|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kako "vzljubit" taščo (in tasta)?
3.5.2009 22:49:38   
Zofy
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

Jst imam samo taščo in se ne trudim vzljubiti je sploh.

enakouser posted image
Je polna "dobrohotnih" nasvetov in potem celo napadalna, če jo ne poslušava. In ko ji rečem, da imam jaz svoj pristop, svojo filozofijo, ki se je mislim dosledno držati, pa še začne zaničevalno vihati nos, češ, kaj pa ti veš smrkla. Ah, zakaj bi se človek sploh kaj trudil.
Imuna sem pa toliko, da mi ne dvigne več pritiska (no, malo ga že), ker ji prej kaj nazaj rečem, da jo vsaj malo utišam.

Svet je poln lepote, ko je srce polno ljubezni.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 26
3.5.2009 23:30:17   
karmy
no jaz nimam recepta kako vzljubit taščo, vem pa da je moj odnos z mojo materjo rešila zelo velika razdalja ( beri 1000 km ) ki jo bom v prihodnosti zelo redko približala....

imam pa taščo ki je kar uredu, se vidiva vsake toliko med vikendi ko nas povabi na večerjo, če postane preveč vsiljiva, ji moj že pove svoje....

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 27
4.5.2009 7:35:40   
MLADAMAMICA
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31
Meni se zdi pa neverjetno kako zelo ste vse netolerantne do tašč in tastov. Kot da so vaši najhujši sovražniki.
Saj jaz tudi moja dva ne ljubim, ampak se zavedam, da sta starša mojega moža. In če imam njega rada, se potrudim da spoštujem tudi njiju.
Pa imata tudi ona dva svoje fore.Tako kot jih imam tudi jaz. 

user posted image  se podpišem... če nič drugega, se spoštujemo. nemoremo se pa vedno v vsem strinjat... meni je moja dobra. glede vtikanja v svoje življenje pa trdim, da se nekdo lahko vtika samo toliko, kolikor mu sam dovoliš

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 28
4.5.2009 8:38:52   
aprilčica07
Moja tast@tašča sta ok, tako, da nimam kaj urejevat.user posted image user posted image user posted image   Naj tako ostane. user posted image

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu MLADAMAMICA)
Neposredna povezava do sporočila: 29
4.5.2009 11:12:41   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor

predvsem taščo. Tast je pogojno še kar OK. Mogoče bi bilo lažje, če mi ne bi bila že po defoultu antipatična...

Pa kako vam rata "preslišat" t.i. dobronamerne nasvete, ki jih podkrepi z dejstvom, da je ona tako "gor spravila svoje otroke" (kar me baš briga, naj pusti, da še jz svoje spravim gor kakor vem in znam)....

....in druge zadeve - kako ostati imun nanje?

Se sploh ne obremenjujem s tem zakaj bi morala taščo vzljubiti.....če sem iskrena sploh ne vem kakšna čustva gojim do nje......user posted image je pač mati mojega partnerja, vidimo se res da bolj po redko in ko se vidimo ter ko je sama z otrokom se pa ne vtikam v to kako ravna z njim in ji pustim, da dela po svoje......se pač takrat, ko dam otroka v varstvo k babicam in dedkom ne vtikam v to, če ji pri hranjenju zavežejo ali ne zavežejo slinček okoli vratu, če si striktno umivajo roke in zobe.....vem, da ji ne ena in ne druga babica nočeta nič slabega in sprejemam pač to, da babice v določenih primerih ravnajo drugače kot ravnamo mame in to se mi sploh ne zdi nič slabega.....če se sama spomnim, sem zelo rada preživljala dneve pri babicah, je bilo vedno bolj sproščeno vzdušje kot pri mami user posted image .......

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 30
4.5.2009 11:15:45   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor

predvsem taščo. Tast je pogojno še kar OK. Mogoče bi bilo lažje, če mi ne bi bila že po defoultu antipatična...

Pa kako vam rata "preslišat" t.i. dobronamerne nasvete, ki jih podkrepi z dejstvom, da je ona tako "gor spravila svoje otroke" (kar me baš briga, naj pusti, da še jz svoje spravim gor kakor vem in znam)....

....in druge zadeve - kako ostati imun nanje?

Se sploh ne obremenjujem s tem zakaj bi morala taščo vzljubiti.....če sem iskrena sploh ne vem kakšna čustva gojim do nje......user posted image je pač mati mojega partnerja, vidimo se res da bolj po redko in ko se vidimo ter ko je sama z otrokom se pa ne vtikam v to kako ravna z njim in ji pustim, da dela po svoje......se pač takrat, ko dam otroka v varstvo k babicam in dedkom ne vtikam v to, če ji pri hranjenju zavežejo ali ne zavežejo slinček okoli vratu, če si striktno umivajo roke in zobe.....vem, da ji ne ena in ne druga babica nočeta nič slabega in sprejemam pač to, da babice v določenih primerih ravnajo drugače kot ravnamo mame in to se mi sploh ne zdi nič slabega.....če se sama spomnim, sem zelo rada preživljala dneve pri babicah, je bilo vedno bolj sproščeno vzdušje kot pri mami user posted image .......

Ti pa si verjetno padla s kakega drugega planeta. user posted image

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 31
4.5.2009 11:17:21   
liliana
Misliš.....?

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 32
4.5.2009 11:18:46   
tanikaa
Ne, ne mislim. Vem. Ne razumem, kak lahko dovoliš babicam, da hranijo otroka po svoje???? Pa one o tem nimajo pojma. Mislim ... res si ful slaba mama. user posted image

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 33
4.5.2009 11:23:50   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

Ne, ne mislim. Vem. Ne razumem, kak lahko dovoliš babicam, da hranijo otroka po svoje???? Pa one o tem nimajo pojma. Mislim ... res si ful slaba mama. user posted image

Je*bat ga......važno, da je otrok zadovoljen in sit......user posted image

sicer pa včasih tudi jaz taščo pošinfam, tako da vsaj takrat padem v kalup dobre mame.....user posted image

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 34
4.5.2009 11:30:13   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

Je*bat ga......važno, da je otrok zadovoljen in sit......user posted image

sicer pa včasih tudi jaz taščo pošinfam, tako da vsaj takrat padem v kalup dobre mame.....user posted image

HB, sem že mislila, da za tvojga otroka ni upanja. user posted image

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 35
4.5.2009 12:18:42   
Rožica I
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Jaz tudi rano poližem, pa kaj.

-------------
Tudi jaz in tako tudi rečem sinu. Verjamem pa, da če ti je ona anti, da ti pogled na tako dejanje obrne želodec user posted image !

ROŽICA

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 36
4.5.2009 13:15:48   
A & T
distanca: v odnosih in razdalji user posted image

po moje najboljše zdravilo, če nočeš, da ti pokvari dneve, mesece, ali še hujše - življenje

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 37
4.5.2009 13:52:18   
BarbaraE
IZVIRNO SPOROČILO: Rožica I

-------------
Tudi jaz in tako tudi rečem sinu. Verjamem pa, da če ti je ona anti, da ti pogled na tako dejanje obrne želodec user posted image !

Če sem prav zasledila je TomTaylor napisala da tašča poliže rano njenemu otroku - torej babica vnuku. Meni osebno se zdi to bljak. Pa ja, vem da se to počne - mislim poliže rana, ampak sorry en drugemu??  

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 38
4.5.2009 14:11:01   
josephine27
glede spoštovanja bi samo še to dodala da mora bit obojestransko. jaz imam v redu tasta ( ima svoje muhe ampak kdo pa jih nima) in ga tud spoštujem. tašča je čist druga zgodba, ni slaba ženska po srcu vedno prijavljena pomagat ampak zelo vsiljiva se non stop vpleta v naše življenje in v stvari ki se jo pravzamprav ne tičejo. ko ti en človek non stop pravi samo kaj delaš narobe in kako bi moral delat drugače ga po moje težko vzljubiš. je pa jasno tud iz njenega obnašanja videt da tud ona nima interesa mene vzljubit in da mojega mišljenja sploh ne upošteva tako da je zadeva obojestranska.

(odgovor članu BarbaraE)
Neposredna povezava do sporočila: 39
4.5.2009 23:26:33   
picola1

-------------

Zakaj pa to počnete? Mislim vprašat, zakaj je to dobr?
Men se to niti pod razno ne gravža ( moram v službi počet in gledat take tvari, da bi vas tle večina bruhala zraven)...mi je pa to čist nehigienično. Pa spet ne mislim, da ti nekdo drug poliže rano, tut če si jo sam...Ker v človeških ustih je tolk (škodljivih) bakterij, da si tisto rano lažje inficiraš z lizanjem, kokr pa če jo pustiš pri miru pa tut če si zaril v največje blato še zraven...(ok, no...dopuščam drugačno možnost, če si si glih 3 minute nazaj temeljito opral zobe...user posted image )

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 40
4.5.2009 23:27:33   
picola1
IZVIRNO SPOROČILO: picola1

-------------

Zakaj pa to počnete? Mislim vprašat, zakaj je to dobr?
Men se to niti pod razno ne gravža ( moram v službi počet in gledat take tvari, da bi vas tle večina bruhala zraven)...mi je pa to čist nehigienično. Pa spet ne mislim, da ti nekdo drug poliže rano, tut če si jo sam...Ker v človeških ustih je tolk (škodljivih) bakterij, da si tisto rano lažje inficiraš z lizanjem, kokr pa če jo pustiš pri miru pa tut če si zaril v največje blato še zraven...(ok, no...dopuščam drugačno možnost, če si si glih 3 minute nazaj temeljito opral zobe...user posted image ...oz. jezik...user posted image

Joj...kr neki s temle mojim citiranjem in popravljanjem... (Citiraj bi moral bit čist na drugem koncu kot uredi, mater...)

< Sporočilo je popravil picola1 -- 4.5.2009 23:29:22 >

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 41
5.5.2009 0:55:44   
nejcko
Hmmmmmmmuser posted image

Jaz imam svojo taščo čisto rada, pa čeprav ni v 7 letih in pol niti enkrat za eno samo urco pomerkala mojih otrok (kako grda grda tašča, a neuser posted image ), se bi pa vseeno podpisala pod liliano.

Joj, kolk se meni tašče smilijo ... nikoli vam nič ni prav: če jih ne čuvajo, so grde in kako morajo (ne imeti rade svojih vnukov in si jih ne želeti čuvati; če jih čuvajo, je pa spet narobe, ker jih imajo rade in jim dajo vsak dan en piškotuser posted image

Moj recept je preprost: nisem požrla vse pameti sveta, tudi od drugih se lahko kaj naučim, že velikokrat se je izkazalo, da so imeli ta stari prav (pa čeprav so mi nekoč šli s svojim modrovanjem blazno na jetrauser posted image ), povsem sprejemam, da drugi čutijo in razmišljajo drugače kot jaz, če mi kaj ne paše, pa skozi eno uho noter, skozi drugo ven.

In smo vsi zadovoljni in se imamo radiuser posted image

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 42
5.5.2009 1:14:46   
frrrr
js tega lizanja ran tut ne štekam... nisem tega še v živo videla in morm rečt, da je moje življenje kr lepše brez takšnega filma user posted image

tašča... prvih 8 let me je kaj zmotilo, a sem pač spregledala... vsi smo si različni, tut js verjetno njej ne ustrezam 100%.
odkar imam otroka, me zmoti veliiiko več stvari, a ne živimo skupaj in so naša srečanja omejena na vikende, pa še to ne vsak vikend. mali jo obožuje, ona njega in tega ne nameravam omejevat ali spreminjat. ne zdi se mi primerno kregat z njo za stvari, ki me motijo. če je kaj takšnega, kar bi morala spremenit, povem možu in se on odloči ali bo kaj ukrepal. večkrat po pogovoru z možem ugotovim, da sploh ni tolk hudo... hočem povedat, da si včasih kaj malce narobe interpretiramo, če nam določena oseba v tistem trenutku ni najbolj pri srcu.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 43
5.5.2009 6:25:36   
caillou
Kaj pa vem? Midve s taščo sva si zelo zelo različni in ker sem jo že na začetku hotela razumeti, se nisem pustila kar takoj prepričati, da je slaba. Je pač zelo drugačna kot jaz in ker sem jo sprejela tako kot je, se zelo dobro razumeva. In če sem odkrita, so se "taščini nasveti" izkazali za precej kvalitetne, čeprav se včasih kaj tako zelo neumno sliši, da je joj.

Nekako se moraš kot pri vsakem odnosu, tudi pri taščinem znati potruditi. Nič ni samoumevnega. Je pa res, da ne živimo skupaj in že to je pol na poti do zmage.

Tast je pa kaliber svojega kova, ampak tudi podobno kot pri tašči. Za vsak odnos se je potrebno truditi.

< Sporočilo je popravil caillou -- 5.5.2009 6:26:10 >

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 44
5.5.2009 7:28:37   
amii
Tast in tašča mene ne marata od prvega dneva. Tastu gre na živce, ker sem drugačna od njega, tašči pa gre na živce ker je ne potrebujem.

1x, ko sta zares pretiravala, se jima je celo mož postavil po robu in jima povedal, da si je on zbral ženo in da on živi z menoj, njih pa en k..... briga kakšna sem. Na to njegovo dejanje sem tako ponosna, da sem se takrat odločila, da se jim ne zoperstavljam več, ker so premalo inteligentni, da bi se lahko z njimi kdaj pogovorila.
Navzven sicer pravim da mi "dol visijo", v resnici pa se žerem, ker so tako nazadnjaški in prepričani, da so požrli vso pamet na svetu

Aja, pa sva zeeelo daleč vstran doma, ampak, hudič pride tudi tako daleč user posted image

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 45
5.5.2009 10:21:28   
Zanica
Gledala sem včeraj Trenutek resnica (ja, kolk sm grozna), v glavnem ga. Marija je na vprašanje "Ali mislite da bi odnos z vašim sinom bil boljši če bi bil poročen z drugo žensko?" rekla NE, pa je zgubila.

Mogoče ji je logika govorila to, srce pa ne misli nujno isto kot glava... Kaj pa v resnici misli, lahko zaključimo sami....

(odgovor članu amii)
Neposredna povezava do sporočila: 46
5.5.2009 10:41:03   
kalbo
Khm, še moja tašča :).

Moja tašča je eno tako zanimivo bitje. Dobra, opravljiva, vsiljiva, nič ne sliši, tisočkrat pove eno in isto stvar ko pokvarjena plošča, ko se nekaj odloči, bo to nardila, pa tud če z glavo skozi zid, v glavnem zna potegnit ven čisto zadnji živec, pa zanimivo tega sploh ne počne nalašč, taka pač je. Marsikak kreg s tastom je ona z predolgim jezikom sproducirala, pa spet ne zanalašč, samo pač ne zna bit tiho, ker nonstop melje. Mlela bi tud če bi jo kdo za vrat držaluser posted image . Otroke ima neizmerno rada, pa ne samo naših, vse, zelo je ponosna, da midva živiva gor in kar je najpomembnejše, ni zamerljiva. Lahko ji zineš marsikaj, pa ne bo zamerila. Naredila bo sicer po svoje, zamerila pa ne bo, mogoče zato, ker po hitrem postopku strese z glave vse kar ji poveš. 

Če sem jo vzljubil...ne vem...do tega vikenda sem bil mešanih občutkov. V nedeljo zjutraj je bila pa ko ožeta cunja, nekaj ji je hudo falilo in ko sem jo zagledal tako hmmm....ja, rad jo imam tole mojo taščo, kakršna pač je.

(odgovor članu Zanica)
Neposredna povezava do sporočila: 47
5.5.2009 10:42:59   
kamilija
Joj, te teme so res privlačne!
In moram povedat, da se jaz res trudim jih vzljubit, sam včasih mi pa res vse skupaj presede. Tast skoz visi na balkonu, tako, da vsakega ogovarja, ko pride.
Tašča...sej je ok, samo včasih se mi zdi kakor, da si malo hoče prilastiti našega dojenčka. In sem potem samo slabe volje. Pa ji jo z veseljem dam, da gresta na sprehod..
Včeraj sta prišli s sprehoda, pa potem še k nam gor in tamala se je nekaj zvirala in je padla. Se je potem jokala, sem jo pobrala, pa je kr k njej silila v naročje in mi jo je pol vzela iz naročja, jaz pa nič....sem jo kar dala, čeprav je bila že namenjena spat...matr sem jezna sama nase.
Te teme niso zame:)

(odgovor članu Zanica)
Neposredna povezava do sporočila: 48
5.5.2009 10:45:19   
kamilija
Aja, pa včasih si želim, da bi res naredila kaj takega, da bi lahko popizdila, pa je tako prijazno vsiljiva, da nimam kaj rečt. No, razen tega, da naj ne uletava 3x na dan.

(odgovor članu kamilija)
Neposredna povezava do sporočila: 49
5.5.2009 10:59:24   
metuljčica1
No pa še o moji tašči.Zaenkrat se še kar dobro razumeva, ker se pač trudiva ena drugo pustit na miru.Ampak je takšne tip, da misli, da z denarjem kupi vse.Vem, da moja mama me večkrat pokliče, vpraša kako so punčke in podobno, mi je tudi veliko pomagala, ko je bila tamala še dojenček, on v službi jaz pa sama z obema.Tašča naprimer enkrat ni poklicala in vprašala kako smo.Je raje enkrat prišla na obisk in prinesla kaj za punčke.Saj je lepo da jim kupi, ampak jaz sem bolj tak tip človeka da mi več pomeni če mi nekdo stoji ob strani, kot pa da me zalaga z denarjem.
Aja najbolša je pa ta.Oni so doma na kmetih, jaz v mestu.In potem ji je ful smešno in čudno kako da jaz ne znam opravil, ki pač sodijo na kmetijo.Neki časa sem se ji še pustila, zdaj ji pa že nekak razložim, da me tega niso nikoli učili, in da me vbistvu sploh ne zanima, ji pa z veseljem pomagam če mi pove kako.Naj še pa dodam, da njena hčerka na kmetiji živi že 22 let pa prav tako ne zna, oziroma noče nič pomagat.Čudna sem pa itak jaz.user posted image Kar se pa tasta tiče, z njim mi pa res ni še uspelo prit v konflikt, ker je že po naravi bolj mirne in tihe sorte.
Ma nekak sem se na vse to že navadila, tako da pač potrpim, ko smo pri nijh na obisku, če mi pa vsi že presedajo se spokam pa v avto pa domov.

(odgovor članu kamilija)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Teža po porodu
grahek85

Koliko časa po porodu ste rabile, da ste dosegle težo kot pred nosečnostjo?

en mesec ali manj (21%)

nekaj mesecev (19%)

vsaj pol leta (18%)

eno leto ali več (17%)

je nisem dosegla (25%)

Število vseh glasov: 411

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!