andreas -> Rezultat HSG-ja (13.5.2005 22:09:59)
|
živjo, no pa smo zopet skupaj. Rada bi vam povedala par utisov iz pregleda. HSG je kar neprijeten pregled za žensko, še posebno zaradi tega, ker vse to spremljamo pri polni zavesti. Mene je tisto minuto zelo bolelo, ko je kontrast prodrl v moje telo, na srečo so hitro slikali in mi vso tisto aparaturo vzeli ven, potem je bilo malo bolje, vrtelo se mi je. Bila sem prestrašena zaradi nepričakovane bolečine in v tistem trenutku, ko mi je zdravnica povedala veselo novico, jo sploh nisem slišala in mi je vse še enkrat ponovila. Rezultat so prevodni jajcevodi, jajčniki so v redu, maternica je trikotne oblike. Kako sem :bravo: za to novico. Bilo me je strah da ni kaj narobe z mano :zmeden2:, zdaj sem pomirjena. Zelo mi je pomagalo da je bil mož ob meni in mi bil za moralno vspodbudo, zato če katera gre na tak pregled naj partnerja vzame s seboj, to se tiče obeh. Sedaj okrevam, bolečine so še prisotne, ta mesec ne smemo nič :sloncek: brez zaščite, ker so lahko jajčeca rahlo obsevana od rendgena. Bila sem tudi že pri G in mi je predpisal, da naj sedaj tri mesece jemljem Klomifen in če v treh mesecih ne bom :nosecka:, me bo poslal naprej na preglede. Mož se pa bo naročil na pregled za spermiogram. Drug mesec pa veselo na delo :sloncek::sloncek::sloncek: Vse tiste, ki ta pregled še čaka, pa nasvet: vse se da potrpeti, to je pač samo ena od stvari katero je potrebno prestati, saj vemo potem pri čem smo, bodite kljub strahu čimbolj sproščene, ker je nekoliko manj boleče in naj bo partner z vami, to zelo veliko pomaga. čao, :rozica:
|
|
|
|