katar,kapljice za nos!prosim nasvet (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


maktub -> katar,kapljice za nos!prosim nasvet (3.5.2009 23:47:29)

jaz enostavno nevem več kaj naredit res... čisto sem obupana nad tem katarjem ....
naš sonček ima ta katar že kak mesec in pol... bila sem pri dr. in je rekla da nima v pljučih ampam da ima malček rdeče grlo in všesa zato mu je dala antibiotik in kapljice za nos. rekla je da bo zgledalo da je vedno hujše s tem katarjem ampak da se to čisti.... zdaj smo že kak teden po antib. in ševedno kropi in tegs katarja je še in še....
tudi mazala sem ga z bronho gelom, pa tople obkladke in vse in nič ... le kaj naj še nardiam da se ga znebimo??'??
jutri bom poklicala dr. ampak mi gre na živce ko samo lepo antibbiotik flikne pa adijo...

2.problem so kapljice za nos .... dobila sem tako bedasto stekleničko ko je steklena in kapalko ima plastično da tiste 2 kapljice sem mogla čakat 5 min da so stekle naš tamali pa je grozen!
verjetno mi bo kaka rekla da sem nesposobna, neumna al bilo kaj ampak jaz mu kapljic v nos enostavno nemorem dat in pika!..dr. mi je pokazala pravilen prijem ampak drage moje vse zastonj tako  brca, grize, obrača z glavo je tako močen da ga sama nemorem.,,še fant ko ga fajn zgrabi ni šlo , bala sem se kajti naj bi ble strogo 2 kapljice!!
vem da mu to morem  dat ampak jaz sem enostavno obupala...dosti mi jih je reklo  ahh dej no , otroku 1 leto staremu pa ja lahko daš.... seveda dokler jih nisem ga dala pa niso sami sprobali...
le kako naj mu jih dam? kaj naj naredim?

živčna pa sem ker ta teden imamo kontrolo in ko bo dr. slišala da mu jih nisem dajala bo cel cirkus !




pipic -> RE: katar,kapljice za nos!prosim nasvet (3.5.2009 23:58:25)

Kupi razpršilo za nos

Jah viroza pač mora minit




end1 -> RE: katar,kapljice za nos!prosim nasvet (4.5.2009 6:36:28)

glede dajanja kapljic, starejšo sva oba držala in je nekako šlo, se je pa tudi mali upiral ko je mel 6 m in je bilo hudo. mi smo plastičen del kapalke stisnili in je šla kapljica takoj ven.

Upam, da ozdravite, da te potolažim, mi se z dojenčkom zdaj bo 8m borimo že od 5m, ko je dobil vodene koze. Je pa zdaj skoraj super.




špelin@ -> RE: katar,kapljice za nos!prosim nasvet (4.5.2009 10:02:11)

IZVIRNO SPOROČILO: end1

glede dajanja kapljic, starejšo sva oba držala in je nekako šlo, se je pa tudi mali upiral ko je mel 6 m in je bilo hudo. mi smo plastičen del kapalke stisnili in je šla kapljica takoj ven.

Upam, da ozdravite, da te potolažim, mi se z dojenčkom zdaj bo 8m borimo že od 5m, ko je dobil vodene koze. Je pa zdaj skoraj super.


Ja, se strinjam, plastični del kapalke stisneš in kapne, ni treba čakat. Recimo pri Bivacyn kapljicah.

Punce, ne mi zamerit, ampak ne vem, kaj je to katar [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zardeva.gif[/image] Pomagajte mi razjasniti pojem, mogoče bom našla kak nasvet.




_andreja_ -> RE: katar,kapljice za nos!prosim nasvet (4.5.2009 12:48:04)

jaz tudi ne vem kaj je to katar...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

drugače pa v lekarni prodajajo kapalke za delanje kapljic in nabavi tisto ... si lahko prej vanjo posrkaš in potem malega primeš...

glede dajanja kakršnega koli zdravila otroku te pa popolnoma razumem, kajti mi smo imeli iste probleme, dokler jih nisem enkrat slišala kakšne posledice mu lahko pusti nepravilno in nedajnanje zdravil... seveda sem bila potem užaljena in sem morala krepko popucati po svoji glavi, s tem da se mi je tudi otrok smilil ko je tako fejst jokal... od takrat nimam problemov,otrok mora zdravilo dobiti in pika otroka primem tko da ne more nič ne brcat ne krilit z rokami še glave ne more obrnit in začnem dajat zdravilo, ene 3x-4x mi bruha poli pa poje, s tem da je problem 2 dni potem pa že sam odpre usta in popije brez pregovarjanja, in tp lahko počnem samo jaz, ati mu še danes ne spravi zdravila vanj.

še potolažim te in ti povem da bo iz meseca v mesec boljše samo vztrajna moraš biti, vso srečo in da se čimprej pozdravite




_andreja_ -> RE: katar,kapljice za nos!prosim nasvet (4.5.2009 12:52:55)

še to bi rada povedala da odkar mu redno dajem zdravilo, pa naj bo to sirup za izkašljevanje, ali pa doma narejeni smerekovi vršički, smo dosti bolj zdravi!! pred tem smo pa iz enega antibiotika v drugega, iz bronhitisa v bronhitis... skoz skoz skoz lani je celo zimo kašljal, pa kr ni bilo dobr, letos pa praktično ne vemo kaj je bolezen [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




špelin@ -> RE: katar,kapljice za nos!prosim nasvet (4.5.2009 15:27:31)

Ma mi ni dalo miru in sem šla brskat, kaj je to katar. Če sem prav razumela, gre za izkašljevanje sluzi.

Moj mali ima težave z bronhitisi in posledično s to [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] sluzjo. Zato smo kupili inhalator in zdaj pridno inhalira fiziološko raztopino - naša P pravi, da je to primerno ravnanje, ker raztaplja sluz in se le-ta lažje izloči. Poleg tega je potrebno poudariti, da mora otrok ob tem tudi res dosti piti.





Stran: [1]