Prehranjevalne navade malčka (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

martin -> Prehranjevalne navade malčka (14.5.2005 14:37:19)

Imam 16. mesecev starega sina Davida.
Če hočem, da otrok lepo poje hrano, potem mora imeti
ob sebi igračo, torej hoče se igrati med jedjo.
Ker ga bom v kratkem dal v varstvo varuški in drugim ljudem
me zanima če bo imel z varuško oz. ko bo v skupini s tem kaj problemov.
Kakšne imate izkušnje Vi?
Moram odroka odvajati igranja z igračami med jedjo?

LP

mamsi -> Prehranjevalne navade malčka (14.5.2005 14:40:48)

Kaj pa če bi se igral z žlico in vilico za otroke, pa kak plastičen krožnik in par koščkov gor. Mogoče mu napiči na vilico hrano, pa naj si jo sam nese v usta. Sej to je sam ideja, sama še nimam teh izkušenj.:zmeden:. Je pa naša pri 10m tut tolk živa, da mora sama tut zraven sodelovat, drugač zapre žnable in ni šans, da jih odpre, dokler ni njenih koščkov na miz, da jih pobira.;)

martin -> Prehranjevalne navade malčka (14.5.2005 14:44:49)

Saj tole z vilicami in žlicami vse laufa.
Vprašanje se mi postavlja kako bo pri tujih ljudeh.
Otrok bo namreč šel v varstvo.

NinaŠ -> Prehranjevalne navade malčka (14.5.2005 16:44:11)

Jaz mislim, da če se z igračo sam zamoti in ga ni treba animirat s tvoje strani, sploh ni problema - saj mu tud varuška lohk da kako igračo v roke medtem, ko ga hrani. Če pa je potrebno preveč animacije, pa verjetno ne bi škodilo, če se tega mal odvadi :zmeden: .
Drugače bi pa mogoče njegovo pozornost tudi poskusili preobrniti v samostojno hranjenje :zmeden2: - ne vem, samo jaz to vsekakor poizkušam pri mojem 14 mesecev starem sinu - itak pa sam je le ko je pri volji :)- , drugače pa tudi rabi kak avtomobilček ali kuli in papir, da uspe pri miru sedet.

LP

mehurčica -> Prehranjevalne navade malčka (14.5.2005 20:44:57)

Mi imamo tudi 16 mesečnega Davida.:) Pri hranjenju ima obvezno tudi on svojo žličko ali vilčko, da še sam kaj nosi v usta. Mu gre že kar dobro.

Varuški pač reči, naj mu da žličko v roko. Sploh če bo pazila še kakšnega otroka zraven bo lažje, ker se bodo skupaj učili veščine samostojnega hranjenja.:bravo:

Stran: [1]