posted image , 1.user posted image )       11.06.  MB user posted image  user posted image

27.09. 
tanik (31)                     (1.user posted image , 0.user posted image )      22.06.  user posted image  LJ +6
Anonimna user posted image   (?)    (3. user posted image , 1.user posted image )      ?.?.
jullie (27)                     (2.user posted image , 1.user posted image )       09.06.  user posted image PTUJ
Nataša31 (?)                (2. user posted image , 1. user posted image )     11.06.  user posted image JE
mancag (30)                (1. user posted image , 0. user posted image )      12.06. 3D/4D 18.06.  CE +7

28.09.  
dolenjka (31)               (2.user posted image , 1.user posted image )       ?.?. user posted image   PO +5,5
SONČEK LARA( 25)      (2.user posted image , 1.user posted image )       ?.?. user posted image   LJ +5

29.09. 
ALRA (?)                       (?.user posted image , ?.user posted image )       ?.?.  
dreja79 (29)                (2.user posted image , 1.user posted image )       ?.?.    

30.09.  
Bety11 (43)                 (?user posted image , 3.user posted image )        24.06. user posted image   PO
nincika (24)                 (1. user posted image , 0.user posted image )       ?.?. 
pupik (23)                    (1. user posted image , 0.user posted image )       ?.?.
simonae (32)                (3.user posted image , 2.user posted image )      24.06.  user posted image   LJ +6,5

Skupaj:
92

Fantki user posted image :
Punčke user posted image :
Presenečenje user posted image :

Z nami so pot začele :
anonimna, žana21, kristy k., ninabr, spelch, tinuška,
sarajan, Pia67, soncek_25

user posted image   user posted image   

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:

Punce če vas zanima kako naše pikice sedaj izgledajo, si oglejte tukaj:

PRVO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

DRUGO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

TRETJE TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

• Pa če še katero zanima kako je s pregledi in dokumenti v nosečnosti:
    PREGLEDI           
    user posted image   DOKUMENTI, NOSEČNOST, PORODNIŠNICA

• Še nekaj strani:

NUHALNA SVETLINA       SEZNAM ZA BODOČE MAMICE
    NOSEČNOST                    ŠOLA ZA STARŠE
    NOSEČNIŠKI KALK.         VSE O NOSEČNOSTI
    MAMA.SI                           NUMEROLOŠKI IZRAČUN IMENA

• Informativni izračun višine osnove starševskega nadomestila

LINK                VODNIK PO PRAVICAH NOSEČNIC

• nosečnost in delo:

TUKAJ                         TUKAJ                   TUKAJ 

• urejanje dokumentacije:
    Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
    vloga S-1/1
    priloga S-1

Urejanje očetovskega dopusta
    vloga S-1/2
    Potrebno je izpolniti še isto prilogo S-1 kot je zgoraj.
    Kako do pomoči ob rojstvu otroka?
    Priznanje očetovstva
    Kako do otroškega dodatka?
  •  

17.9.09 je nasvet prijokal Arian...naša mala sreča!

(odgovor članu Lubenička)
    Neposredna povezava do sporočila: 2065
    10.6.2009 12:54:00   
    Erdbeere
    Ja.lo si pa res naletela preživela kar težke trenutke takoj po rojstvu in naslednjih 9 mesecev...samo da je zdej vse ok.

Jaz bi ti priporočala, da si že preden boš rodila navaviš nastavke za dojenje, verjemi manj boli ko otroka pristaviš pa še bradavice ti ne more poškodvati tud če jo oz. ga imaš 24ur/dan priklopljenega. Želim ti, da boš imela s tem več srče, čeprav za svojega otroka pretrpiš marsikaj. Pa čestitke, da si kljub začetnim težavam toliko časa dojila user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ja.lo09)
    Neposredna povezava do sporočila: 2066
    10.6.2009 13:19:14   
    katka11
    me kr mal jezi tole ko vas nekatere G in sestre zmerjajo da ste se prevec zredile.
    pa nej mi pol nekdo razlozi. zredile naj bi se cca 12 kg, no to naj bi bilo se u redu. ampak po drugi strani pa ne vec kot kilo na mesec. user posted image user posted image user posted image 9x1???? s tem da prve 3 mesece se ponavadi ne zredijo nosecke bog ve kaj, skratka ne vem a sem jest mal zmesana, a eni uzivajo da tezijo noseckam!!!user posted image

(odgovor članu Erdbeere)
    Neposredna povezava do sporočila: 2067
    10.6.2009 13:27:21   
    indy0024
    heyyyyuser posted image dajte mi nekaj povedat,ali lahko user posted image peljes samo v lupinici brez kosare,al je nujna kosara??????ze vnaprej se zahvaljujem za odgovor!!!!!!

(odgovor članu katka11)
    Neposredna povezava do sporočila: 2068
    10.6.2009 13:31:11   
    Erdbeere
    indy kako to misliš samo v lupinici brez košare? V avtu ga tko al tko voziš samo v lupinici, košaro pa potrebuješ na vozičku. oz. če ti gre voziček popolnoma vodoravno potem ne špotrebuješ košare. Aja pa tud če ne grem popolnoma vodoravno, se lahko malo podloži tisti pregib z brisačami recimo, pa je tud ok. Upam, da sem ti kaj pomagala. 

(odgovor članu indy0024)
    Neposredna povezava do sporočila: 2069
    10.6.2009 13:33:37   
    barika
    DAn,
    sem bila na pregledu pri dermatologu in nimam nič kaj spodbudne novice user posted image , jutri ali v petek grem v bolnico na dodatne preiskave (bom mogla not ustat), če bom dobila še več mehurjev.
    Dobila sem 3 kreme, tablete, dieto pa počivat morem. Baje je mali se usidral na eno mesto, kjer so jetra in bi naj bil to problem, tak da grem še 1x na UZ, da vidijo kok pa kej..
    Jaz upam, da ne bo treba bit predolgo v bolnici, čeprav bi se fajn spočila user posted image

Hja, takle ¨mamo.user posted image

Pa vidim (no sej sem že prej vedla), da so nekateri zdravniki eni navadni pacarji, moj osebni zdravnik mi je dal samo tablete, brez da bi kokerkoli ornk pogledal zadevo, potem je šel pa na dopust, jaz pa lepo k nadomestnemu in me je dal pod nujno naprej.

Jutri grem na "cuker test", v petek pa verjetno na podaljšan oddih v bolnico (čeprav si tega ne želim, pa bolje da naredijo ar morajo, kot pa da bi bilo kaj resnega)

Sem pa dobila calcijeve šumeče tablete, ampak z opozorilom, da povzročajo prezgodnje popadke, tako da tiste, ki jih jemljete previdno.  dobila sem navodilo, da se jo vzame polovica, počaka, da se raztopi in da zginejo mehurčki, ampak vseeno moram biti previdna.

škorpijončica, ko boš dobila otroka v naročje, boš vedla kaj delatuser posted image , kar si pa napisala, da bo tvoj 3 dni pijan pa nimam beseduser posted image . Mogoče zato ker preziram ljudi, ki pijejo, oz. ki spijejo preveč alkota in se  potem še hvalijo s takimi, ne vem, rajši ne bom nič rekla.

(odgovor članu katka11)
    Neposredna povezava do sporočila: 2070
    10.6.2009 13:33:51   
    aromaja
    Katka...jaz se kr lažem pri ginekologinji, kok vagam. Itak stopim sama na vago, noben mi ne špega čez ramo, in se zlažem. In mam mir ;) Oni so srečni, ker se kao ne redim pretirano in jaz, ker me noben ne gnjavi! Volk sit, koza cela!

Sicer sem pa tudi jaz blazno razočarana nad ponudbo oblek za dojenčke. Medtem, ko osnovne cunjice-bodije, majčke in tako, še nekako najdem dokaj všečne, nikjer ne najdem kakega lepega kompletka "za na lepš". Nekak sem hotla enga kupit, da ga bo naša punca imela za odhod iz porodnišnice, pa tko mal.."za na lepš". Pa je izbira nikakva. Vse je v roza in vse je kičasto. Jaz bi pa imela neki v olivno zeleni, rjavi, zeleni, malo mešano s kako nežna roza barvo.. Nič, niente, nada. H&M je prov krš roba, groza! Neki kao lepega sem vidla v Okaidiju-pa tudi ne lih za na rit past. Is it me al je res tko bedna, uniformna roza izbira? Tudi ko gledam, kake oblekice sem dobila od maminih frendic...ajdčao...polno enih volančkov in vse v roza. Pa saj ne bom rodila lizike!

Jaz razen bombažnih plenic in gore podedovanih oblekic nimam še nič. OK, imam otroško sobo, ki pa še ni postavljena, ker tudi midva še nisva nazaj v stanovanje vseljena. In ko vas takole po dolgem času berem, me kr stisne...mater...a smo res že tko daleč, da se bo treba začet pripravljat? Mende, a...tik tak bo september tukaj. Tiste pa, ki imamo rok v prvem tednu septembra, bomo mogoče že kar avgusta rodile!!!

Naša punca mene kar utruja zadnje dneve, ima žurkov trebuhu 24/7. Hvala bogu, da sem že na dopustu in rešena službe!! Je velika in živahna-čist pa mami ;) Včeraj sem šla v najino stanovanje zbrskat materinsko blazino-in spala danes ponoči ko buhteljček...res je zakon ta blazina!

No, zdaj si grem pa en čajček skuhat...kako lepo je ne-biti v službi!

Barika...meni je pa predpisala moja ginekologinja, da naj pijem kalcij in magnezij ravno zarad pogostega in dolgotrajnega otrdevanja trebuha. A booo, sto ljudi, sto čudi. Zdaj dva dni pijem 1000mg kalcija in 300mg magnezija, pa se mi zdi...kajjazvem, da je malo boljše. Čeprav mi vseeno še vedno skoraj vsakič, ko se dvignem, ko hodim malo dlje, čist otrdi trebuh, mal navzdol mi pritisne in je potem po cca. 20 sekundah boljše. Jaz se niti nisem sekirala zarad tega, sem pa omenila na pregledu in me je pregledala-maternični vrat v redu, in rekla, da naj pijem to dvoje.

< Sporočilo je popravil aromaja -- 10.6.2009 13:37:27 >

(odgovor članu katka11)
    Neposredna povezava do sporočila: 2071
    10.6.2009 13:34:30   
    baby blue
    ekola jst bom počasi zaključila z delom... danes končam prej... zdej letim domov na slastno kosilo (sicer so samo makaroni oziroma špageti z omako ampak jst sm nora na makarone in testenine user posted image user posted image ) potem greva pa po nov avto in registracijo narest pa novo vinjeto morva kupit potem bo pa že čas za v MŠ...

se javim jutri

imejte se lepo bodite v cvetju pa božajte svoje trebuščke user posted image user posted image

barika držim pesti da se bo srečno izteklo... pa še dobro da si šla k nadomestnemu... ne vem kaj je mislil ne da bi te pregledal... srečno

< Sporočilo je popravil baby blue -- 10.6.2009 13:37:22 >

(odgovor članu Erdbeere)
    Neposredna povezava do sporočila: 2072
    10.6.2009 13:38:57   
    yenny
    Pa je za mano še en kontrolni Uz,smo v 26 tednu,težki 750g-ni ravno razkošje z g,smo nekje malo pod povprečjem,vse raste in se razvije tako kot se mora.user posted image
    Obrnjeni pa smo z glavico navzdol,prejšnjič smo bili prečno,kaj bo do konca bomo pa še videli.
    Vzela sem tudi nalepke za materinsko šolo,ko sem ravno dobila navdih,ker bi do naslednjič sigurno že pozabila.
    A je katera kupovala tetra pleničke v Rutarju,baje so nekaj cenejše in ravno tako tudi v redu,ne vem!V Tosamo jaz ne bom hodila,kakor jaz vem se ne splača kaj posebej tja hodit,tako da škoda bencina.
    Jaz sem se kar odločila,da kakšnih posebnih obiskov v porodnišnici pa res ne želim.Po moje bom rabila mir,ne pa cele čete firbcev
    Vem,da je še malo zgodaj,ampak jaz že zdaj premlevam,kako bi človek potem ko pridem iz porodnišnice naredil s sorodstvom.Kako jih mislite ve počastiti?Moj bo za svojo moško družbo že poskrbel,to se ne bojim,ampak ostane še tašča pa nekaj sorodstva,ki bodo hoteli čimprej na obisk pa če mi paše ali pa ne.
    Kaj ste naredile tiste,ki že imate izkušnje na tem področju?

(odgovor članu katka11)
    Neposredna povezava do sporočila: 2073
    10.6.2009 13:39:43   
    Erdbeere
    baby blue pa polletno vinjeto kupi, dokler jih še majo, boš malo prišparala. POtem decembra boš pa letno kupila, pa veliko sreče z novim avtom. 

(odgovor članu baby blue)
    Neposredna povezava do sporočila: 2074
    10.6.2009 13:45:43   
    Erdbeere
    Glej jaz se sploh ne bi dala motiti doma, če pridejo obiski prav kmalu, jaz sem bila kar cca. 14 dni še potem doma v pižami in sem lepo počivala, tko da če je kdo prišel na obisk sem pač se malo oblekla, potem pa rekla, da še ležim, ker imaš baje 6 tednov po rojstvu smrt pod posteljo, in sem lepo šla ležat, Če je bil pa kakšen tak, ki mi ni preveč odgovarjal pa sploh vstala nisem. Pa itak so potem videli, da še ležim, da ni ravno pravi čas za obiske, samo če so hoteli videti dojenčka, naj ga pogledajo, mož naj malo postreže najnujnejše pa naj gredo. Sicer pa sej tudi otroček ko je buden običajno vseskozi je, tako da takrat se itak umakneš v splanico, pa jim tud mogoče kašne, da ni treba par ur biti pri vas user posted image

No jaz imam to srečo, da so se vsi napovedali in prišli ne vem za pol urce pa šli, tko da mi ni bilo potrebno tega nikoli izvajat, samo če bi bila pa nuja bi pa to vsekakor naredila user posted image

(odgovor članu Erdbeere)
    Neposredna povezava do sporočila: 2075
    Stran:   <<   < Prejšnja stran  81 82 [83] 84 85   Naslednja stran >   >>
    Stran: <<   < Prejšnja stran  81 82 [83] 84 85   Naslednja stran >   >>
    Pojdi na:

Seks v nosečnosti: najpogostejša vprašanja
    Zbrali smo nekaj najpogostejših vprašanj o seksu v nosečnosti in namesto vas vprašali ginekologa.
    Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
    Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Kako bi reagirali ..
    Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?