karamelam
|
Verjetno ima vsaka mamica svoje poglede glede tega, kdaj bo njen otrok kaj počel in tako je tudi prav. Poleg tega so nekateri otroci bolj napredni za kahlico, nekateri pa prej sami jedo. Jaz sem mojo hčerko dala na kahlico pri 9-ih mesecih. Ker je imela kar težave z zaprtjem, se mi je poleg vseh ukrepov zdela to fajn zadeva, ker ji tudi poza odgovarja. Sedaj pri dobrih 11-ih mesecih redno kaka na kahlico vsako jutro, včasih pa še čez dan. Ne vem, če to ravno pomeni, da mi rata ujeti kakanje, enostavno mislim, da se je hčerka naučila rutine. V času, odkar ima kahlico se je v pleničko pokakala točno 3x, pa še to na začetku uvajanja kahlice. Proces kakanja traja cca. 5 - 10 min in dokler mi ne ponudi rokic, da jo dvignem, jo pustim gor, ker včasih naredi dva kupčka Zdaj jo včasih čez dan vprašam, če gre "kaka" (čeprav vem da tega verjetno še ne razume prav dobro), ampak če pokaže na kahlico in gre proti njej, jo kar dam gor. Jaz mislim, da ji škodit ne more, pa tudi nikoli je nisem silila. Lahko bo šlo lepo naprej, mogoče čez en teden ne bo več hotla na kahlico - tudi prav. Meni jo ni problema dajat na kahlico, ali jo pa previjat. Sem pa kupila eno kahlico za 7 eur, ki je začela piskat, ko se je polulala in pol ni nehala, dokler je nisem spraznila. Pomoje je to hčerko motilo, ker je takrat kar hotla vstat s kahlice, zato sem dala ven baterije in je zdej obična kahlca. Po eno za 4 eur imamo pa pri babicah. Pomoje je ta kahlica, ki jo imaš ogledano, čist preveč draga, sploh pa ker ne veš, če jo bo sploh sprejel in bo mogoče postala samo draga krama. Verjetno vse že vemo, kako so nekateri dragi nakupi totalno najbolj zgrešeni. No, vsaj meni se je že zgodilo
|