Rubin. -> RE: Septembrke 2009 - part.II (23.5.2009 23:36:44)
|
IZVIRNO SPOROČILO: jasmina in tadej IZVIRNO SPOROČILO: veselka jutro, ponoči me je zopet zvilo v spodnjem delu trebuha. šibka in konstantna bolečina se je začela že zvečer (kot menstrualne bolečine) in trajala vse dokler okrog dveh zjutraj nisem odšla lulat. potem se je vse skupaj poslabšalo. iz trebuha se je bolečina razširila na noge in potem še na ledven del, pa še padec krvnega tlaka zraven, da sem bla na koncu čist boga in tko je blo približno 1 uro. potem je začelo popuščati. a ima še katera kaj podobnega? vsa stvar je precej podobna mojim občasnim mesntrualnim težavam (takrat je sicer še hujše), samo da zdaj ni bruhanja, pa tudi slabo mi ni. vetrov tudi ni bilo, ne prej, ne vmes, ne potem, tako da verjetno nima veze s prebavnimi motnjami. G mi je predpisala 3 magnesole na dan, pa me je kljub temu kasneje ponoči zopet krč v mišico na nogi [sm=zmeden.gif] Jutro! Tole piše za 26.teden na ringaraja! Če občasno občutite kratkotrajno otrdevanje maternice, kar brez panike. Kot smo že povedali, gre za tako imenovane Braxton-Hicksove popadke. To so povsem nenevarni krči maternice, ki se ne pojavljajo v rednih intervalih, z njimi se maternica pripravlja na porod. Če bi se krči začeli pojavljati v rednih časovnih intervalih, potem kar pot pod noge in k zdravniku. Pomoje ni nič narobe!!!! Se strinjam. Pa tudi magnesol ti bo pomagal. Samo mg se mora prvo absorbirat, šele nato deluje. Če se ne motim rabi 3-5 dni, da začne učinkovat. Erdbeere kje si bila včeraj? Pri nas ga je tako lilo, da če bi samo nos ven pomolila bi bila mokra do kože. Pravi sodni dan. Danes pa je bilo kar za vzdržati, ni bilo preveč vroče. Ampak sedaj nam tri dni napovedujejo 31°C, to bomo imeli jezike do kolen. Mi gremo že zjutraj v park, malce kolesarit, ker popoldan se bomo skrivali v senčki [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Zatekanje je čist normalno, pri meni se je pri prvi nosečnosti začelo takoj je zunaj bilo full vroče kakšna dva meseca pred PDP, ne moreš nič, pride pa mine. Noge v luft to je vse. Ja pa hrbet še tudi pride na vrsto. Mene je ene 14 dni tako bolelo, da mi je šlo na jok, no potem pa spusti, pa je vse v normali. Pa še moja naloga: Vodnik po nosečnosti, četrti pregled v nosečnosti (24.-26. tedna): klasični preiskavi se pridruže še meritev razdalje simfiza-findus, to je od sramne kosti do vrha maternice. Velikost maternice naj bi bila pribl. takšna, kot trajanje nosečnosti. Svetuje se tudi test za ugotavljanje nosečnostne sladkorne bolezni. In merjenje materničnega vratu. peti pregled v nosečnosti (28.-30. teden): klasični pregled (teža, krvni tlak, plodovi srčni utripi, meritev razdalje s-f) Še zadnjič preverijo hemogram in urin in če je potrebno toxo. RhD - nosečnice perjmeje protitelesa. Nosečnice dobijo napotnico za porodnišnico in prevoz z rešilcem, ter potrdilo o PDP za socialno in delodajalca. šesti pregled v nosečnosti (32.-34. teden): klasinčni. Povpraševanje o otrdevanju trebuha, tiščanju navzdol, otekanju rok in nog. Svetuje se samoplačniški odvzem brisa nožnice na patogene bakterije (prisotnost strepotkoka Agalacticae, skupine B, ki ob porodu lahko okuži otroka in ga resno okvari). Pregledi po 36 tednu: se vrstijo enkrat tedensko, pri tem se opravi CTG (spremlja plodove srčne utripe in aktivnost maternice), ki traja okoli 20 minut.
|
|
|
|