Šolo sem obesil na klin (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Špela -> Šolo sem obesil na klin (14.5.2005 0:15:10)

In zdaj prihaja za mano. Le kaj sem trapa naredila. Že več kot eno leti sem vpisana na faks,pa nič,...
Prav nič ni z mene. Kakšno opravičilo imam? Da sem rodila, da sem imela 10 mesecev ves čas v bolnici? Ko s e je popravilo z njim, sem imela težave jaz in nato je babi kap in sem se sekirala zanjo. Kaj pa zdaj? Do naslednjega septembra 2006 imam še status zagotovljen in štipendijo,pa sploh ne vem kaj naj. Delam in nočem biti še več ločena od sinka, kot je potrebno. Delam pa tudi ne veliko, ker je spet bolan. Torej denarja je vseeno dosti, saj zasluživa oba(jaz tudi brez plače imam štipendijo,...)bom pa brez izobrazbe? Delam zato da si kaj več privoščimo, ker je treba malčka in mene obleči, ker so računi,ker vse stane. Šola pa čaka in čaka. Kaj naj z gimnazijo?? Premišljujem o poklicnem tečaju in nato zaposlitvi, potem pa da delam faks izredno. Pa saj sem že zdaj izredno pa ne delam nič. Enostavno je vsega preveč in še šole trenutno ne zmorem. Ne napaka, zmore že, ne da se mi. Sram me je lahko:ups:. Rada bi da bo moj sin ponosen name, a vseeno razmišlam, da bi počakala da bo vsaj 3 leta star in bom potem hodila na faks. Včasih se mi pa zdi da pri 20 letih se res ne da še vsega. Naj torej postopoma gradim stopničke z več manjšimi? Vse bi rada seveda čim prej, ampak kaj ko zmanjka energije, časa, volje.

Špela -> Šolo sem obesil na klin (14.5.2005 0:17:04)

Opravičilo za slovnične napake, tko zlo sem iz sebe ko vidim da kar ne bo nič iz mene.:(

CatJa -> Šolo sem obesil na klin (14.5.2005 0:23:37)

Kaj pa zdaj?! V roke se mal vzemi! Tvoj sin bo ponosen nate, ko se boš obnašala zrelo. Ta zrelost pa s seboj prinese tudi prave odločitve.

Mojca20 -> Šolo sem obesil na klin (14.5.2005 6:18:48)

Včasih se enostavno preveč stvari nakopiči in je premalo časa za kaj takega kot je faks. Če sama misliš da bi bilo bolje, da bi nadaljevala čez 3 leta, tako naredi in se raje čimveč posveti svojemu :duda:, saj je škoda živcev.

Anonimen -> Šolo sem obesil na klin (14.5.2005 7:50:12)

Zaradi neprimernosti vsebine je bilo sporočilo odstranjeno. RRteam

ZARA -> Šolo sem obesil na klin (14.5.2005 8:05:48)

Ojej!

Anonimen -> Šolo sem obesil na klin (14.5.2005 8:36:23)

Anonimen -> Šolo sem obesil na klin (14.5.2005 8:48:44)

Lunca1 -> Šolo sem obesil na klin (14.5.2005 8:50:13)

Špela, verjetno ti bodo zaradi zdravstvenih težav podaljšali status. Vseno pa pazi, da ne boš morala vračat štipendije. Vzemi se v roke in se potrudi. Verjemi se splača.

lan -> Šolo sem obesil na klin (14.5.2005 8:55:01)

Veliko pozitivnega razmisljanja in potem vse udejanjiti pa bos videla,ko ti bodo izpiti enkrat zalaufali,....in bos ze pred diplomo.Naj ti bo tvoj pikec motivacija pri vsem tem.Saj bo,samo ne obupaj,ker ti bo nekoc zal.
Vso sreco!

puncica -> Šolo sem obesil na klin (14.5.2005 9:27:18)

Špela -> Šolo sem obesil na klin (14.5.2005 9:38:30)

Vera* -> Šolo sem obesil na klin (14.5.2005 9:56:23)

No no punce,kaj pa je zdej to?:ups::zmeden2:

Annny -> Šolo sem obesil na klin (14.5.2005 10:15:43)

Špela,
praviš, da si zdaj vpisana. Lahko potem eno leto pavziraš in še vedno normalno delaš izpite (mislim, da tudi na izrednih rokih). Štipendija ti pa miruje (če ti že kdaj prej ni mirovala).
Ampak jaz bi se na tvojem mestu POTRUDILA in se čez poletje učila, pa potem septembra naredila. Sicer pa (če si majske roke že zamudila), greš lahko vseeno kak izpit delat junija!
Ko gre mali zvečer spat, takoj za knjigo. Kako pa misliš, da jaz delam..pa mi gre vseeno dobro od rok..Sicer pa, kot je napisala Ian- ko ti bo enkrat zalaufalo in boš dobila samozavest, bo bolje. Namesto, da se 'smiliš sama sebi', vzemi knjigo v roke...prebrati prvih 50 strani bo najtežje na svetu, potem se bo pa odprlo.

Papa, pridna bodi:rozica:

Annny -> Šolo sem obesil na klin (14.5.2005 10:17:09)

Napisala si naslov 'šolo sem obesila na klin'...odločiti se moraš, kaj to pomeni.
Ali si jo res ali nameravaš vztrajati??

mamsi -> Šolo sem obesil na klin (14.5.2005 10:18:21)

V vsakem primeru boš preživela in otrok bo imel rad mamico, pa ne zato, al ma fax al ne. Ti se odloči, pa se bo vse dalo. Kolebanje je najslabše. Žreš se, pa nič ne narediš. Od tebe je odvisno, kaj bi rada.

Špela -> Šolo sem obesil na klin (14.5.2005 10:38:11)

Saj učenje mi ne problem, problem je ker bi mogla biti vsak dan na faksu, ali pa vsaj nekaj dni. To mi ne znese, mislim pa da je to skoraj nujno? Ali katera študira le iz zapiskov? Verjetno bom res počakala in se učila, ter poskusila septembra, če bo šlo.
Vem da me bo imel malček enako rad s šolo ali brez. Zagotovo pa mu lahko več nudim, se več ukvarjam z njim in mu pomagam, če imam izobrazbo. Tako se bom vedno odvisna od drugih in njihovih zahtev, ampak se bom kaj lahko odločila tudi sama. Zagotovo izobrazba ne prinese več topline in ljubezni, prinese pa druge stvari.

Tanyya -> Šolo sem obesil na klin (14.5.2005 10:57:09)

Špela,da ti še jaz odgovorim.Prvi letnik faksa sem bila redno,pa smo ga full na veliko žural(frajeri,ko se nam ni bilo treba učit)Rezultat:vsi smo pogrnili.Nato sem pavzirala in mi je štipendija mirovala.To leto pa je mami zvedela da ima raka in se mi je vse na glavo postavilo in spet ni bilo nič s faksom,tudi 1 izpit nisem naredila.Nato sem se odločila,da se vpišem izredno,ker če bi pavzirala,bi bilo še huje.In dobim odločbo,da moram štipendijo vrnit.Me je skoraj kap,kje naj dobim skoraj pol milijona!Dobro da je bila na zzzs ena fajn ženska,da sva se nekako zmenile da naj za 3 letnik vložim prošnjo in če jo bodo sprejeli mi ne bo treba vrnit štipendije.Kateri faks pa delaš,če ni skrivnost?Jaz skoraj vedno študiram samo iz zapiskov.Vmes sem še delala preko študenta,zdaj ne več,ker v mojem kraju ni povpraševanja.Pri nas to,da si prisoten na predavanjih ni pogoj.Kolega je letos naredil skoraj 12 izpitov,se je pač prijavil in šel na izpit,pa nu ni noben nič težil.Pri nas ni pogoj imeti frekvenco in inskripcijo na izpitu.Kaj če bi se malo pozanimala pa tako na izpite hodila.Ne vem če sem ti kaj pomagala,ampak če ne narediš faksa boš mislim da morala štipendijo vrnit za vsa leta,ko si jo prejemala,kljub temu da imaš otroka,ker štipendija se daje kot pomoč zato,da se faks naredi,je rekla teta s zzzs.Držim pesti,naredi faks do konca,če si že tolk keša zmatala vanj,a ga ni škoda kar podarit brez veze?To je pač samo moje nmenje,odločit se boš pa morala seveda sama.Sej je težko,ampak ko boš imela diplomo v roki-veš kak fajn občutek bo,meni še malo manjka.Držim :miska: zate.Poročaj kako si se odločila

Špela -> Šolo sem obesil na klin (14.5.2005 11:12:40)

Delam FF. Lahko bi se samo prijavila na izpit in ga šla opravljat, ampak me je strah da na predavanjih povedo kaj kar ni v knjigi ali pa kar bi mi znalo na izpitu koristiti. Ker je večino izpitov ustnih tudi čudno izgleda če me predavatelj prvič vidi.
Štipendije pa mi ne bo treba vračat ker imam Zoisovo, in kljub temu da povzeram jo imam. Vsekakor je škoda denarja, ki ga daš za izredni študij in potem nič ne narediš.
Se strinjam da moraš imeti veliko volje, potem pa zalaufa.

Pupica -> Šolo sem obesil na klin (14.5.2005 11:31:18)

punca v roke se vzem, le tako bo :duda: ponosen nate:rozica::rozica::rozica:

Tanyya -> Šolo sem obesil na klin (14.5.2005 11:40:17)

Ah,dej,veš kolk je folka,kje se pa prfoks zapomni ali te je videl ali ne,čeprav eni imajo res dober spomin.Jaz si rečem,grem probat,če ne bo šlo bom šla pa še enkrat,pa še enkrat če ne gre.Pa nikoli vsega ne znam.Ene par izpitov sem naredila celo tako,da sem šla na blef pisat,pa mi je uspelo.Spet drugič sem 1 izpit naredila šele!! v 8,ker sem prfoksu povedala ta svoje in zgleda da se me je zapomnil.Ko sem šla pisat na drugo lokacijo sem naredila takoj,pa še plačat sem mogla.Če te slučajno kaj vpraša zakaj pa nisi hodila,pač poveš da maš dojenčka doma ali pa da nimaš varstva(to je moja sošolka rekla pa ni noben moril,celo ugodnosti je imela)Sej niso taki bavbavi.Pustiš še zmeraj lahko pol,če ti res ne bi nikakor šlo,prej pa poskusi.Imaš kakšno sošolko,s katero se razumeta,pa naj ti pove o čem je govora na predavanjih.Jaz sem tudi tako naredila,da dobiš neko predstavo o tem kako naj izpit zgleda.Ker letnik pa si?Imaš že kaj izpitov narejenih?

Annny -> Šolo sem obesil na klin (14.5.2005 14:52:31)

Špela, tudi Zoisovo se vrača, če pustiš faks...jo imam jaz tudi, tako da s tem ni za hecat.
papa

Špela -> Šolo sem obesil na klin (14.5.2005 14:58:15)

Sem se pozanimala in mi jo ni treba vrnit. V nobenem primeru, ker sem jo letos dobila glede na to da sem rodila. Na faksu pa so mi šli toliko na roko, da mi dovolijo podaljšanej statusa glede na zdravstveno dokumentacijo malčka. Tako da v tem letu se moram res potruditi. Ne vem pa kaj bi bilo sept. 2006 če ne bi naredila do takrat. Za letos em da ni problema.

Annny -> Šolo sem obesil na klin (14.5.2005 16:33:26)

Mogoče sem malo nerazumljivo napisala: Zoisovo se vrne za preteklo študijsko leto, če faks DOKONČNO PUSTIŠ.
Razna zdravstvena potrdila ipd.- to je pa druga zadeva.. Če bi jim direktno rekla, npr. da si pustila faks, bi jo vračala (čeprav, iskreno povedano, je to ful nepošteno, ker za vsako leto si to štipendijo prislužiš sam).
Ti se potrudi- boš videla, da ti ne bo žal. Res bi bilo škoda tvoje prihodnosti, sploh če te faks, na katerega si se vpisala, veseli.
Lp

Pilar -> Šolo sem obesil na klin (15.5.2005 16:44:58)

Špela, men se zdi, da imaš ti čisto drugačen problem, pa to ni šola!!!!!!

Stran: [1]