Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 17.7.2009 11:52:59
|
|
|
|
chebelica21
|
IZVIRNO SPOROČILO: klaja Patronažna je katero že obiskala? Pri nas pride nekje v 8. mesecu na obisk in pogledat če že imaš kaj pripravljeno za . Res al kaj?? To pa prvič slišim, saj je to čisto tvoja odločitev kdaj si pripraviš stvari za in ne vem zakaj bi hodla patronažna po domovih gledat kdo kaj ima in kdo ne. Očitno imajo pri vas premalo dela, da si lahko to privoščijo. Jaz ko rodim jim samo javim, da sem doma in potem pride komaj prvič in nič prej. Zanimivo kaj vse človek zve,...
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 17.7.2009 11:53:34
|
|
|
|
majra
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tanik ena čokolada mu ni pomagala, moram še po kakšno šibaj hitro še po eno jullie, a to pomeni če je v trebuhu miren oz. razgrajač, da so potem tudi taki ko pridejo na svet? v mojem primeru je obtratno, v trbuhu je bila zaspanček, sedaj je pa kot živo srebro če je zamenjal noč pa dan, ne bi vedela, vem pa da hodim zdaj že 2x na WC ponoči. grem zdaj na malico,jogurt,sadje pa kava.pa mogoč kaj bo bo, bo. Pa dober tek
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 17.7.2009 11:55:18
|
|
|
|
majra
|
IZVIRNO SPOROČILO: klaja Patronažna je katero že obiskala? Pri nas pride nekje v 8. mesecu na obisk in pogledat če že imaš kaj pripravljeno za . Pri nas ne hodijo pred porodom in niti ob uvajanju goste hrane. Samo po porodu 3-4x.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 17.7.2009 12:00:09
|
|
|
|
chebelica21
|
Ja saj zato se pa meni tudi čudno zdi zakaj bi naj prišla še v nosečnosti k tebi, saj ti vse razloži v MŠ, vsaj pri nas je bilo tako. Po eni strani nima kaj prej delat pri meni, sploh pa ne firbca past kaj in koliko imam pripravljeno za otroka,... Vsaj moje mnenje je takšno,...
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 17.7.2009 12:01:07
|
|
|
|
altaja
|
Po zakonu porodnici pripada en obisk patronažne pred porodom. Ne gre za to, da pride pogledat kaj in kako maš pripravljeno za dojenčka, pride z namenom, da se spoznate, lahko jo karkoli vprašaš glede opreme, poroda,... vse je bolj informativne narave. Pri nas je tako, da sama od sebe ne pride, tista, ki obisk želi, pokliče in se dogovorita za obisk. Meni se zdi to zelo fajn zadeva, tko da bom verjetno poklicala in se dogovorila. Ampak prej moram vse generalno pospravit, da se bom boljš počutila . A vam v materinski tega niso povedal?
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 17.7.2009 12:01:49
|
|
|
|
Anonimen
|
jullie ja jutr mamo zabavo in glih fajn vreme napovedujejo mislim ampak važn je da bo mali upihnil 2 svečki pa da bomo papcal torto patronažne pri nas tud hodijo sam po porodu in to se mi zdi sam ene parkrat razen če je treba težo preverjat al pa kej tazga zdele pa kosilce delam pire krompirček,kumare v omaki in piščančja bedra,za sladico pa višnjev&jagodni sladoled
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 17.7.2009 12:05:53
|
|
|
|
Sarchi
|
Tanik le pokliči G.oz pejt se pokazat. sej je res da tvoj od začetka ni glih nogometaš, sam da ga nič ne čutiš...sej včasih je tud moj ful mirn kak dan sam pol naslednji je pa spet čutit. raje se pejt pokazat da boš mirna, ker tko k čakaš brce pa rukaš trebuh si skoz napeta in pol še bl ne bo in ne bo. Aja to s čokolado pa nism vedla. pol pa se moj zato tko razmetava k se sladkemu težko upiram
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 17.7.2009 12:09:38
|
|
|
|
jullie
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tanik jullie, a to pomeni če je v trebuhu miren oz. razgrajač, da so potem tudi taki ko pridejo na svet? ..ko bi blo to res bi blo super..ker moj mali je hiperaktiven.. vsepovsod bi bil, naenkrat bi se s petimi stvarmi ukvarjal, vse ga zanima (še preveč),... skratka glede na ostale sovrstnike je pravi živec.. ..tak da upam, da bo pupa bolj mirna
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 17.7.2009 12:11:56
|
|
|
|
Tanik
|
mislim da je tamal dal znak,neki je trebuh utripal. no ampak ob dveh vseen kličem G.
Žan 4.10.2009:50 cm, 3050 g 6.11.2009:55 cm, 4320 g (1 mesec) 30.11.2009:58 cm,5080 g (2 mesec) 11.1.2010:63,5 cm,6140 g(3 mesec)
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 17.7.2009 12:25:10
|
|
|
|
tulpek
|
Ti kar kliči, da boš mirna. PS. mogoče bi ga še ena čokolada bolj vzpodbudila .
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 17.7.2009 12:36:20
|
|
|
|
kupido
|
Tanik tudi moj je bolj umirjen. Tako je sedaj že skoraj 3 tedne, prej sem pa bila deležna takih brc, da je trebuh kar vzvaloval. Bolj živahten je le, če pojem kaj sladkega ter če poslušam muziko. Tako da sedaj poslušava radio in zdraven še kaj zapojem in potem se oglasi, vendar to še vedno niso tiste konkretne brce. Mi je pa G rekla, da nosim zelo noter in da ga bolj čutim, ko pride malo bolj ven. Glede na to, da tvoj že ves čas ni zelo aktiven, mogoče tudi ti nosiš zelo noter. Jaz tudi trebuha nimam nevem kako velikega, če se primerjam z vašimi, je moj prav majhen. Jasmina in tadej mene tudi špika v jajčnikih vsake toliko, ob času menstruacije pa bolj intenzivno. In tudi jaz bi potrebovala slinček. Na splošno sem postala bolj nerodna in pozabljiva . Upam, da bo minilo. Majra čestitke, ker si postala mala teta . Pa seveda čestitke mamici, ker praviš da je šla skozi kalvarijo. V materinski so nam glede obiska patronažne povedali tako kot je zapisala altaja. Po zakonu porodnici pripada en obisk patronažne pred porodom. Ne gre za to, da pride pogledat kaj in kako maš pripravljeno za dojenčka, pride z namenom, da se spoznate, lahko jo karkoli vprašaš glede opreme, poroda,... vse je bolj informativne narave. Vsem, ki greste na dopust želim, da bi maximalno uživale.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 17.7.2009 12:45:37
|
|
|
|
klaja
|
Chebelica21 nisem mislila da vse pregleda kaj in kako imaš, samo da se pogovorita in vsaj pri meni je v prvi in drugi nosečnosti vprašala če imam kaj pripravljeno in je samo pogledala v sobico.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 17.7.2009 12:53:59
|
|
|
|
chebelica21
|
IZVIRNO SPOROČILO: altaja Po zakonu porodnici pripada en obisk patronažne pred porodom. Ne gre za to, da pride pogledat kaj in kako maš pripravljeno za dojenčka, pride z namenom, da se spoznate, lahko jo karkoli vprašaš glede opreme, poroda,... vse je bolj informativne narave. Pri nas je tako, da sama od sebe ne pride, tista, ki obisk želi, pokliče in se dogovorita za obisk. Meni se zdi to zelo fajn zadeva, tko da bom verjetno poklicala in se dogovorila. Ampak prej moram vse generalno pospravit, da se bom boljš počutila . A vam v materinski tega niso povedal? Ne nam niso tega povedali, ampak patronažno poznam tudi osebno, tako da nimam s tem problema,... Se poznama že od rojstva mojega brata,... Tako, da nisem vedela, da pride prej, da se spoznaš z njo,... Se opravičujem
< Sporočilo je popravil chebelica21 -- 17.7.2009 12:56:43 >
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 17.7.2009 13:02:13
|
|
|
|
tažana
|
tudi pri nas imamo na vratih G. da nam pripada obisk ni pa nujno. Jaz ne bom klicala jo že poznam . Tanik: Jaz bi začela mal sumit, da te punce hočejo s čokolado zasvojit . Malo heca za dobro voljo! Ko sem brala odgovore namenjene tebi (kar se tiče čokolade) mi je po ekranu milka začela plesat! Jo grem iskat- jaz sem itak že zasvojena . sporoči, kaj ti bo G rekel!
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 17.7.2009 13:26:40
|
|
|
|
Erdbeere
|
IZVIRNO SPOROČILO: majra IZVIRNO SPOROČILO: klaja Patronažna je katero že obiskala? Pri nas pride nekje v 8. mesecu na obisk in pogledat če že imaš kaj pripravljeno za . Pri nas ne hodijo pred porodom in niti ob uvajanju goste hrane. Samo po porodu 3-4x. ja tako hodijo, samo zdravstvo ti pa krije tudi obisk ko si še noseča, taga marsikatera ne ve, in potem ko uvajaš gosto hrano ti ponovno pripada še en obisk...lahko se izkoristi, je vaša pravica in če ti želiš MORA priti.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 17.7.2009 13:27:55
|
|
|
|
Tanik
|
IZVIRNO SPOROČILO: kupido Tanik tudi moj je bolj umirjen. Tako je sedaj že skoraj 3 tedne, prej sem pa bila deležna takih brc, da je trebuh kar vzvaloval. Bolj živahten je le, če pojem kaj sladkega ter če poslušam muziko. Tako da sedaj poslušava radio in zdraven še kaj zapojem in potem se oglasi, vendar to še vedno niso tiste konkretne brce. Mi je pa G rekla, da nosim zelo noter in da ga bolj čutim, ko pride malo bolj ven. Glede na to, da tvoj že ves čas ni zelo aktiven, mogoče tudi ti nosiš zelo noter. Jaz tudi trebuha nimam nevem kako velikega, če se primerjam z vašimi, je moj prav majhen. tudi jaz nimam ne vem kako velikega trebuha. kdaj imaš ti rok? tulpek sladko si bom pa še privoščila danes pa en sladoled,ker običajno na sladoled reagira. samo zdaj nimam časa k mam še velik dela,ker me potem ni 8 dni. sigurno protestira,ker nisem jedla nič sladkega že ene par dni.
< Sporočilo je popravil Tanik -- 17.7.2009 13:28:45 >
Žan 4.10.2009:50 cm, 3050 g 6.11.2009:55 cm, 4320 g (1 mesec) 30.11.2009:58 cm,5080 g (2 mesec) 11.1.2010:63,5 cm,6140 g(3 mesec)
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 17.7.2009 13:31:53
|
|
|
|
Erdbeere
|
evo sem prec komentirala, ko pa preberem do konca pa vidim, da nisem nič novega povedala Jaz sem pa danes zavila ko sem šla po mojo princesko na plavalni tečaj v pikapolonico in kupila 5 bodijev na preklop in ko hočem plačat ugotovim, da sploh nimam kartice s seboj sem se kar malo nelagodno počutila, sem pa prej plačevala ene položnice in sem jo rabila, da sem se lahko prijavila, pa seveda pozabila kartico nazaj v denarnico dat. No sej bodiji me vseeno čakajo, moram potem ko gremo na piknik ponje Evo zdej pa šibam kuhinjo pospravit, potem pa mal počit, hči se je pa odločila, da tudi ne bi šla zdej plavat (je mal utrujena)
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 17.7.2009 13:34:59
|
|
|
|
kupido
|
PDP imam 23.9., torej samo 4 dni pred tabo. Meni sploh ne gre sladko za jest. Sploh pa ne čokolada, prej sem bila pa tak čokoholik , sedaj pa mi pusti čuden okus v ustih in se jo izogibam. Zdaj od sladkega jem le vanilijev sladoled. Sporoči kaj ti reče G. Jaz grem na pregled v sredo in potem javim kaj mi reče.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 17.7.2009 13:36:53
|
|
|
|
sontschica
|
dons je pa zatišje tuki gor (v primerjavi s prejšnjimi dnevi) men se tok nič ne ljubi, da grem prov sama seb na živce. že cel teden razmišljam, al bi si pripravla torbo za porodišnico al ne, al naj že zdej opreme cotke al naj še mal počakam...al naj danes zlikam plenice al kdaj drugič težko to življenje
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 17.7.2009 13:44:22
|
|
|
|
majra
|
IZVIRNO SPOROČILO: sontschica dons je pa zatišje tuki gor (v primerjavi s prejšnjimi dnevi) men se tok nič ne ljubi, da grem prov sama seb na živce. že cel teden razmišljam, al bi si pripravla torbo za porodišnico al ne, al naj že zdej opreme cotke al naj še mal počakam...al naj danes zlikam plenice al kdaj drugič težko to življenje SEm te pozabila pohvalit za puzle vsaka čast, da imaš toliko potrpljenja. je pa res zatišje, pa glih danes ko mi je dolgcajt Z mislijo o pranju oblačil sem se pa tudi jaz danes ubadala in prišla do sklepa, da je še prezgodaj - beri, se mi ne da
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 17.7.2009 13:47:55
|
|
|
|
sontschica
|
IZVIRNO SPOROČILO: majra SEm te pozabila pohvalit za puzle vsaka čast, da imaš toliko potrpljenja. ja potrplenja mam kar na zalogi ko sem prinesla škatlo domov pa ko sva oba zagledala kolk mejčkenih kosov je to, mi je rekel, da tega pa ne bom nikol sestavla - pa se je kar dalo. je lepa slika in se je splačalo. sedaj mi je pa še prijateljica dala ene puzzle s 1000 kosi za sestavt - to moram spravt skupaj še do poroda
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 17.7.2009 13:48:51
|
|
|
|
tažana
|
ismo ampak nam je res težko. Jaz sem bila včeraj taka ampak se je popoldan malo izboljšalo sem spet mal zaplavala na Bledu . Sedaj pa kuham in gledam varuške in se dolgočasim. Katarina spi in je tak mir da bi še jaz zaspala- če bi kavč imela . - menda da drug teden dobim težko pričakovano pohištvo .
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 17.7.2009 13:52:20
|
|
|
|
sontschica
|
a dobiš v porodnišnici haljo pa natikače, al si jih moram sama pripravit?
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 17.7.2009 13:55:10
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: sontschica a dobiš v porodnišnici haljo pa natikače, al si jih moram sama pripravit? nič od tega ne dobiš,oziroma če so na tesnem še hlačke dobiš samo ene,vsaj tko je bilo 2007 k je bil tud baby boom in sm pro mogla se kregat za hlačke
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 17.7.2009 13:55:49
|
|
|
|
majra
|
IZVIRNO SPOROČILO: sontschica a dobiš v porodnišnici haljo pa natikače, al si jih moram sama pripravit? dobiš, samo je priporočljivo imet svoje copate, ker lahko se zgodi, da imajo samo 2 št.premajhne
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?