Krediti - dodatna dokumentacija (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva

Sporočilo

mojamura -> Krediti - dodatna dokumentacija (4.5.2009 15:00:13)

Vse banke ob najemu stanovanjskih kreditov želijo imeti tudi dodatno dokumentacijo (gradbeno dovoljenje, dokazilo o lastništvu).

Mama nama je kupila eno starejšo hišo, ki se mora podreti. Napisana je zaenkrat še na njeno ime. Ali je možno najeti kredit tudi takrat, če ne morem dobiti gradbenega dovoljenja na svoje ime, ker je lastnica moja mama?

Gordana-3 -> RE: Krediti - dodatna dokumentacija (4.5.2009 18:53:26)

ob najetju stanovanjskega mislim, da ne. to jim je neko zagotovilo, da bo denar res šel tja, za kar so ti ga dali (za stanovanje oz. hišo).

Nika v službi -> RE: Krediti - dodatna dokumentacija (4.5.2009 20:56:05)

Odvisno od banke in bonitete komitenta. Midva z možem sva najela hipotekarni kredit za obnovo nepremičnine, ki je bila uradno v ZK še vedno pisana na lastništvo moževih staršev (postopek prenosa lastništva še ni bil speljan na ZK). Pa so šli nama pri Sparkasse zelo na roko in naredili tako pogodbo, da je vse to ustrezno zabeležila, seveda sta morala biti sopodpisnika tudi moževa starša kot uradna lastnika. Je šlo skozi brez vseh problemov, le malce več nas je bilo pri notarju.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Preveri pri banki in se pozanimaj, ob primernem "dokaznem gradivu" je mogoče zadevo speljati.

Olivija -> RE: Krediti - dodatna dokumentacija (4.5.2009 21:13:30)

res najbolje, da se direkt na banko obrneš. Moj partner je namreč najel hipotekarni kredit na mojo parcelo  (parcela in gradbeno dovoljenje sta name napisana). Banko ni niti to motilo, da nisva poročena. Edino pomembno jim je, da imajo vpisano hipoteko in da sem jaz solidarni porok za njegov kredit.
Nevem pa, kako je v primeru staršev, verjetno je tako kot ti je napisala že Nika.

mojamura -> RE: Krediti - dodatna dokumentacija (5.5.2009 11:31:46)

hvala vsem za odgovore, se bom pa res pozanimala

Stran: [1]